Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Daniel Hevier prináša na svoje 60. narodeniny fantáziu a tvorivosť deťom

Zľava: D. Hevier, M. Fazekašová, Z. Cíger a J. Kozák Zobraziť galériu (4)
Zľava: D. Hevier, M. Fazekašová, Z. Cíger a J. Kozák (Zdroj: PR článok)

V roku 2015 sa dožíva životného jubilea 60 rokov jeden z najvýznamnejších a najznámejších slovenských autorov pre deti Daniel Hevier. Jeho doterajšia tvorba zahŕňa dovedna 60 kníh pre deti a mládež. Celkom symbolická zhoda okolností.

Pri príležitosti svojho jubilea sa spisovateľ rozhodol namiesto prijímania darčekov rozdávať deťom svoju fantáziu, hravosť a tvorivú energiu. Vyberá sa na turné po Slovensku, v rámci ktorého mieni navštíviť 6 000 detí počas 60 podujatí. Na zozname jeho zastávok po Slovensku už figurujú Nové Zámky, Dubník, Gbelce (základné školy), Piešťany, Štúrovo (knižnice), Zoologická záhrada v Bojniciach, letný festival Pohoda, Sporko deň v Bratislave. Predbežne sa hlásia školy, knižnice či kluby z Bratislavy, Púchova, Popradu, Martina, Sučian, Banskej Bystrice, Trnavy, Ružomberka,  Zemianskych Kostolian, Krompách, z Oravy a pod. Výber ďalších miest sa uskutoční na základe výzvy na oficiálnom otvorení turné (19. 2. 2015 v Hokejovej akadémii Zdena Cígera). Organizátori budú pri výbere dbať o to, aby v čo najväčšej možnej miere uspokojili záujem detí na celom území Slovenska. 

Turné oficiálne odštartuje krst novej Hevierovej knihy Svet zachránia rozprávky. Uskutoční sa 19. 2. 2015 v Hokejovej akadémii Zdena Cígera so sloganom Zdeno Cíger odpáli Daniela Heviera. Počas roka  pribudnú v rámci turné aj ďalšie publikácie Daniela Heviera (sprievodná knižka k turné o literárnych zážitkoch a tvorivosti, ako aj súborná ilustrovaná publikácia 600 básničiek pre deti z autorovej doterajšej tvorby pod názvom S deťmi sa dá dohodnúť).

Kniha Svet zachránia rozprávky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu