Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Fascinujúci svet poznania

Fascinujúci svet poznania Zobraziť galériu (2)
Fascinujúci svet poznania

Všetko je na webe. Teda takmer všetko. Hoci existujú rôzne internetové encyklopédie, väčšina ľudí stále preferuje tie papierové, klasické, veľké knihy, v ktorých môžeme listovať a tešiť sa z nádherných ilustrácií a 3D obrázkov. Medzi slovenskými doménami pribudla nová stránka www.mudreknihy.sk, ktorá chce zhromaždiť všetky knihy z najúspešnejšej série encyklopédií a zároveň ponúka možnosť otestovať si svoje vedomosti hravou formou.

Múdreknihy.sk zatiaľ obsahuje približne 30 najpopulárnejších encyklopédií na Slovensku, podrobné informácie a možnosť zalistovať si v nich. Na rozdiel od mnohých iných prezentačných stránok, ktoré ponúkajú iba náhľady strán, Múdreknihy.sk idú ešte ďalej. Jednotlivé dvojstrany z encyklopédie si môžete ešte priblížiť a pohodlne si v nich čítať. Fascinuje Vás história alebo chladné vody svetových oceánov? Trávite každý víkend na výletoch po krásnom Slovensku, či radšej spoznávate svet? Nová stránka ponúka desiatky tém a tisícky strán fascinujúcich údajov, fotografií, či máp.

Navyše si môžete otestovať svoje vedomosti v online hrách, ktoré nájdete na tejto stránke ako podstránku www.otazkyaodpovede.sk. Stačí si vybrať konkrétnu encyklopédiu a teda tému, z ktorej vám systém náhodne bude dávať otázky a na záver dostanete vyhodnotenie svojich znalostí.

Už od počiatku civilizácie bolo poznanie výsadou tých, ktorí chcú vedieť a vzdelávať sa. A tak je to aj dnes. Encyklopédie ako Zem, História, Človek či Zviera sú významným zdrojom informácií pre tých, ktorí sa zaujímajú o svet okolo seba. Do série týchto výnimočných publikácií pribudli novinky Predhistória a Umenie. Múdreknihy.sk ponúkajú okrem podrobných informácií a listovania v knihe navyše aj jedinečnú príležitosť vytvoriť si balíček podľa svojich predstáv za neopakovateľné ceny.

Je pravda, že v posledných rokoch sme svedkami narastajúceho množstva informácií a poznatkov. Veta „Všetko je na webe“ však platí len čiastočne. Napríklad odkazy na internetovú encyklopédiu Wikipedia sa síce často nachádzajú na prvých miestach výsledkov vo vyhľadávačoch, no informácie – často kvalitné – sú však aj neraz irelevantné, nepravdivé či zavádzajúce. Aj preto zostávajú tým skutočným zdrojom informácií klasické encyklopédie ako Rastlina, Vesmír, či Slovensko A-Ž, ktoré nájdete na novej encyklopedickej stránke www.mudreknihy.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu