Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Unikátna výstava odštartovala dobrú vec.

Pani Margite vzala voda takmer všetko. Zobraziť galériu (3)
Pani Margite vzala voda takmer všetko. (Zdroj: Červený kríž)

Červený kríž je organizácia, ktorá už 150 rokov pomáha ľuďom na celom svete, no bez podpory verejnosti, by bola jeho existencia ohrozená. Slovenský Červený kríž organizuje každý rok verejnú zbierku a nie je tomu inak ani tento rok.

 

Od 1. mája do 30. júna 2013 môžu obyvatelia Slovenska prispieť Slovenskému Červenému krížu dobrovoľným príspevkom. Verejná zbierka je realizovaná v 38 územných spolkoch prostredníctvom dobrovoľníkov v uliciach miest a priamymi príspevkami na účet.  Cieľom zbierky je vyzbierať finančnú podporu na rozvoj činnosti SČK, predovšetkým na pomoc ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú.

Aj málo je veľa

Pri príležitosti Verejnej zbierky vznikla kampaň Aj málo je veľa. Je  postavená na sérii vizuálov rôznych situácií, ktoré vytvárajú celistvý príbeh s cieľom zdôrazniť, že aj malá pomoc je dôležitá.

Jednou z hlavných tvári kampane je 98 ročná pani Margita, ktorá  žije sama, skromne vo svojom domčeku v obci Vyškovce nad Ipľou. Povodeň jej vzala takmer všetko. Dobrovoľníci z Červeného kríža jej pomohli zvládnuť najťažšie chvíle. Zachránili jej strechu nad hlavou a podporujú ju humanitárnou pomocou. Jej život je aj vďaka vašej pomoci dôstojnejší.

Zbierka je podporená osvetovou výstavou, ktorá zachytáva široké spektrum činností Slovenského Červeného kríža ako aj pohľad do 150 ročnej histórie tejto nadnárodnej organizácie. Návštevníci si môžu pozrieť autentické zábery zo života SČK doplnené o fotografie renomovaného slovenského fotografa Martina Črepa.

Výstava potrvá od 3. – 15. mája 2013 v galérii Expo@Eurovea v Bratislave. Následne bude expozícia putovať po ďalších mestách Slovenska.

Niekedy stačí tak málo, aby veľké veci fungovali.
Aj vďaka vášmu dobrovoľnému príspevku na činnosť Slovenského Červeného kríža, dokážeme pomáhať ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú.

Účet pomoci SČK: 665555/0200
Variabilný symbol: 201305

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu