Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Stávka, ktorá mi zmenila telo

Stávka, ktorá mi zmenila telo
Stávka, ktorá mi zmenila telo

„Moji milí, keď sa mi zachce, budem mať postavu ako ktorýkoľvek svalovec, trebárs aj... a jediné, čo mi napadlo v tomto okamihu bolo – Juraj Bača. O pol roka, keď už bude teplo, sa vyzlečiem ešte raz, a to budete čumieť!“ – vyhlásil Gregor Mareš počas jedného ranného televízneho vysielania.

Od pamätného januárového dňa uplynulo niekoľko mesiacov, počas ktorých si moderátor splnil sen. Okrem vyšportovaného tela stihol napísať spolu s cvičiteľkou Luciou Medekovou knihu s názvom Stávka, ktorá mi zmenila telo.

Kniha zaznamenáva peripetie od vyhlásenia stávky, cez chudnutie a cvičenie pred kamerou až po očakávané finále. Gregorovmu snaženiu pomohla, ako sám priznáva „ obyčajná chlapská márnomyseľnosť“. Nebolo to však vôbec jednoduché. Gregor Mareš sa k vytúženému cieľu prehrýzal pomaly pol roka cez bolesť, cvičenie aj hladovanie. Nevyhli sa mu ani depresívne stavy, či zranenie vo chvíli keď to najmenej čakal. V istej fáze, ako píše, bol unavený, hladný, nervózny a zlomený.

„Gregor, aj keď s obrovským nasadením, dosiahol svoj cieľ“, konštatuje v druhej časti knihy Lucia Medeková, ktorá čitateľom okrem iného ponúka aj optimálny cvičebný program a užitočné rady keď píše: „Akceptujte svoje telo a jeho potreby. Snažte sa nevrhnúť do cvičenia bezhlavo a s cieľom dosiahnuť výsledok okamžite. To je krátkozraké. Dosiahnete iba to, že telo bude šokované, výsledok krátkodobý a zranenie bude nadohľad“. Lucia Medeková odporúča čitateľom aj niekoľko zásad v stravovaní, ktoré „ stoja za zváženie“.

Kniha je bohato ilustrovaná fotografiami, ktoré predstavujú sériu cvikov v posilňovni, ale aj v domácom prostredí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu