Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vychutnajte si Babičkine múčniky od výmyslu sveta

Zobraziť galériu (4)

Koláče od výmyslu sveta, sladké jedlá aj slané múčniky. Stovky receptov, množstvo užitočných rád a tipov, ktoré sa vám pri pečení určite zídu. A to všetko v krásnom a vkusnom dizajne. Ďalšia skvelá kniha do série R.Magáta, tentoraz pre mlsné jazýčky. Babičkine múčniky a iné dobroty.

Oživte si spomienky s detstva, keď rozvoniavali fantastické babičkine koláčiky, bábovky a iné dobroty. Neodolateľná vôňa a fantastická chuť. S touto knihou určite nebude ťažké naplniť odkaz známeho francúzskeho učenca Jeana Jacquesa Rousseaua: „Ak nemáte chlieb, jedzte koláče.“

Autor Renato Magát knihu prehľadne rozdelil na Múčniky z piškótového cesta, z kysnutého a lístkového cesta, z krehkého cesta. Nákypy a žemľovky, Pudingy a krémy, Torty a zákusky, Drobné pečivo, Zmrzliny a peny.

To najlepšie z overených receptov našich starých mám, a dokonca ešte aj v takej podobe, v akej nám ich odovzdali naše babky, mamy, tety či rodinné známe. Ku každému receptu je priradené číslo na ľahšie zapamätanie a vyhľadávanie. Približne na každej druhej dvojstrane sa nachádza farebná fotografia konkrétneho receptu. Po stranách nájdete priestor na svoje poznámky, zlepšenia a nápady. A v knihe Babičkine múčniky a iné dobroty nechýbajú praktické rady takmer na každej strane.

Plechy pod lístkové cesto nemasti. Buď ich nechaj suché, ale ich opláchni studenou vodou.

Upečené piškótové cesto nechaj najprv vychladnúť. Potom ho oddeľ nožom od formy, podober a opatrne prelož na dosku.

RECEPT na Jablkovú štrúdľu
Budeš potrebovať: 1 lístkové cesto, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžicu škorice, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce na potretie.
Postup: Jablká očisti a pokrájaj na drobné kúsky. Lístkové cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske asi na trojmilimetrovú hrúbku. Posyp strúhankou opraženou na masle, ulož jablká, posyp práškovým a vanilkovým cukrom, hrozienkami a mletou škoricou. Kraje cesta prelož cez plnku a cesto zviň. Štrúdľu prelož na plech opláchnutý studenou vodou, potri rozšľahaným vajcom, popichaj vidličkou a daj piecť do stredne vyhriatej rúry.
Hotovú vychladnutú štrúdľu posyp práškovým cukrom.

 

RECEPT na Ďumbierniky (zázvorníky)
Budeš potrebovať: 1/2 kg polohrubej múky, 1/2 kg práškového cukru, 20 g ďumbieru (zázvoru), 4 vajcia.
Postup: Do múky pridaj cukor, vajcia, postrúhaný ďumbier a vypracuj cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkaj na päťmilimetrovú hrúbku. Formičkami vykrajuj rôzne tvary a nechaj ich na doske do druhého dňa. Potom ich poukladaj na vymastený plech a upeč v stredne vyhriatej rúre.

RECEPT na Jahodový koláč
Budeš potrebovať: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g hrubej múky, 1 lyžicu masla, čerstvé jahody.
Postup: Žĺtky vymiešaj s polovicou práškového cukru do peny, pridaj múku, roztopené maslo a dôkladne premiešaj. Zľahka primiešaj tuhý sneh z bielkov a zvyšku cukru. Cesto rozotri na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladaj jahody a upeč v stredne vyhriatej rúre.
Hotový koláč posyp práškovým cukrom.

 

Kniha Babičkine múčniky a iné dobroty sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu