Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obľúbená moderátorka Telerána opäť pečie s láskou

Zobraziť galériu (3)

Ak chcete schudnúť, tento článok ani nečítajte ďalej. A od knihy, o ktorej bude reč, ruky preč:) Adriana Poláková pripravila ďalšiu naozaj „vypečenú“ knihu, v ktorej sa vám už len pri fotografiách zbiehajú slinky. Po úspechu prvej knihy Napečené s láskou sa moderátorka s pustila do prípravy dvojky.

Ak tie lahôdky chutia a voňajú minimálne tak, ako vyzerajú na fotkách v knihe Napečené s láskou 2, potom ich jednoducho musíte skúsiť upiecť. Napríklad také farebné guľôčky alebo zamatová roláda...celkovo top 30 receptov.

Každý podrobne nafotený a popísaný, takže s pečením nebudú mať problémy ani menej skúsené dámy...alebo páni, ktorí chcú potešiť svoje polovičky.

V knižke nechýbajú ani zábavné koláčiky pre deti, kysnuté koláče pripravené trošku netradične a bonusom je kapitola špecialitiek vhodných ako darček či malá pozornosť.

„Vášnivo rada pečiem sladkosti od výmyslu sveta. A potom ich s láskou rozdávam :),“ priznáva sympatická moderátorka Adriana Poláková a pridáva špeciálny recept na domácu vianočku. Nižšie si môžete pozrieť recept z knihy Napečené s láskou 2 a prípadne ho už dnes aj pripraviť.
Dobrú chuť!

Domáca vianočka

Suroviny:
1 HR acidofilného mlieka
1/2 HR roztopeného masla
1/2 HR práškového cukru
3 HR hladkej múky
1 vajíčko
1 kocka droždia
1 vanilínový cukor
Postup: urobíme si kysnuté cesto, rozdelíme na 2 časti a upletieme dve pletenky. Jednu väčšiu, druhú menšiu. Dáme na seba, ja som si ich prichytila špáradlami, aby sa mi počas pečenia nerozpadla. Poriadne potrieme maslom a dáme piecť na 40 minút.
Upečenú vianočku opäť potrieme maslom a počkáme, kým vychladne.

Zamatová roláda

Ak čakáte návštevu a chcete ju prekvapiť, neváhajte a pripravte jej zamatovú roládu. Nejde len o krásny vzhľad, dva farebné krémy, tmavé cesto, ale predovšetkým o chuť. Je to veľmi krémová roláda, pri ktorej však potrebujete už mať trochu viac zručností, hlavne pri rolovaní. Keďže sú na ceste až dva krémy, sem-tam môže krém vytiecť von. Nepodliehajte pokušeniu dať tam veľa krému, aby bola roláda bohatá. Krémová je tak či tak a prebytočný krém sa tam jednoducho nezmestí. Keď ho budete natierať, nikdy nechoďte až ku kraju. Rolovaním sa krém prirodzene ku kraju posúva. Ak to však predsa len trochu preženiete, tak ho jednoducho lyžicou odoberte. Ale nevyhadzujte. Potrite ním roládu aj zvrchu a čokoládovou polevou to celé dotiahnete do dokonalosti.

ingrediencie

6 vajec

5 PL práškového cukru

3 PL kakaa

1/2 ČL prášku do pečiva

 

plnka:

500 ml mlieka

1 smotanový puding

1 vanilínový cukor

8 PL cukru

250 g zmäknutého masla

2 PL kakaa

poleva:

150 g čokolády na varenie

80 ml smotany na šľahanie

80 g masla


Ako na to

1. Elektrickým ručným šľahačom miešame bielky s cukrom dovtedy, kým nebudeme mať hustú bielu zmes.

2. Do zmesi potom po jednom zašľahávame žĺtky.

3. Pridáme aj kakao.

4. Nakoniec aj prášok do pečiva a všetko poriadne premiešame dohladka.

5. Cesto potom vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút. Sledujeme, ak je cesto upečené skôr, treba ho vybrať. Pri dlhšom pečení sa príliš presuší a pri rolovaní by praskalo.

6. Cesto po dopečení ešte horúce zrolujeme a necháme vychladnúť.

7. Zatiaľ v hrnci z 1/2 litra mlieka, práškového pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Ten hneď prelejeme do vychladnutej sklenenej misky.

8. Aby sa počas chladnutia netvorila na povrchu kožka, prikryjeme puding potravinovou fóliou.

9. Do vychladeného pudingu vmiešame maslo.

10. Časť pudingu s maslom dáme do druhej misky.

11. Prisypeme kakao. Je dobré predtým ho preosiať, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek.

12. Poriadne premiešame, aby sme v kréme nemali hrudky.

13. Vychladnutú roládu rozrolujeme a celú potrieme svetlým krémom.

14. Potom na svetlý krém nanesieme kakaový krém.

15. Roládu opatrne zrolujeme a dáme na chvíľu do chladničky schladnúť.

16. Medzitým pripravíme polevu tak, že smotanu, čokoládu aj maslo rozpustíme. Roládu prenesieme na mriežku.

17. Celú ju oblejeme čokoládovou polevou a opäť dáme asi na 15 minút do chladničky.

18. Následne ju celú ešte raz polejeme, ale teraz môžete polevu liať iba v prúžkoch cikcakovo na roládu, bude pekne vidieť, ako sa na stuhnutej prvej poleve vytvárajú vzory.

Kniha Napečené s láskou 2 môže byť ideálnym darčekom. Nájdete ju v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu