Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Prichádza ďalší skvelý triler z pera Stephena Kinga: Pán Mercedes

Pán Mercedes
Pán Mercedes (Zdroj: ipark.sk)

BRATISLAVA - Na pulty kníhkupectiev prichádza slovenský preklad trileru amerického autora s názvom Pán Mercedes. Knihu, ktorá v USA vyšla ešte vlani, preložila Marína Gálisová. Príbeh je inšpirovaný skutočnou udalosťou.

Dej diela sa odohráva v americkom meste zmietanom ekonomickou krízou, kde stovky nezamestnaných mužov a žien čakajú na otvorenie veľtrhu pracovných miest. Sú unavení, uzimení a zúfalí. Z hustej hmly sa nečakane vynorí auto. Vodič v ukradnutom mercedese preletí davom, zráža nevinných, potom zacúva a znovu zaútočí. Zabije osem ľudí, pätnásť ich zraní a uniká. Mesiace plynú a vyšetrovanie nezmyselného brutálneho činu nikam nevedie. Penzionovaný policajt Bill Hodges ťažko znáša traumu z nevyriešeného zločinu a dokonca uvažuje o samovražde. Dostane však list, v ktorom sa istý Brady Hartfield priznáva k spomínaným vraždám. To vyšetrovateľa preberie z depresie a začína konať. Hartfield žije s matkou alkoholičkou v rodnom dome. Nadšene spomína na chvíle, keď pod kolesami mercedesu cítil smrť, a túži si ten príval adrenalínu zopakovať. Zastaviť ho môže len Hodges a jeho spojenci. Ak sa im to nepodarí, Brady sa zapíše do dejín ako vrah tisícok ľudí. 

Triler Pán Mercedes sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Šesťdesiatsedemročného Stephena Kinga považujú za majstra hororového žánru, rovnako ako sci-fi a fantasy. Mnohé z jeho kníh slúžili ako podklady pre filmové a televízne adaptácie. Oceňovaný spisovateľ doteraz vydal viac ako 50 románov, z ktorých najznámejšie sú napríklad Carrie (1974), Pet Sematary (v českom preklade Řbitov zviřátek, 1983), To (1986), Dolores Claiborne (1992), The Green Mile (v českom preklade Zelená míle, 1996) či osemdielna séria Dark Tower (v českom preklade Temná věž, 1982 - 2012). Na konte má tiež množstvo poviedok, z ktorých vzniklo desať zbierok. Niektoré svoje romány vydal pod pseudonymom Richard Bachman. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu