Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Návrat do histórie: Ako vzniklo zvonkárstvo a odkedy sa na Slovensku šijú poriadne kožené čižmy?

Kniha Turci v Jelšave Zobraziť galériu (4)
Kniha Turci v Jelšave

Prostredníctvom postáv a hrdinov príbehov z novej publikácie Turci v Jelšave sa vrátite do 16. storočia, keď na Slovensku vyčíňali Turci.

Zaujíma vás stredovek?  Osudy ľudí, ktorých  sa dotkli  významné historické udalosti. Turecké plienenie,  príbehy  nenávisti  a lásky. Hrdinské činy obyčajných ľudí, ktoré zostali zabudnuté a predsa sa udiali. Ako  a prečo založili prvý kováčsky cech na Muránskom panstve, ale aj vášnivý príbeh lásky medzi  Margarétou  a mladým kováčom, ktorému  nekonečná ľudská zloba kladie prekážky. Zanechali Turci za sebou iba spúšť, alebo im vďačíme že poznáme  čižmy. Prečo  boli gemerské zvonce  slávne  po celom svete sa dozviete z historických poviedok. Vodník, škriatok, či biela pani patria do každého starého mesta, aj tých  nájdete v knižke Turci v Jelšave. Nevera, manželský trojuholník trápili ľudí aj pred 500 rokmi. Temné sily a nevysvetliteľné javy  sa stávali v minulosti aj dnes. Čo sa deje v Jelšavskom mlyne a v močiari za ním trápi obyvateľov dodnes. Záhadné zmiznutia ľudí a smrť tu strašia niekoľko storočí.

Novinka Turci v Jelšave sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Prezrite si výber kníh pod stromček, všetky so zľavou 25 %. Najlepší darček je kniha! >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Kniha Turci v Jelšave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu