Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Volebné podvody, intrigy a korupcia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

Moc a peniaze. Mnohí sa o ne snažia dnes, no rovnaké to bolo aj v starom Ríme. Miestami omnoho brutálnejšie. Jedným z bežných nástrojov, ako sa zbaviť (politického) protivníka, bolo vyhnanstvo, konfiškácia majetku, vražda.

Majster historických románov Robert Harris podáva svojim čitateľom mimoriadne aktuálny príbeh vo svojej trilógii Impérium, z ktorej vyšla finálna časť s názvom Impérium: Diktátor.
„V Harrisovom podaní je boj o moc nielen nebezpečný, ale aj podmanivo krásny,“ napísal prestížny THE TIMES.

Robert Harris si zvolil pre Impérium veľmi vďačnú tému a nakoľko je skvelým rozprávačom, pre čitateľov je táto jeho trilógia naozaj lahôdkou. Vynikajúci príbeh plný napätia a prekvapení. Úchvatné rozprávanie pre všetkých, ktorí milujú starovekú históriu, zákulisné intrigy, duchaplné myšlienky.
Harris navyše vystihol danú dobu, ktorá však presahuje až do dnešných čias. Je nadčasová. Či už postavami, ich konaním, alebo udalosťami. My ľudia sme boli odjakživa skorumpovaní...a ešte čosi navyše.

Harris nás pozýva do sveta intríg, volebnej korupcie a zákulisných bojov, aby opísal cestu výnimočného, inteligentného ale aj prefíkaného Cicera na vrchol.
O vládu nad Rímom s ním zápasia: Caesar, jeho bezohľadný mladý rival, vrchný generál republiky Pompeius, najbohatší muž republiky Crassus, politický fanatik Cato, psychopat Catilina a ambiciózny sukničkár Clodius.

Osudy týchto skutočných historických postáv – ich spojenectvá a zrady, krutosti a klamstvá, brilantnosť a zločiny – spoznáte v  jedinečnej sérii Impérium (s časťami Impérium, Impérium: Boj o Rím a najnovšia  Impérium: Diktátor). 

Robert Harris pôsobil v BBC, neskôr začal pracovať ako redaktor v novinách The Observer, prispieval do The Sunday Times a The Daily Telegraph. Napokon sa dal na písanie kníh a urobil dobre.

Novinka Impérium: Diktátor sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Obal knihy Impérium: Diktátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu