Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Toto zistenie vás možno šokuje!

Kniha Počúvaj svoje brucho Zobraziť galériu (3)
Kniha Počúvaj svoje brucho (Zdroj: PR)

Ďalšia zo série zaujímavých TED kníh sa venuje problematike ľudského vnútra. Jej autor Rob Knight sa vám pozrie nielen do žalúdka, ale aj do čriev, na kožu a aj tam, kde by ste to práve nečakali. Každopádne pri čítaní tohto titulu zistíte, akú veľkú časť z vás tvoria mikróby. A toto zistenie vás určite šokuje.

Rob Knight prichádza s novým prístupom k ľudskému zdraviu, ktorý vychádza zo zohľadňovania prítomnosti mikróbov v našich telách a ich funkcií. Domnieva sa, že práve ľudský mikrobióm je cestou ku zdraviu, ale nielen k nemu – rovnako aj k štíhlej línii, ne/príťažlivosti pre komáre, či k psychickej pohode.

Pointa je v tom, že hoci si všetci myslia, aké sú mikróby zlé a že stoja len za chorobami a neduhmi, ktoré nám ničia zdravie, dajú sa využiť pri liečení a ich prítomnosť v našich organizmoch neznamená nevyhnutne nič zlé. „V skutočnosti po celý čas žijeme v rovnováhe s celou komunitou mikróbov.“ Mikróby zásadne ovplyvňujú naše trávenie, imunitu i správanie.

V knihe Počúvaj svoje brucho nájdete odpovede na to, ako to je s antibiotikami, prečo niektorým ľuďom zaberajú, iným menej a niektorým vôbec nie; ale aj to, do akej miery je hygiena dobrá, či to, ako priaznivý pomer mikróbov v našom bruchu ovplyvňuje naše nálady a kognitívne schopnosti.

Kniha Počúvaj svoje brucho je potvrdením faktu, že ľudské zdravie do značnej miery závisí od stavu čriev a tráviacich orgánov, akurát, že pridáva poznanie, že za tento stav môžu mikróby.

Knihu Počúvaj svoje brucho si zakúpilo už viac ako 70 ľudí. Vy si ju môžete tiež objednať v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Počúvaj svoje brucho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu