Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ulice miest sú plné dobrovoľníkov

Slovenský červený kríž pomáha stovkám starých ľudí
Slovenský červený kríž pomáha stovkám starých ľudí (Zdroj: Červený kríž)

V týchto dňoch prebieha na celom území Slovenska verejná zbierka Slovenského Červeného kríža. Dobrovoľníci vyrážajú do ulíc s jasným cieľom. Prostredníctvom osvety vyzbierať čo najviac prostriedkov na svoju činnosť. Pre každého, kto sa rozhodne prispieť akoukoľvek sumou majú pripravené malé odznaky symbolizujúce spolupatričnosť so Slovenským Červeným krížom.

Deň D

Práve dnes môžete v uliciach všetkých  miest stretnúť dobrovoľníkov zo Slovenského Červeného.  Táto spoločná akcia má symbolizovať nielen spolupatričnosť, ale aj silu Slovenského Červeného kríža. Silu, ktorú by bez podpory verejnosti nemal a ktorá je nevyhnutná na to, aby mohli vykonávať svoju činnosť a pomáhať tak tým, ktorí to potrebujú najviac.

Verejná zbierka bude následne pokračovať po celom Slovensku až do konca júna. Jednotlivé územné spolky SČK budú organizovať rôzne osvetové akcie na podporu zbierky a teda aj svojej činnosti.

Slovenský Červený kríž pomáha nespočetnému  množstvu ľudí, ktorých príbehy priam vyrážajú dych. Je dôležité, aby verejnosť vedela, ako konkrétne Slovenský Červený kríž pomáha a že ich činnosť má neuveriteľnú šírku a najmä váhu.

Pri príležitosti Verejnej zbierky vznikla kampaň Aj málo je veľa. Je  postavená na sérii vizuálov rôznych situácií, ktoré vytvárajú celistvý príbeh s cieľom zdôrazniť, že aj malá pomoc je dôležitá.

Niekedy stačí tak málo, aby veľké veci fungovali.
Aj vďaka vášmu dobrovoľnému príspevku na činnosť Slovenského Červeného kríža, dokážeme pomáhať ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú.
 

Účet pomoci SČK: 665555/0200
Variabilný symbol: 201305

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu