Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čo v skutočnosti znamená náboženstvo?

Kauzu vyhral Boh Zobraziť galériu (2)
Kauzu vyhral Boh (Zdroj: ipark.sk)

Kto a aký Boh je? Mimoriadne pôsobivá kniha Karen Armstrongovej s názvom Kauzu vyhral Boh provokuje k zamysleniu, kladie otázky a sčasti na ne aj odpovedá. Britská autorka a bývalá rímskokatolícka náboženská sestra, ktorá je známa svojimi knihami o náboženstve, teraz prichádza s pútavou novinkou.

Kniha Karen Armstrongovej Kauzu vyhral Boh sa pokúša zodpovedať aj na nezodpovedané a možno aj nezodpovedateľné otázky ako napríklad:

- prečo sme pred 13, 7 miliardami rokov, počas veľkého tresku, začali existovať?
- prečo sú zákony elektromagnetizmu alebo gravitácie také, aké sú?
- a prečo vôbec zákony?
- čo tu vlastne robíme?
- ako môžeme porozumieť svetu?
- prečo sme vybavení intelektom, ktorý môže rozmetať na kúsky celý tento nádherný kozmický poriadok a dať mu iný zmysel? 

Britská autorka a bývalá rímskokatolícka náboženská sestra známa svojimi knihami o náboženstve overuje tieto otázky aj v diele História Boha, ktoré jej dožičilo slávu na celom svete. Teraz pokračuje v novej knihe Kauzu vyhral Boh, kde takisto skúma ďalšie veci. 

"Známa religionistka napísala viac ako len náboženskú históriu. Pôsobivo hovorí o tom, ako Západ zápasí s existenciou Boha a ako ho stvárnil v slovách, umení a myšlienkach... Brilantné rozprávanie... Prístupná a fascinujúca štúdia o tom, ako vidíme Boha," napísal americký knižný časopis Kirkus Reviews.

Autorka Karen Armstrongová v publikácii porovnáva, ako sa viera vyvíjala od paleolitu až po súčasnosť. Poukazuje na to, ako veda a náboženstvo donedávna viedli spolu vojnu. Význam týchto slov sa úplne zmenil, viera a tajomstvo už neznamenajú to, čo kedysi. Tým pádom neveriaci i veriaci rozmýšľajú v dnešnej prítomnosti o Bohu takým spôsobom, aký by naši predkovia brali veľmi prekvapujúco ba až šokujúco. Autorka je skalopevne rozhodnutá, že ak činorodým a aktívnym pohľadom nazrieme do histórie, budeme vedieť prísť k viere, ktorá odpovie na naše potreby v tomto sužovanom a krkolomnom svete.

Kniha Kauzu vyhral Boh sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu