Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dalajlama, šťastie a radosť

Kniha radosti Zobraziť galériu (3)
Kniha radosti (Zdroj: PR)

„Je tu sedem miliárd ľudských bytostí a nikto si neželá problémy a utrpenie, ale je tu množstvo problémov a utrpenia, väčšinou spôsobeného nami. Prečo?“ pýta sa v Knihe radosti dalajlama. „Niečo tu chýba. Ako jeden zo siedmich miliárd ľudí na tejto planéte som presvedčený, že každý je zodpovedný za to, aby vytvoril šťastnejší svet. Rozhodne sa potrebujeme viac zaujímať o blaho ostatných. Inými slovami, chýba nám láskavosť a súcitnosť. Musíme venovať viac pozornosti našim vnútorným hodnotám. Musíme sa pozrieť do seba.“

Je dobré tešiť sa z drobností. Vychutnávať si ich a dopriavať čo najviac. No mnohí sa podľa dalajlamu obmedzujú len na tieto krátkodobé stimuly a zabúdajú na tie vnútorné, hlbšie a trvácnejšie. Tie, ktoré vychádzajú z nás a ktoré môžeme riadiť našim správaním, konaním.
„Preto vždy ľuďom vravím, musíte venovať viac pozornosti mentálnej úrovni radosti a šťastia. Nie len fyzickým pôžitkom, ale uspokojeniu na úrovni mysle. To je skutočná radostnosť,“ odkazuje dalajlama v Kniha radosti.

Jeho Svätosť dalajlama a arcibiskup Desmond Tutu sa raz začali rozprávať o veľmi dôležitej téme – o radosti. Obaja nositelia Nobelovej ceny za mier, významní duchovní majstri a morálni vodcovia našich čias sú známi aj tým, že sú to najnákazlivejší šťastní ľudia na svete.

Z ich rozhovorov vznikla nádherná Kniha radosti, ktorá vás nabije energiou, ukáže správnu cestu vedúcu k radosti a šťastiu.

Pozrite si VIDEO k Knihe radosti:

Budúcnosť nepredurčuje nijaký temný osud, to my sami. Každý deň a každý okamih sme schopní vytvárať a pretvárať svoje životy a samotnú kvalitu života ľudí na našej planéte. Takáto je naša moc.
Tvrdia tibetský duchovný vodca dalajlama a juhoafrický arcibiskup Desmond Tutu. Dvaja osemdesiatnici, nositelia Nobelovej ceny za mier sa stretli, aby sa pozhovárali o radosti, šťastí, ale aj bolesti a utrpení. Vznikla z toho úžasná kniha.

Dalajlama a Desmond Tutu ponúkajú spôsob, ako sa stať zdrojom radosti a nádeje. Lebo keď chcete byť radostní, musíte tešiť ostatných.

„Nemusíte nám veriť. Naozaj nič z toho, čo povieme, by ste nemali brať ako článok viery. Len vám hovoríme to, čo videli a pochopili dvaja priatelia z veľmi odlišných svetov počas svojich dlhých životov. Dúfame, že si overíte pravdivosť toho, čo je tu napísané tým, že to vyskúšate vo svojom vlastnom živote,“ píšu v úvode títo dvaja neuveriteľní páni.
Každý deň je podľa nich novou príležitosťou začať odznova.

Kniha radosti sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha radosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu