Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Strastiplná cesta za lepším životom: Alex (5) musí bojovať o prvé krôčiky!

Alexík Zobraziť galériu (5)
Alexík (Zdroj: Archív A. Z.)

BRATISLAVA - Bez cudzej pomoci to nezvládne. Alex (5) sa narodil s diagnózou detská mozgová obrna, ktorá mu "bráni" postaviť sa vlastnými silami na nožičky. Pravidelným cvičením a rehabilitáciami sa ale dostáva stále bližšie k cieľu a jeho mamička verí, že výsledky sa dostavia už čoskoro. Potrebuje však aj pomoc dobrých ľudí, ktorí mu boj o vysnívané prvé krôčiky dokážu uľahčiť.

(Píše Alexova mamička)

Dovoľte mi, aby som sa predstavila. Volám sa Jana Zajacová a mám 5-ročného syna Alexa s diagnózou DMO. Presná špecifikácia jeho ochorenia znie: Infatilná cerebrálna paréza, spastická tripareza DK biliant. S prevahou v pravo+ PHK, axialna hypotónia, konkom, strabizmus, kinesioiogický zač.6 lokom štádia podľa profesora Vojtu, Stp. v časnom asfyktickom syndróme I-II.st.  

Týmto by som Vás rada poprosila o finančnú pomoc na rehabilitácie, lieky, hipoterapiu, plávanie, masáže, prípadne pomôcky pre môjho syna Alexíka na skvalitnenie jeho života a verím, že v najbližšej budúcnosti snáď i samostatnej chôdze, kedže nám už veľa nechýba aby sme chodili! V októbri sme boli na operacii v Kladne – ULZIBAT, kde mu povolili stiahnuté šlachy a teraz po mesiaci ideme na rehabilitáciu do Renony.

Strastiplná cesta za lepším
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív A. Z.)

Mali by sme cvičiť ešte intenzívnejšie ako doteraz, aby sa dosiahol čo najlepší výsledok. Rehabilitačná liečba v tomto centre mu veľmi pomáha, pretože sa po prvej rehabilitácii začal stavať na nožičky a začal rozprávať a celkovo začal napredovať. S Alexom som absolvovala už niekoľko rehabilitácií: Martin, Dunajská Lužná, Bratislava, avšak až po pobyte v rehabilitačnom centre Renona, som videla konečne úspechy. Dvojtýždňový pobyt hradí každý pacient sám, nie pomocou poisťovne.

Jeden dvojtýždňový pobyt stojí 2500 eur a 200 eur stojí ubytovanie. Alexík má obrovskú šancu, že sa postaví na vlastné nožičky, avšak vyžaduje si to obrovskú trpezlivosť, hlavne cvičenie a opakované rehabilitácie, aspoň každé 3-4 mesiace, aby sa dosiahol maximálny účinok z liečby. S financiami na predchádzajúcich 8 rehabilitačných pobytov  nám pomohla rodina a tiež nadácie, rovnako ako aj pôžička, no máme úver i na dom a začína to byť pre nás veľmi náročné, ale keď vidíme ten úspech a pokroky, stojí to za to. Renona je rehabilitačné centrum, ktoré veľmi pomáha Alexíkovi a som presvedčená o tom , že ho postavia na nožicky a Alexík bude už v blízkej budúcnosti chodiť po vlastných nožičkách. Sú tu veľmi kvalifikovaní fyzioterapeuti, ktorí vedia si získať detičky a urobia maximum pre to, aby sa cvičenie stalo hrou. Som im veľmi vďačná za to, čo dokázali urobiť s Alexíkom za tak krátky čas a vďaka nim sa z Alexíka stáva človiečik, ktorý sa zaraďuje do normálneho života

Strastiplná cesta za lepším
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Archív A. Z.)

Ja ako jeho mama som presvedčená, že sa postaví na nôžky a bude zaradený do normálneho života, preto by som chcela urobiť maximum, aby som mu danú operáciu i  liečbu mohla zabezpečiť. Budem Vám veľmi vďačná za každú možnú pomoc.

Ak by ste sa rozhodli Alexíkovi pomôcť, potrebné údaje nájdete na jeho stránke. V prípade, že by ste chceli kontaktovať jeho mamičku, napíšte jej na jankazilina@gmail.com.

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu