Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Vikas Swarup: Miliardár

Príbeh o nevzdelanom chlapcovi so strastiplným osudom bol nakrútený podľa knihy indického spisovateľa Vikasa Swarupa Miliardár. Film Slumdog Millionare (Milionár z chatrče) získal 8 sošiek Oscarov (okrem iného najlepší film a najlepší adaptovaný scenár).

To tu ešte nebolo. Indickí diváci spozornejú, keď súkromná firma vyhlási vedomostnú súťaž o celú miliardu rupií. Ešte väčšia senzácia však nastane, keď sa víťazom nového populárneho programu stane obyčajný čašník – chlapec z ulice, sirota a najdúch, ktorý toho v živote preskákal veľmi veľa, ale nikdy nezískal poriadne vzdelanie. Nikto nechápe, ako sa to mohlo stať. Je jeho víťazstvo podvodom storočia? A ak nie, ako to, že poznal odpovede na všetky otázky? O prípad sa zaujíma polícia aj výhercova mladá právnička. Tá jediná tuší, že riešenie záhady sa skrýva v jeho spletitom životnom príbehu...

Vikás Svarúp je indický diplomat a kniha Miliardár je jeho debutom. Napísal ju po anglicky a preložili ju do vyše desiatky jazykov. Svarúp hovorí, že vznikla za dva mesiace vo Veľkej Británii a veľmi ho prekvapilo, ako rýchlo pre rukopis našiel agenta a vydavateľa. Román mal úspech nielen v kníhkupectvách, ale ihneď po jeho vydaní sa predali aj práva na filmové spracovanie.

www.ikar.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu