Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vyliečte sa prírodnými šťavami: Ako na to?

Obal knihy Liečenie šťavami
Obal knihy Liečenie šťavami

Niekedy si ani neuvedomujeme, aké účinné vedia byť rôzne bylinné čaje, odvary, tinktúry, oleje, sirupy, či kúpele. Niektoré pôsobia na celkové posilnenie organizmu, iné čistia krv, hoja rany, ničia baktérie a pôsobia dezinfekčne. Ďalšie zasa chránia pri podráždení dýchacích ciest a tráviacej sústavy, alebo povzbudzujú činnosť srdca a nervov. Vyskúšajte liečenie šťavami a telo sa vám odvďačí.

V knihe Liečenie šťavami predstavuje autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, jednoduché recepty na čo najlepšie využitie byliniek, ktoré by nemali chýbať ani v jednej domácej lekárničke.
Liečivé čaje, tinktúry, mastičky, odvary a zápary, vína, oleje, masky a pod. priaznivo pôsobia pri rôznych zdravotných či kozmetických problémoch a umožnia vám starať sa o svoje zdravie v súlade s prírodou.
K liečivým šťavám z byliniek a z rôznych plodov prírody pripojila autorka aj zopár zdravých kulinárskych receptov.

Pobolieva vás hrdlo, škriabe vás v ňom, ťažko sa vám prehĺta?
V knihe nájdete niekoľko receptov.
Napríklad Šalviový čaj na kloktanie. Lyžičku byliny zalejte pol litrom vriacej vody a niekoľkokrát denne kloktajte. Kloktanie pomáha aj pri silných ochoreniach hrdla, pri jeho zápale.
Výborná je aj Propolisová tinktúra – 10 kvapiek tinktúry nalejete do pol pohára teplej vody a niekoľkokrát denne kloktajte. Prináša to vynikajúce výsledky aj pri paradentóze a iných zápalových stavoch v ústnej dutine. Recept na prípravu propolisovej tinktúry nájdete v knihe Liečenie šťavami.

Autorka Jadwiga Górnicka je známa poľská liečiteľka a lekárka, vynikajúca odborníčka na prírodnú medicínu a na vnútorné choroby. Má za sebou 60-ročnú prax, počas ktorej dokázala prírodnými metódami vyliečiť tisíce pacientov.

Liečivé tinktúry

Domáce tinktúry môžu predstavovať nenahraditeľnú pomoc pri rôznych chorobách. Ich výhodou je dlhá trvanlivosť a vysoká koncentrácia účinných liečivých látok, ako aj jednoduché používanie. Tinktúry možno pripravovať v domácich podmienkach, treba však postupovať opatrne, pretože majú silnejšie účinky ako zápary alebo odvary. Pomáhajú odstraňovať ťažkosti alebo dopĺňajú liečebné kúry.
Vždy ich treba užívať v malých množstvách a dávkovanie prísne dodržiavať.

Citrónový uzdravujúci nápoj
Šťavu z jedného citróna a zápar pripravený z lyžice medovky zalejte šálkou vriacej vody.  Prilejte kalíšok vodky alebo rumu. Tento nápoj dodáva energiu a zvyšuje tlak.

Francúzske víno zo zeleru
Nastrúhajte veľký koreň zeleru, posypte cukrom, zalejte vínom (najlepšie bordeaux) a nechajte 48 hodín macerovať. Zmes potom zmixujte a prefiltrujte.
Denne vypite dva poháriky tohto nápoja, ktorý chuťou pripomína ananás. Víno má celkovo posilňujúci účinok.

Rascovica
1 l vodky, 40 g celej rasce a 20 g cukru macerujte počas 10 – 14 dní.
Potom výluh preceďte. Pri poruchách trávenia zmiešajte pol pohára rascovice s pol pohárom teplého čaju. Pite po dúškoch v priebehu 1 hodiny.

Desiatky liečivých receptov nájdete v novinke Liečenie šťavami, ktorá sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu