Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slovenská pošta hľadá najkrajší detský list na tému: Prečo je voda vzácna?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Slovenská pošta opäť hľadá najkrajší list, ktorý napísali deti či mladí ľudia do 15 rokov. Vypísala 42. ročník súťaže o najkrajší list, ktorá je tentoraz na tému Prečo je voda vzácna. Súťažiaci môžu svoje listy posielať do konca marca.

Žiaci môžu napísať svojmu kamarátovi či komukoľvek inému a vysvetliť mu, prečo je podľa nich voda vzácnym prírodným zdrojom, ktorý treba chrániť. "Základnou podmienkou je, aby boli príspevky písané formou listu," priblížila hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Listy môžu byť napísané rukou alebo na počítači a môžu mať najviac 800 slov. Súťažiaci nesmú zabudnúť na napísanie mena, priezviska, veku a adresy bydliska. Ale tiež ani na uvedenie názvu a adresy školy, ktorú navštevujú. A mali by zároveň napísať, koľkokrát sa na súťaži v minulosti zúčastnili.

Víťazný list vyberie komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a ministerstva dopravy. Mal by byť známy na konci apríla. Najkrajší list zo Slovenska sa potom preloží do anglického jazyka a pošle sa do celosvetového kola súťaže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu