Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Roman Kulich a jeho Požierač

Roman Kulich a jeho Požierač Zobraziť galériu (2)
Roman Kulich a jeho Požierač

Na knižné pulty sa posledný mesiac dostal triler od mladého žilinského spisovateľa, Romana Kulicha. Jeho prvotina je zasadená hlavne v prírodných scenériách príťažlivého okolia krajského mesta Žilina. Dej sa prelína z hôr a dolín Malej Fatry do okolitých dedín, až do samotného centra mestskej časti. Naháňačka šialeného vraha a jeho prenasledovateľov, na čele so súkromným detektívom Bronským, sa teda môže začať. A istotne nenechá čitateľov chladných.

Čo Vás viedlo k napísaniu diela podobného charakteru?

Trilery s kriminálnou zápletkou na spôsob Mlčania jahniat, či Zodiaca ma vždy fascinovali. Prelínanie mysle vraha a ľudí, ktorí sa ho snažia zastaviť, je výzvou a ja som sa rozhodol, že sa pokúsim podobný, uveriteľný príbeh zasadiť aj na Slovensko, čo sa mi dúfam aspoň čiastočne podarilo.  Je to v podstate tragický román, kde nikto nie je ani úplne zlý, ani úplne pozitívny.

Sú v príbehu aj nejaké ozajstné postavy, či udalosti na základe  reálnych skutočností?

Nie, všetko je naozaj výmysel z mojej hlavy, ale verím, že to čitateľa vtiahne takým spôsobom, že kúštikom mysle uverí, že sa podobné udalosti, či zlomky romány mohli naozaj stať. Dúfam, že ho príbeh vtiahne, pevne oblapí a až do konca nepustí. O to mi hlavne pri písaní šlo.

Kde ste hľadali inšpiráciu?

Inšpirácie je všade navôkol veľa, len musím mať v danej chvíli presne nasmerovaný receptor zvedavosti a všímavosti, inak mi mnoho vecí či charakterov môže uniknúť. Ale, samozrejme, z podobnej problematiky, akou som sa zaoberal v príbehu, mám mnoho načítaného, takisto napozeraného. Predovšetkým je ale dôležitá autorova fantázia. Tú sa vždy usilujem pustiť na plné obrátky.

Čím by ste navnadil čitateľov, aby si Váš román kúpili?

Kto má rád strašidelné príbehy s kriminálnou zápletkou, kto sa nebojí nazrieť aj do mysle neľútostného vraha... Koho bavia akcie na popredí krásnych prírodných scenérií, až po tmavé a vlhké uličky miest, toho myslím tento román chytí a prinesie mu nejednu krušnú, ale aj zábavnú chvíľku. Príbeh o slovenskom sériovom vrahovi, ktorého motívy budú nakoniec prekvapujúce a verím, že aj finále románu nejedného čitateľa udiví,  je dúfam dostatočne príťažlivý.

Roman Kulich (1980, Ružomberok). Po maturite doštudoval Akadémiu vzdelávania, odbor malé a stredné podnikanie, ktoré mu pomohlo pri pracovnej činnosti v rodinnej firme, zaoberajúcej sa gastro podnikaním. Písaniu sa venuje od šestnástich rokov. Požierač je jeho prvý román. Poviedky mu vyšli v časopisoch Fantázia, Dotyky a v zbierkach Fantastická 55 a Utekajme, už ide. Momentálne žije na sídlisku v Žiline a s vervou sa venuje rodinnej firme...

 

-reklamná správa-

 

Kniha Požierač sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu