Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otcovi už odpustila!

Mahtob Zobraziť galériu (8)
Mahtob (Zdroj: Ikar)

Mala iba 4 roky, keď ju otec násilím držal s matkou v Iráne. Boli to mučivé týždne a mesiace plné bolesti a trápenia, ktoré sa jej krvou zapísali do srdca i duše. Napokon sa im podarilo po osemnástich mesiacoch ujsť cez Turecko vďaka pašerákom, no poznačilo ju to na celý život. Taký bol príbeh Bez dcéry neodídem, ktorý pred rokmi obletel celý svet. 4-ročná Mahtob Mahmoodová dospela, dnes má 35 rokov a teraz vyrozprávala ešte viac o tomto neskutočnom zážitku.

Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk. 

Jo Nesbo- Polícia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Tretí úder pôsobil ako ľadový klin. Prerazil mu hlavu, krk a vnikol do tela. Všetko zmrzlo. Nechcem zomrieť, stihol si uvedomiť. Zdvihol ruku, aby si chránil hlavu, no keď sa ruka nepohla, uvedomil si, že ochrnul.“ Jo Nesbo začína v desiatej holeovke zostra a drží sa toho počas celej knihy. Temný a znepokojujúci triler. Jedna z jeho najlepších kníh, ktoré vás rozhodne vtiahnu ako hravé dieťa šmykľavú špagetu. Hlavnou zápletkou sú vraždy policajtov na miestach, kde sa v minulosti odohrali zločiny...ktoré však daní policajti nedokázali vyriešiť. A v pozadí sledujeme tajomného pacienta, ktorý leží v kóme, nikto nesmie vedieť jeho meno a aj keď tušíme, že to môže byť Harry Hole...nuž, neprezrádzajme viac. Vychutnajte si geniálneho Nesba a jeho Políciu aj na www.severskekrimi.sk

Prežite rozchod s úsmevom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prežite rozchod s úsmevom (Susan J.Elliottová)

Čas jednoducho nelieči všetky rany, nech si vševedkovia hovoria, čo chcú.. Ak by to tak bolo, nejestvoval by nespracovaný žiaľ a dávne zranenia, ktoré sa stále z času na čas ozývajú. Ak sa rozídeme, rozvedieme, odíde od nás partner, bolí to a treba vedieť, ako sa s tým vysporiadať. určite ste to zažili aj vy a umárali ste sa otázkami typu kde som urobil chybu? Čo sa dalo urobiť lepšie? Alebo – je naozaj koniec? Táto knižka ponúka osvedčený postup, ako prekonať ťažký koniec akéhokoľvek ľúbostného vzťahu vrátane manželstva. Dočítate sa o inšpirujúcich skutočných príbehoch a stratégiách, ktoré vám pomôžu odpútať sa od bývalého a urobiť nevyhnutné kroky k novému začiatku. Ako sa teda vyrovnať s rozchodom, rozvodom, odlúčením? Ako vyzdravieť? Čítajte.

Otcovi som odpustila
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Otcovi som odpustila (Mahtob Mahmoodyová)
Príbeh Bez dcéry neodídem bol pred rokmi neuveriteľný bestseller. Najmä ženy doslova hltali každú stránku fascinujúceho príbehu ženy, ktorú väznil s päťročnou dcérkou v Iráne jej manžel. No až teraz, po smrti otca, odhaľuje dnes už dospelá Mahtob, ako jej osemnásť mesiacov nedobrovoľného zajatia v moslimskej krajine kruto poznačilo celý život. Ani po návrate do Spojených štátov totiž nenašli s mamou vytúžený, minulosť ich prenasledovala na každom kroku. A táto kniha ju aspoň trochu zbavila spomienok na bolestivú a mučivú minulosť. „Už som slobodná,“ končí epilóg tejto knihy Mahtob.

Veronika Halgasova- O tebe
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

O tebe a o mne (Veronika Halgašová)

Vždy sa teším na knihy mladučkých autorov, pretože v sebe skrývajú nielen potenciál, talent, ale aj čosi navyše, čo už skúsení autori nemajú. Veronika už ako štvorročná túžila byť spisovateľkou a splnilo sa. Túto knihu napísala v Bangkoku, kde dva roky chodila na medzinárodnú školu. Je to príbeh o 17-ročnej Kvete, ktorá dva roky po tragickej autonehode má aj vďaka svojráznym kamarátom a silnej vôli i zmyslu pre humor nádej vrátiť do normálneho života. Napriek tomu má pocit, že všetko okolo nej sa rúca: otec podľahol alkoholu a najlepší priatelia, deti zahraničných diplomatov, s ktorými vyrastala, sa čoskoro vrátia do svojich krajín...

Marjan Kamaliová- Spoločný čaj
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Spoločný čaj (Marjan Kamaliová)

Vtipný a inteligentný príbeh, vďaka ktorému si vychutnáte prostredie perzského sveta z pohľadu Newyorčanky. Autorka získala titul z kreatívneho písania a je to poznať na štýle i rozprávačskom umení. Na dvadsiate piate narodeniny nájde Darja pre svoju dcéru dokonalý darček – ideálneho manžela. Mína je však otrávená matkiným dohadzovaním a známkovaním vhodných iránsko-amerických starých mládencov. Po Darjinom poslednom nešťastnom pokuse nájsť Míne manžela sa matka s dcérou vydajú na cestu do Iránu, kde k sebe začínajú nachádzať cestu. Má však ich vzájomné porozumenie šancu prežiť po tom, ako sa Mína zaľúbi do mladého muža, ktorý nespĺňa matkine prísne kritériá?  

Rodicia sa pytaju ortopeda
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Rodičia sa pýtajú ortopéda
Trápi vás, či sa vaše dieťa vyvíja správne; či sa príliš nehrbí, nevzniká u neho skolióza, alebo má krivé nožičky, ktoré často pobolievajú? Táto užitočná a jedinečná príručka na našom trhu ponúka odpovede na množstvo rodičovských otázok. Vznikla na základe dlhoročných skúseností a praxe na ortopedickom a pediatrickom oddelení a v odbornej ortopedickej ambulancii, takže nejde o teóriu, ale skutočné problémy, rady a upozornenia, na čo myslieť pri správnom vývine dieťaťa od bábätka až po ukončenie strednej školy. Zaujme najmä prvá časť knihy, v ktorej sú otázky a odpovede, s ktorými sa lekár najčastejšie stretáva v ortopedickej ambulancii. Na konci každej kapitoly nechýbajú Rady na záver.

Miro Jaroš- Čarovné slovíčka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Čarovné slovíčka (Miro Jaroš)
Miro Jaroš učí deti pravidlá slušného správania a robí to hravo, milo, takže deti ho milujú. V  edícii edukatívnych kníh, prostredníctvom ktorých sa deti predškolského veku môžu hravou formou naučiť hygienickým návykom, pravidlám slušného správania alebo iným užitočným veciam, vyšla novinka Čarovné slovíčka. Knižka je určená deťom od jedného roka.“Kto čarovné slová pozná, má ich dávno v malíčku. A ten kto ich ešte nevie, nech počúva pesničku...“ spieva Miro spolu s kamarátmi – opicou a papagájom. Takto učia detičky čarovné slovíčka ako ďakujem, prosím, či prepáč.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu