Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ako sa môžeme uzdraviť sami?

Ako sa môžeme uzdraviť sami? Zobraziť galériu (8)
Ako sa môžeme uzdraviť sami? (Zdroj: Ikar)

Čo keby sme vám povedali, že starostlivosť o telo je tá najmenej dôležitá súčasť vášho zdravia? A že ak chcete byť naozaj vitálni, mali by ste uprednostňovať iné faktory? Výživná strava, pravidelné cvičenie, udržovanie zdravej hmotnosti, spánok, vitamíny...to všetko je dôležité. Ale najdôležitejšia je vaša myseľ, pozitívne myšlienky a emócie. Sú na to vedecké dôkazy, ktoré v knihe zhromaždila Lissa Rankinová.

Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk vrátane novinky Mysl je mocný lékař.

V tieni Banyanu (Vaddey Ratnerová)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

V tieni Banyanu (Vaddey Ratnerová)
Ak milujete príbehy, ktoré sa vám zvŕtajú pod kožu, chytia vás za srdce a nenechajú chladnými, toto je správny tip. O zverstvách Červených Khmérov, ktorí za pár rokov vyvraždili dva milióny Kambodžanov (asi tretinu obyvateľstva) ste možno počuli. Toto je príbeh dievčatka Rámí, ktorá mala iba päť rokov, keď do jej života vtrhli Červení Khméri. Rámí sa narodila v aristokratickej rodine, no priam bytostne zakúsila ich krutosť. Dodnes si pamätá zápach mŕtvych tiel a počuje bzukot mäsiarok. Rámí je vlastne autorka knihy Vaddey Ratnerová, ktorej sa s matkou po štyroch rokoch podarilo ujsť. Ostatní členovia rodiny zahynuli. Mimoriadne silný príbeh, ktorý sa Vaddey musel ťažko písať.

Oživovateľ (Patrick Seth)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Oživovateľ (Patrick Seth)
Triler len pre silnejšie povahy, ktoré nepohrdnú dobrým hororom. Základnou myšlienkou príbehu je poznanie, že len preto, že ste mŕtvy, to ešte neznamená, že sa už nikdy nevrátite...
Sú tu totiž Oživovatelia. Paranormálni špecialisti, ktorí majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti a odhalili podrobnosti o svojom vlastnom zániku. V prípade vraždy alebo obetí nehody, identifikovať ich vrahov. Jonah patrí medzi najlepších oživovateľov, no pri oživení poslednej obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. A potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti...
Napínavé, strašidelné a vzbudzujúce množstvo otázok.  

Lekcie madam Chic (Jennifer
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Lekcie madam Chic (Jennifer Scottová)
Francúzsky sú naozaj šarmantné, veľmi ženské, chic. Ani nemusia byť pekné, ale vedia sa nahodiť, upraviť. Zistila to aj Jennifer, ktorá ako študentka na zahraničnom výmennom pobyte v Paríži bývala u rodiny, ktorá ju inšpirovala a zásadne ovplyvnila jej životný štýl. Pani domu madam Chic si vzala bezstarostnú dospievajúcu dievčinu z Kalifornie pod svoje krídla a umožnila jej spoznať, ako Francúzi povyšujú bežné maličkosti života na umenie žiť. Dozviete sa, ako si natrénovať umenie ženskosti, vytvoriť dokonalý výzor „sans maquillage“, čiže bez mejkapu, ako si pestovať ovzdušie tajomnosti. Zaujímavá knižka plná tipov a odporúčaní.  

Život sa  nás
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Život sa nás nepýtal (Ružena Scherhauferová)
Veríte na prvé lásky? Že nás dokážu ovplyvniť ak nie na celý život, tak aspoň na dlhé obdobie? Maturantka Kristíne také čosi zažije a v jedno leto sa jej obráti život naruby. Najlepšia kamarátka ju pozvala na dva týždne na východ k jej babke, kde Kristína spozná Michala, o tri roky staršieho mladíka. Láska, ktorá sa zrodí medzi nimi, by sa mohla pokojne nazvať osudovou... Jednoducho, na prvé lásky nezabúdame. Zostávajú niekde hlboko v nás a keď je nám ťažko, spomenieme si na ňu. Kristína a Michal sa po tom lete už nevideli, no naďalej nosili v srdciach lásku z mladosti. Aj neskôr, keď už si hľadali tie pravé, životné lásky. Občas sa však môžu naše sny a túžby naplniť...alebo predsa len nie?

Poklady slov. kuchyne –
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Poklady slov. kuchyne – 7.diel (Silvia Pilková)
Ďalšie Slovensko na tanieri. V edícii Poklady slovenskej kuchyne vychádza už 7.diel, tentoraz 150 originálnych receptov zo Šariša, Abova a Zemplína. Napríklad jedlá šarišskej kuchyne predstavovali najmä pankuch, adzimky, kapušníky, nalešniky, mačanka, či gugeľ. Už len keď čítate tie názvy, vynárajú sa tým skôr narodeným nádherné spomienky. A musí byť úžasné navariť si jedlá, ktoré kedysi jedávali naši rodičia a prarodičia. Keď sa prenesieme na Zemplín, tam si zasa pochutíme na bandurkách, rosoľanke, juche, gombovcoch, lepčanke či na vianočných kozaroch. Mmmm, Slovensko nám naozaj chutí!

Mysl je mocný lékař
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Mysl je mocný lékař (Lissa Rankinová)
Všetko je v hlave, zvykla mi hovorievať mama. A otec niekedy dodával – a niečo aj na hlave, napríklad také maslo... Nuž, lekárska komunita už desiatky rokov prináša stále nové dôkazy o tom, že sa naše telo dokáže uzdraviť samé. že myseľ je naozaj mocný lekár a všetko je v hlave. Je to fascinujúca kniha o tom, ako dosiahnuť optimálne fyzické i psychické zdravie, a naštartovať pozitívne zmeny vo vlastnom tele. Možno ju považovať za akýsi nový prístup ku zdraviu a liečbe, kedy pacient prevezme tú hlavnú zodpovednosť. Niekomu kniha možno spôsobí šok, niekto sa zasmeje, ale verte, že vedecké dôkazy o tom, že sa môžeme uzdraviť aj sami, existujú.

Krištáľový záliv vo Friday
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Krištáľový záliv vo Friday Harbore (Lisa Kleypasová)
Štvrtá časť romantických príbehov odohrávajúcich sa v prímorskom mestečku Friday Harbor. Pôvabná Justine má takmer všetko, čo si v živote priala: slušný majetok, zmysluplnú prácu aj príjemné spolupracovníčky. Chýba jej už len jediné, ale zato najpodstatnejšie – láska. Keď vysvitne, že nevydarený ľúbostný život je dôsledok kúzla, ktoré na ňu uvrhla jej vlastná matka, Justine vezme spravodlivosť do vlastných rúk. Čoskoro jej skríži cestu Jason Black, „génius v tele Adonisa“, vďaka ktorému spozná oheň aj mráz nespútanej vášne, o akej dovtedy mohla len snívať. Všetko však nasvedčuje tomu, že za nádherné chvíle v náručí svojej lásky zaplatí privysoký účet...

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu