Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Útes

Útes Zobraziť galériu (3)
Útes

Knihu Útes napísali a ilustrovali členovia tímu Scubazoo, nadšení kameramani podmorskej ríše, ktorí venovali značnú časť svojho života filmovaniu a záchrane útesov na celom svete. Široké pole ich pôsobnosti zahŕňa rozličné projekty vrátane filmovania pre BBC, National Geographic, Discovery, Animal Planet a spravodajstvo NBC.

Skupina sídli na ostrove Sabah, v časti oceána známej ako „koralový trojuholník“, ktorý je centrom biodiverzity rýb a koralov. Väčšina členov Scubazoo pochádza z Veľkej Británie a všetci sú nadšenými obdivovateľmi magického podmorského sveta, s ktorými sa usilujú oboznámiť čo najširšie publikum.

Potápajú sa 365 dní v roku a vďaka tomu majú možnosť pozorovať správanie takých tvorov, aké boli doteraz len zriedkavo zachytené kamerou. Ich snahou je, aby ľudia zodpovednejšie pristupovali k morskému prostrediu našej planéty, k jeho obyvateľom a ich životu, pomáhajú osvetľovať význam a potrebu zachovania tohto prostredia ohľaduplným zaobchádzaním pre nasledujúce generácie.

Táto svieža a ohromujúca kniha predstavuje útesy celého sveta, zobrazuje ich krehkosť a zdôrazňuje aktuálnu potrebu zvládnuť všetky tlaky, ktoré na ne pôsobia.

Pripojte sa k nadšenému tímu Scubazoo, ktorý sa venuje fotografovaniu pod vodou a snaží sa, aby sme si zodpovednejšie uvedomovali potrebu chrániť a zachovať morské prostredie, ktoré poskytuje bezprecedentný pohľad na najkrajšie a najpestrejšie zákutia sveta pod vodou.

„Útesy hýria farbami a pestrosťou, od polypov, ktoré ich vytvárajú, až k myriadám tvorov, ktoré plávajú, plazia sa a hmýria okolo nich. Je smutné, že ich existencia je ohrozená, ale táto kniha poskytuje presvedčivé argumenty o dôležitosti ochrany a zachovania týchto cenných ekosystémov pre budúcnosť.“

Kniha obsahuje 30-minútové DVD.

www.ikar.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu