Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Malý Monet (10) bohatne vďaka genialite: Maľuje obrazy a je milionárom

Kieron vo svojom živle Zobraziť galériu (6)
Kieron vo svojom živle (Zdroj: internet)

NORFOLK - Kieron Williamson je najnovším miláčikom sveta umenia. Má síce len desať rokov, ale povesť o jeho talente sa už rozšírila do celého sveta. Jeho obrazy sú tak cenené, že za ne doteraz utŕžil už viac ako 1,5 milióna libier (cca 1,7 milióna eur).

Kieron začal maľovať pred piatimi rokmi a odvtedy zaznamenal neuveriteľný progres. Svoj prvý obraz predal ako šesťročný. Jeho diela sú medzi zberateľmi mimoriadne obľúbené a sú ochotní za ne vysoliť horibilné sumy. Za posledné dva týždne napríklad za ne zaplatili 400 tisíc libier (zhruba 464 tisíc eur).

Šikovný Angličan dostal prezývku Malý Monet, pretože jeho štýl sa veľmi podobá tomu, ktorým sa preslávil francúzsky zakladateľ impresionizmu, Claude Monet. Najradšej maľuje krajinky, prírodu, polia či obrazy s rybárskou tematikou.

Malý Monet (10) bohatne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Malý Monet (10) bohatne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

"Maľovanie miluje a venuje mu väčšinu svojho voľného času. Inak je ale rovnaký ako jeho kamaráti. Rád chodí von a hrá s nimi futbal," povedal otec Keith s tým, že finančná stránka umenia jeho syna príliš nezaujíma.

Budúci školský rok Kieron strávi doma. Rodičia sa rozhodli vzdelávať ho sami, pretože sa boja, že by ich syna v škole šikanovali závistliví spolužiaci. Ten má vo veci jasno. "Chcem pokračovať v maľovaní. Na univerzitu asi nepôjdem, ale ak predsa, tak jedine kvôli štúdiu architektúry. A tiež by sa mi páčilo byť spisovateľom," dodal talentovaný chlapec, ktorý sa už čoskoro dočká vlastnej galérie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu