Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež zomrel

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ipark)

"Harris napísal pôsobivú a chytrú knihu, ktorá by sa mohla stať katolíckou verziou Satanských veršov," napísali v prestížnom denníku The New York Times.

Konkláve je inteligentný triler, aké vie písať iba Robert Harris. Zavedie nás do prostredia katolíckej cirkvi, do Vatikánu, kde to vrie a buble vynaliezavými intrigami. Príbeh plný prešpekulovaných machinácií a geniálnych zvratov, ktoré nadchnú každého čitateľa kvalitného trileru.

Pápež zomrel.
Za zamknutými dverami Sixtínskej kaplnky stoosemnásť kardinálov z celého sveta hlasuje v najprísnejšie strážených voľbách. Stoosemnásť svätých mužov, ktorí majú nielen svoje vlastné ambície, ale aj rivalov. O sedemdesiatdva hodín sa jeden z nich stane hlavou katolíckej cirkvi a jednou z najvplyvnejším a najmocnejších osobností na svete.

O 18:22 z komína na Sixtínskej kaplnke znova stúpal čierny dym – osvetľoval ho reflektor na boku Baziliky svätého Petra. Experti najatí televíznymi stanicami vyjadrili prekvapenie, že konkláve sa znova nedohodlo.
Väčšina z nich predpovedala, že o tomto čase už bude zvolený nový pápež, a severoamerické stanice boli pripravené prerušiť obedný program a ukázať zábery s Námestia svätého Petra, keď sa na balkóne zjaví víťaz.
Odborníci prvý raz vyjadrili pochybnosti o sile Belliniho podpory. Keby mal vyhrať, už by sa to stalo. Z trosiek starej kolektívnej múdrosti povstala nová múdrosť – a to, že konkláve sa zapíše do histórie. Vo Veľkej Británii – na tom bezbožnom ostrove odpadlíctva, kde sa k voľbe pápeža stavali ako ku konským dostihom – stávková kancelária Landbrokes označila za nového favorita kardinála Adeyemiho. Všeobecne sa tvrdilo, že zajtra konkláve prvý raz zvolí čierneho pápeža...“

Robert Harris perfektne uchopil tému konkláve, naštudoval si množstvo dokumentov, kníh a požiadal Vatikán o dovolenie navštíviť miesta, ktoré sa využívajú počas konkláve, a pre verejnosť sú trvalo neprístupné.

Boh je mocný.
Človek ctižiadostivý.

 

"Konkláve je viac než len kriminálkou. Je takisto psychologickým a politickým trilerom. Čím hlbšie sa do knihy ponoríte, tým viac si uvedomíte, aká je rafinovaná," napísali v Sunday Times.

Novinka Konkláve je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Konkláve
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu