Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SOS: Pomôžeme tomuto krásnemu dievčatku?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Martina Kováliková)

BRATISLAVA – Niekedy stačí k veľkej radosti len malá pomoc. A o tú nás poprosila mama malej Natálky, ktorej dcérka sa narodila s ochrnutou ľavou rúčkou. Natálkini rodičia sa pokúšajú vyzbierať 700 eur na rehabilitačný pobyt v Piešťanoch a budú vďační za akúkoľvek podporu.

„Volám sa Natálka a v septembri budem mať dva rôčky. Od narodenie som mala ochrnutú ľavú rúčku – od zápästia až po končeky prstov. Lenže poctivým každodenným cvičením štyrikrát denne, modlitbami a rehabilitáciami sa stav mojej rúčky pomaličky zlepšuje. Už dokážem ovládať svoje zápästie, palčekom si prichytím hračku, ale tie ostatné štyri pršteky ešte neposlúchajú. Aj keď už nimi dokážem viac hýbať, ešte stále ich nedokážem zavrieť a pekne nimi uchopovať predmety,“ napísala nám do redakcie mama takmer dvojročnej slečny, ktorá má napriek hendikepu ešte veľkú nádej na uzdravenie.

SOS: Pomôžeme tomuto krásnemu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martina Kováliková)

„V prvom rade sa chceme poďakovať každému jednému darcovi, ktorý nám finančne, modlitbami alebo akokoľvek inak pomohol. Naozaj veľmi, veľmi ďakujeme,“ píše pani Kováliková, ktorá iba vďaka finančnej pomoci darcov môže s dcérkou chodiť na rehabilitácie do Olomouca, Martina či Dunajskej Lužnej.

SOS: Pomôžeme tomuto krásnemu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martina Kováliková)

„Keď mala Natálka osem mesiacov a boli sme s ňou na emg-vyšetrení, bola vraj funkčnosť jej nervov aj svalov obnovená na 50 %,“ pokračuje Natálkina mama. Naposledy dievčatko absolvovalo kontrolné emg-vyšetrenie v marci, na ktorom ju pán doktor pochválil – stav rúčky sa zlepšil, hoci jej stále chýba úchopový reflex. Treba teda pokračovať v cvičení Vojtovej metódy, navštevovať rehabilitačné zariadenia a o rok prísť na kontrolu znova.

SOS: Pomôžeme tomuto krásnemu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Martina Kováliková)

„Hoci stav Natálkinej rúčky sa zlepšuje pomaly, pomáha každé jedno cvičenie, preto budeme bojovať ďalej,“ zhodnú sa Natálkini rodičia, pre ktorých je dcérka zmyslom života.
„Potrebujeme ísť teraz znovu do Olomouca na rehabilitáciu, v septembri máme ísť do Martina. Čaká nás magnetická rezonancia. Momentálne zbierame a šetríme peniažky na pobyt v ADELI centre v Piešťanoch. Ešte sme tam nikdy neboli a chceme to skúsiť. Celý pobyt je však veľmi drahý, navyše, cestu, ubytovanie a stravu si musíme hradiť sami,“ vysvetľuje odhodlaná mama, ktorá sa snaží pre dcérku vyzbierať 700 eur, aby sa pobytu v rehabilitačnom centre mohla zúčastniť. „Vopred veľmi ďakujeme každej dobrej duši, ktorá sa rozhodne nám pomôcť,“ v nádeji uzatvára mama Natálky.

Vašu pomoc môžete adresovať pani Martine Koválikovej, Natálkinej mame. Spojiť sa s ňou môžete prostredníctvom telefónneho čísla 0940 718 362 alebo ju zastihnete na adrese Brezová 138, 028 01 Brezovica. Číslo účtu vám poskytne pani Kováliková osobne.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu