Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ako si nájsť čas na veci, na ktorých naozaj záleží

Obal knihy Prečo nikdy nestíham?
Obal knihy Prečo nikdy nestíham?

Tony Crabbe sa rozhodol napísať knižku o tom, ako si rozdeliť čas a žiť svoj život tak, aby ľudia boli šťastní, úspešní aj milovaní zároveň. Často v nej vychádza z tézy, že v dnešnom svete je všetkého príliš veľa – povinností, vzťahov, informácií, nárokov, problémov atď. Práve vďaka nej mohol sformulovať základné posolstvo knihy – dnes už nikto nemôže uspieť tým, že bude robiť viac – treba pracovať inak – byť kreatívny, zaujať, mať svoj názor, stratégiu a vlastný prístup.

Prepracovanosť a zaneprázdnenosť – to sú dve vlastnosti, ktorými sa dnešní ľudia radi hrdia. Využívajú ich ako odpoveď na otázku – ako sa máš? Nič nestíhajú a sú na to pyšní, lebo to podľa nich dokazuje, akí sú potrební. Pravdou však je, že to dokazuje akurát to, že nie sú schopní zorganizovať si život.

Všetci lietame od úlohy k úlohe, od detí k partnerom, z práce na nákup, z obchodov do fitka a tak dookola. Tony Crabbe hneď na úvodných stranách knihy zavrhuje multitasking, smartfóny, internet a potrebu byť neustále online.

Je dôležité uvedomiť si, že Prečo nikdy nestíham? nie je kniha o časovom menežmente. Je to kniha, ktorú autor napísal, aby ľuďom ukázal, kde sú ozajstné hodnoty – vo vzťahoch, v rodine, v kreativite, vo voľnom čase či vo venovaní sa záľubám.

A aké tipy na porazenie prepracovanosti teda Tony Crabbe ponúka?

Napríklad:

- nerobiť všetko – vybrať si svoj záujem;

- plno a sústredene sa pohrúžiť na danú činnosť;

- získať kontrolu nad svojím životom;

- vybrať si kvalitu namiesto kvality;

- byť originálny;

- stanoviť si jasné hranice  a dodržiavať ich;

- nenechať sa obmedzovať smartfónmi, tabletmi a mailmi;

- mať svoj postoj, vytvoriť si stratégiu a držať sa jej.

Tony Crabbe vo svojej knihe Prečo nikdy nestíham? neponúka návod, ako stíhať, čo najviac. Ponúka nový pohľad na život vo svet, v ktorom je všetkého príliš mnoho. Je len na vás, či si necháte poradiť.

Kniha Prečo nikdy nestíham? sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Viac o téme: Kniha Prečo nikdy nestíham?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu