Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

O nájomnom vrahovi či láske až za hrob

Obľúbená spisovateľka a novinárka Ivana Havranová napísala novú knihu poviedok LABUŤ. Príbehy sú skutočné, vyzbierané z ulíc a domovov.

 „Ak sa človek po celý život zaoberá žurnalistikou, informáciami, má podľa môjho názoru oveľa citlivejšiu pozornosť. Všíma si veci, ktoré iní nevidia,“ hovorí autorka Ivana Havranová. Svojim poetickým  jazykom a  originálnymi novotvarmi  vtiahne čitateľa medzi  veselé  aj smutné poviedky, napr.  o unavenej labuti na koľajniciach električky, o zametačke chodníkov, o láske až za hrob,  nájomnom vrahovi či zubatej v krematóriu.

„Idúc ulicou mám toľko vnemov, príbehov... Stretávam ľudí výnimočných správaním, životným štýlom, oblečením, pamätám si ich, neodchádzajú.  Nuž a potom, ak sa vo mne nahromadí množstvo zážitkov, pýtajú sa jednoducho von. Mnohé poviedky, ktoré píšem, sú mojou vlastnou skúsenosťou, dotkli sa priamo mňa,“ dodáva autorka s tým, že k poviedkovému žánru sa vracia rada a vždy,  keď sa jej mozgová zásuvka s označením Zážitky naplní a začnú z nej pretekať príbehy.  Kniha LABUŤ je plná napätia aj romantiky, úsmevov aj smútku. Vydalo ju vydavateľstvo  Marenčin PT.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala a profesionálne rástla v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala sedem rôznych časopisov. Napríklad Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a ďalšie. Napísala šestnásť  kníh, z toho šesť poviedkových. Žije a tvorí v Bratislave.

Kniha LABUŤ sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha LABUŤ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu