Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dokáže mu nájsť dokonalú manželku?

Obal knihy Hľadanie dokonalej lásky
Obal knihy Hľadanie dokonalej lásky (Zdroj: ipark.sk)

Hľadanie dokonalej lásky od Jennifer Probstovej je opäť príbeh, ktorý si vás podmaní.

Kennedy Ashová je jedna z trojice atraktívnych majiteliek zoznamovacej agentúry Kinnections sídliacej vo Verily neďaleko New Yorku a má na starosti marketing. V zabehanej práci jej chýbajú nové vzrušujúce podnety a ani v súkromnom živote to nie je nijaká sláva.

Keď sa jej do cesty pripletie nový klient, letecký a kozmický inžinier Nathan Ellison Raymond Duncle, priam zajasá. Tomuto zanedbanému chlapovi v špinavom laboratórnom plášti, hrubých okuliaroch a s nemožnými spôsobmi chce nájsť dokonalú manželku.
Najprv ho však treba pripraviť – naučiť ho správne konverzovať aj dbať o príťažlivý vzhľad.

Kennedy postupne odhaľuje Natov skutočný charakter a pochopí, že po dlhom čase stretla človeka, ktorý jej skutočne rozumie. Rodiacej sa láske však bráni Kennedina profesionálna česť, záväzok nikdy sa nezapliesť s klientmi – ale dá sa srdcu rozkázať?
Alebo narazí dohadzovačka konečne na toho pravého?

Hľadanie dokonalej lásky je druhá kniha v sérii o zoznamovacej agentúre Kinnections. J.Probstovú označili USA Today za „jednu z najlepších autoriek vzrušujúcich oddychoviek.“ Tento talent dokazuje aj druhou knihou série, ktorá získala na Amazone 4,6 hviezdičiek z 5.

„Fantastický príbeh o nádeji, vyliečení a láske.
 5 obrovských zaláskovaných hviezdičiek!“

Sizzling Book Club

Začítajte sa do novinky Hľadanie dokonalej lásky:

Prvá kapitola

            Nathan Ellison Raymond Dunkle zase raz nestíhal.

            Vybehol z labáku ako zvyčajne dávno po skončení oficiálneho pracovného času. Hlavu mal ešte stále plnú toho, o čom diskutovali na poslednom sedení ich malého tímu, aby sa posunuli aspoň o kúsok bližšie k prelomovému objavu v oblasti pokročilého kozmického pohonu. S ľahkosťou navigoval svoje elektrické auto značky Tesla rušnými ulicami a potláčal paniku. Dnešný večer mu možno zmení život. Ani náhodou nechce prísť neskoro. Čo ak sa práve v tejto chvíli jeho budúca manželka zahľadí do nejakého iného chlapíka len preto, že sa zabudol v práci? Zasa!

            Nadýchol sa, aby ovládol svoju nedočkavosť, a posunul sa v dopravnej zápche o pár vzácnych centimetrov dopredu. Už má plné zuby toho, že jeho spoločenský život sa točí iba okolo Wayna, kolegu z labáku, a brata Connora. Odkedy prestal pracovať pre NASA a zamestnal sa v súkromnej firme, ktorá sa rozhodla investovať do programu kozmických letov pre verejnosť, jeho dni sa zliali do neurčitej masy hodín strávených vo výskumnom laboratóriu. Zanedbával dokonca aj kamošov, s ktorými chodieval raz do týždňa hrávať golf. A pokiaľ išlo o baby, ešte aj v porovnaní s neslávnymi začiatkami to bola teraz jedna veľká tučná nula. Keď pred tromi mesiacmi premýšľal, koho pozve na oslavu svojich tridsiatych druhých narodenín, s hrôzou si uvedomil, že vlastne nemá koho. Nakoniec sa všetka sláva scvrkla na jediný mafin, do ktorého mu Wayne zapichol sviečku. Pridal niekoľko taktov otrepaného Happy Birthday a vzápätí sa všetci znovu dali do práce.

            Fakt smutné.

            V ten deň sa rozhodol, že je načase, aby so svojím životom niečo urobil.

            Minul tabuľu vítajúcu návštevníkov Verily a na hlavnej ulici spomalil, aby našiel nejaké šikovné miesto na parkovanie. Rozsvietené obchodíky lemujúce široký bulvár vrhali pestrofarebné svetlá na hladinu rieky Hudson a budili dojem otvorenej náruče. Keď povedal bratovi, že sa chystá ísť na večierok, ktorý organizuje zoznamovacia agentúra, vysmial sa mu, pretože podľa neho je zväzok s jednou ženou absolútna somarina. Neda však bratovo nekonečné potácanie od rande k rande, bez akejkoľvek perspektívy, znechucovalo. Ustavičné opakovanie toho istého vzorca – chvíľa napätia z lovu a následné rozčarovanie – mu pripadalo... prázdne.

            Túžil po naozajstnom spojení so ženou, po niekom, s kým by sa mohol deliť o svoj život. O vysedávanie po baroch ani skoky do postele nemal záujem. Manželstvo bolo preňho stelesnením všetkého, čo mu v živote chýbalo: pohodlia, sexu i blízkosti. Ned bol už taký. Ak sa raz pre niečo rozhodol, pustil sa od toho s neskutočnou vervou a obetoval čas aj energiu, aby urobil všetky kroky nevyhnutné na dosiahnutie cieľa. Ani tento jeho najnovší nápad nebol výnimkou. Po šiestich týždňoch intenzívneho bádania... bol pripravený.

            Konečne našiel voľné miesto, zaparkoval a vypol motor. Z priečinka palubnej dosky vybral škatuľku mentoliek a jednu z nich si hodil do úst. Spotené dlane si utrel do sivo-zelených kaki nohavíc. Dofrasa. Veď ma stále na sebe biely plášť z labáku, ten, ktorému sa na hrudi skvie čestný fľak od raňajšej kávy. Naslinil si prsty a pokúsil sa zachrániť nezachrániteľné, no hnedá škvrna ako natruc ožila novu silou. Nemohol by si ho jednoducho vyzliecť? Rozopol ho, no zistil, že pod ním má na sebe len neskutočne dokrčenú bavlnenú košeľu. Nie, to si radšej nechá ten plášť. Dopekla s tým. Aj tak predsa nestojí o babu, ktorej by záležalo len na tom, čo má na sebe alebo ako vyzerá.

            Automatickým pohybom si posunul okuliare na koreň nosa a hodil okom do bočného zrkadla. Nádherný bronz, ktorý sľubovalo balenie toho najdrahšieho samoopaľovacieho krému, však akosi chýbal. Sprostá reklama. Golfová sezóna sa zatiaľ nezačala, a keď sa dnes ráno pozrel do zrkadla, uvedomil si, že jeho pokožka pripomína tvaroh, a spanikáril. Bolo mu jasné, že baby letia na opálených plážových frajerov, a preto počas obednej pauzy skočil do drogérie, kúpil si ten krém a potom sa ním natrel. Urobil všetko presne podľa návodu, no namiesto plejboja z juhu teraz vyzeral skôr ako obľúbená pochúťka zajaca Bugsa Bunnyho. Zúrivo si pošúchal tvár, aby dosiahol aspoň o niečo slabší odtieň. Hádam to nie je až také zlé. Keď sa na to spýtal Wayna, ten po krátkom zaváhaní povedal, že vyzerá dobre. Aj keď je pravda, že v tej chvíli bol zažratý do testovania rýchlosti prúdenia a asi ho ani poriadne nepočúval.

            Prehltol zúfalé zavrčanie, vystúpil z auta a zamieril k reštaurácii Cosmos. Bol rád, že sa ten večierok nekoná v nejakom bare. Zrýchlil, pričom zakopol o obrubník, až konečne zastal predo dvermi reštaurácie. Zvnútra sa naňho vyvalil horúci závan vzduchu plný neodolateľnej vône cesnaku, paradajok a čerstvo upečeného chleba. Vkusne a útulne zariadený interiér v toskánskych farbách a tlmené osvetlenie hlavnej miestnosti, kde boli rozostavané stolíky pripravené na zoznamovací večierok, vytvárali veľmi príjemnú atmosféru. Pomedzi stoly, na ktorých stáli hodiny, sa prepletali ľudia s pohármi v rukách.

            Ned zamrzol.

            Musel veľmi bojovať, aby sa neotočil a nezutekal. No keďže sa doteraz žiadnej výzve neotočil chrbtom, nemienil tak urobiť ani teraz. Veď sa na to, čo sa tu bude diať, dôkladne pripravil. Nadišla jeho chvíľa.

            „Môžem vám nejako pomôcť?“

            Oči mu padli na tvár mladého dievčaťa, ktoré držalo v ruke poznámkový blok a usmievalo sa naň. „Áno. Ned Dunkle. Som prihlásený.“

            „Samozrejme.“ Preškrtla jeho meno a podala mu lístok. „Vitajte na zoznamovacom večierku agentúry Kinnections. Ak sa poponáhľate, ešte si stihnete objednať drink. Toto je vaše číslo. Začínate pri stole číslo deväť. Na každý stôl máte maximálne päť minút. Tu je zoznam všetkých zúčastnených dám. Ak sa vám bude niektorá z nich páčiť, urobte pri jej mene poznámku. Na konci večierka potom zoznámim tých z vás, ktorých sympatie sú vzájomné.“

            „Skvelé.“ Vzal lístok do vlhkej dlane a pretláčal sa davom k baru. Zo všetkých strán sa ozýval smiech a vrava, no vo vzduchu dominovala akási silná vôňa, ktorá prebíjala všetky ostatné. Žeby on? Sklonil si hlavu k podpazušiu a potiahol nosom. Och áno! Zjavne to trocha prehnal s kolínskou. Veľmi sa mu tá vôňa páčila, keď si ju kupoval, no teraz si v ihličí a lesnej sviežosti pripadal celkom stratený. Nuž čo. Možno si to nakoniec nikto nevšimne.

            Prebehol pohľadom po svojom najbližšom okolí a cítil, že sa pomaly dostáva do varu. Vtedy ju zbadal.

            Dokonalosť.

            Prechádzala naprieč miestnosťou a vyžarovala z nej neobyčajná energia a vyrovnanosť. Občas sa pri niekom pristavila a prehodila s ním zopár slov, no na prvý pohľad bolo jasné, že priťahuje pozornosť mužov aj žien, úplne bez rozdielu. Jej tvári dominovali jantárovohnedé oči, na plecia jej padali husté vlnité vlasy ako tekutý karamel. Na nechtoch mala lak rovnakej ružovej farby, akej bol aj priliehavý kostým, ktorý mala na sebe. No najviac pozornosti priťahovali jej topánky. Tiež ružové, desaťcentimetrový podpätok, otvorená špička, vykladané striebornými kamienkami. Strieborný krúžok na palci podčiarkoval dokonalú žuvačkovú farbu jej nechtov.

            Žena, čo nepochybne dostane ktoréhokoľvek chlapa, po ktorom zatúži, stačí kývnuť prstom. V ušiach mu znel jej zastretý smiech a stiekol až do žalúdka, aby ho nakoniec uväznil vo svojej moci, plný života a tých najúžasnejších prísľubov. Srdce mu zovrela túžba, no vzápätí sa sám sebe takmer vysmial. To ani náhodou nehrozí! Aspoň v tomto živote určite nie! Iba ak... Sú predsa na zoznamovacom večierku, takže aj on bude mať aspoň päťminútovú šancu porozprávať sa s ňou. Už len vďaka tomu sa sem určite oplatilo prísť.

            Niežeby mu v prvom rade išlo o to, aby bola krásna. V tomto ohľade bol dôkladne poučený vlastnou skúsenosťou a nemienil sa znovu popáliť. V tomto živote už radšej nie.

            Zazvonil zvonček a všetci sa rozbehli k svojim stolom.

            Predstavenie sa začína.

Kniha Hľadanie dokonalej lásky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu