Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strhujúci príbeh o holandskom porceláne

Kniha Modrá ako noc PR článok
Kniha Modrá ako noc (Zdroj: Modra)

Už obálka tejto knihy dáva tušiť, že pôjde o nádherný príbeh plný histórie a krásneho umenia. Strhujúce rozprávanie zo zlatého veku nizozemských dejín o zrode bielo-modrej keramiky z Delftu.

Modrá ako noc
Presuňme sa do Amsterdamu. Píše sa rok 1654.
Po náhlej smrti manžela sa mladá Catrijn rozhodne odísť z rodného mestečka a začne nový život ako gazdiná v rodine úspešného obchodníka. Amsterdam v tom čase prekvitá, zo zámorských výprav na Ďaleký východ sa do krajiny vracajú lode plné exotického bohatstva.

Mladej vdove nebezpečne skríži cestu postava z minulosti a Catrijn utečie do Delftu. Tam svoj umelecký talent uplatní v rozvíjajúcej sa hrnčiarskej dielni Everta van Nulandta. Catrijn podnieti Everta, aby začal vyrábať takzvaný holandský porcelán a ich výrobky začínajú konkurovať drahému čínskemu porcelánu.

No osud jej do života vstúpi znova, tentoraz v podobe morovej epidémie. Mladá žena sa musí rozhodnúť, či poslúchne rozum a zachráni sa. Alebo poslúchne srdce a ostane s mužom, za ktorého sa vydala.

Modrá ako noc je pútavé čítanie, ktoré vás prenesie o takmer 400 rokov do minulosti. Autorka si zistila všetky podstatné historické fakty, dokonca mohla navštevovať kurz maľovanie u maliara keramikára v De Porceleyne Fles. To všetko prispieva k autenticite a uveriteľnosti príbehu. „Veď vďaka tomu kurzu mám doma aj kus vlastnoručne vyrobenej detltskej keramiky,“ usmieva sa sympatická autorka.

Autorka novinky Modrá ako noc Simone van der Vlugt je známa najmä ako autorka kníh pre deti a mládež, ako aj historických románov. Svetovo sa preslávila ako autorka trilerov.

Kniha Modrá ako noc sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Modrá ako noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu