Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zaklínač. Nájomný lovec netvorov

Zaklínač Zobraziť galériu (2)
Zaklínač (Zdroj: PR)

Zaklínač Geralt je osobnosť z pradávneho sveta plného mýtických bytostí, čarodejov, gnómov, elfov, ale aj ľudských intríg, zloby a nenávisti. Žije na okraji spoločnosti, so zápalom bojuje proti desivým netvorom, ktoré ohrozujú ľudí, nie je však chladnokrvný zabijak. Jeho nadprirodzené schopnosti a nemilosrdné skutky vykonávané v mene spravodlivosti však vyvolávajú v ľuďoch strach a odpor napriek tomu, že ich chráni.

Andrzej Sapkowski je poľský autor, ktorého však poznajú na celom svete a milióny fanúšikov  sa nevedia dočkať ďalšej jeho knihy. Jeden z najlepších autorov fantasy na svete.
V slovenčine práve vyšiel tretí diel ságy o nájomnom zaklínačovi a majstrovi meča s magickými schopnosťami Geraltovi. 

Prvá kniha vyšla pod názvom Zaklínač – Posledné želanie.
Druhá kniha Meč osudu  je opäť plná tajomna a dobrodružstva. Geralt je stále pomáha ľuďom v zápase s temnotami a prikláňa sa zásadne na stranu rozumu, poznania a rešpektu voči prírode. Či už ide o boj s nebezpečným dopplerom, bytosťou schopnou meniť podobu podľa vybraného objektu, dobrodružstvo s morskou pannou, alebo o výpravu do Brokilonu, zázračného lesa dryád, v ktorom Geralt zachraňuje dievča Ciri. Zaklínač je vždy pripravený konať.

Pred pár dňami vyšla tretia kniha ságy Zaklínač - Krv elfov.
Po nemilosrdnom krviprelievaní zostala Cintra v troskách a Geralt spolu s princeznou Ciri našiel útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom a bojovať proti nepriateľom, a keď odhalia jej zvláštne schopnosti, čarodejka Yennefer ju zaúča i do tajov mágie. Ochrániť toto Dieťa Prekvapenie, ktoré Geraltovi určil osud, bude ťažké – pátrajú totiž po ňom dobré i zlé mocnosti.
Vlastné plány majú s dievčinou čarodeji, tajné služby, panovníci Redanie i Temerie a nilfgaardsky vládca Emhyr, ničiteľ a uzurpátor Cintry, ju chce dostať za každú cenu. Podľa proroctva totiž všetci vedia, že Ciri má zohrať rozhodujúcu úlohu v ďalších osudoch sveta...

Andrzej Sapkowski sa ukázal ako geniálny autor fantasy, takže fanúšikovia Tolkiena, G.R.R.Martina alebo slovenského autora Juraja Červenáka by si nemali nechať ujsť jeho knihy.
Zaklínač je totiž vynikajúco napísaný, nechýba mu ľahko ironický zmysel pre humor a pre jemné odkazy na modernú kultúru.  Sapkowski nerozdeľuje postavy na dobrých a zlých, ale skôr vytvára sivý stred – aj dobrí majú svoje poklesky.
Geralt je však hrdinom par excellence. Povolaním zaklínač, nájomný lovec netvorov. Rýchlo si ho obľúbite a budete túžiť po ďalších príbehoch.

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Zaklínač - Krv elfov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu