Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kuchárska biblia: Sen každého kuchára

Obal knihy Kuchárska biblia Zobraziť galériu (3)
Obal knihy Kuchárska biblia (Zdroj: ipark)

Kniha, vďaka ktorej odhalíte umenie šéfkuchárov, ich tipy a triky, skratky a rady. 2 000 fotografií vám krok za krokom ukážu, ako si vybrať a pripraviť suroviny, chutne uvariť a podávať hotové jedlá so širokou škálou prísad. Vyše 200 klasických receptov. A 700 návodov na zvládnutie kuchárskych techník vám zaručí kulinársky úspech. Le Cordon Bleu predstavuje srdce francúzskej gastronómie už vyše sto rokov a toto je ich Kuchárska biblia.

KUCHÁRSKA BIBLIA ponúka kompletný zoznam kuchárskych techník, ktoré sa bežne človek učí celý život. Predstavuje tak jedinečný a nenahraditeľný zdroj informácií a pomaly, ale isto sa medzi kuchármi stáva povinnou klasikou.

Kuchárska biblia pod lupou
Kniha pozostáva z pätnástich kapitol, v ktorých nájdete podrobné návody a fotografie, ktoré vám umožnia pripravovať jedlo z obrovského množstva chutí.
Na začiatku každej kapitoly nájdete základné informácie o tom, ako si vybrať správne suroviny. Na nasledujúcich stranách vám kniha ukáže naše obľúbené spôsoby prípravy jednotlivých jedál a rôzne kuchárske techniky. Zároveň tu nájdete obrovské množstvo ďalších informácií v rámčekoch. Týkajú sa všetkého, čo je pri varení dôležité: kuchynské vybavenie, tipy na podávanie, ako aj posledné dekoratívne úpravy jedla od jednoduchých po tie najzložitejšie.
V každej kapitole sa nachádza tip od šéfkuchára – špeciality z kuchyne našich majstrov. Vďaka nim dokážete aj doma vyčarovať pokrm, ktorý je nielen chutný, ale spĺňa aj náročné kritériá gastronomickej estetiky.

Všetko, čo ste chceli vedieť o ingredienciách
V súčasnosti sa na trhu vyskytuje nespočetné množstvo prísad, čo môže byť pre niektorých napínavé gastronomické dobrodružstvo, no pre iných, naopak, utrpenie a zmätok. Jedno je však isté, každý dobrý šéfkuchár si pri varení potrpí na výber správnych prísad.

Príprava základov
Aj tie najlepšie starostlivo vybrané suroviny kuchár musí pripraviť tak, aby v nich ostali zachované všetky výživné látky, vynikla ich chuť a umocnila pôžitok z jedla. V tomto kuchári z Le Cordon Bleu nemajú na svete páru.

Kulinárske techniky
V knihe nájdete zoznam kuchárskych techník, ktoré sú ešte lepšie a prepracovanejšie, než kedykoľvek predtým! Naučíte sa zásady správneho pečenia, dusenia, vyprážania, opekania a grilovania a kniha vám pomôže získať prehľad o tom, ktorú techniku je najlepšie použiť pri príprave konkrétnych jedál.

Svet chutí
Spolu s Kuchárskou bibliou sa vydáte na kulinársku cestu po svete. Objavíte, ako sa pripravuje suši, saté, čínske knedličky, tempura, orientálna kačka a daši. Naučíte sa pripraviť odpaľované cesto či mexické tamale, hydinovú roládu, upiecť rybu na spôsob Cajun alebo uvariť tažín. Odhalíte tajomstvo prípravy lahodnej polevy, čokoládových ozdôb, ovocnej omáčky coulis a rozličných sorbetov.

Recepty, kuchynské vybavenie a oveľa viac
Hoci v knihe nájdete rôzne postupy, ktoré vám zjednodušia prípravu akéhokoľvek jedla, Kuchárska biblia zároveň obsahuje vyše dvesto klasických i súčasných receptov. Do tejto zbierky prispeli šéfkuchári z celého sveta a ponúkajú vám recepty na francúzsku cibuľovú polievku, coq au vin, dusenú jahňacinu a rakúsky cheesecake, ale aj dobroty ako napríklad sečuánsku rybu, ravioli plnené slimákmi, plnenú prepelicu či sušienky spolu s odporúčaniami, ako jednotlivé jedlá podávať.

Kuchárska biblia sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu