Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mysteriózny príbeh o mestečku, ktoré skrýva veľké tajomstvo

Prekliate mesto Zobraziť galériu (2)
Prekliate mesto (Zdroj: Fragment)

29. január 2013 – Vydavateľstvo Fragment predstavuje ďalšiu napínavú novinku z pera americkej spisovateľky Lisy McMannovej (autorka série V zajatí snov). Prekliate mesto je román, ktorý budú čitatelia čítať so zatajeným dychom. Zamilujú si sympatickú hrdinku, ktorá trpí obsedantno–kompulzívnou poruchou a autorka ich presvedčí o hĺbke ľudských emócií a sile priateľstva, ktoré pretrvá aj v tých najťažších chvíľach. Kniha vyjde 4. februára 2014.

Cryer´s Cross je nudné mestečko, v ktorom sa nič zvláštne nedeje –  až do chvíle, keď bez stopy zmizne žiačka druhého ročníka strednej školy.

Táto udalosť sa dotkne aj hlavnej hrdinky príbehu Kendall Fletcherovej, ktorá trpí obsedantno –kompulzívnou poruchou (OKP).

Autorka knihy Prekliate mesto priblíži čitateľovi pocity človeka trpiaceho touto chorobou:   nutkavé predstavy, myšlienky alebo naliehavé konania, ktoré prichádzajú často, je takmer nemožné ich ignorovať a vyvolávajú pocit úzkosti.

Kendall sa snaží so svojou chorobou žiť, pričom jej denno-denne  zasahuje do života. Veľkou oporou pri tom je jej najlepší priateľ Niko.  V okamihu, keď zmizne aj on a napriek rozsiahlemu pátraniu sa po ňom nenájde žiadna stopa okrem auta zaparkovaného pred školou, prepadne Kendall obrovská úzkosť a beznádej.

Hrdinkina porucha, vďaka ktorej zaregistruje aj nepatrnú zmenu pri stereotypných úkonoch, ktoré musí každý deň vykonať, ju privedie na zvláštnu stopu. Tá vedie k starej drevenej školskej lavici, na ktorej je vyrytý nápis PROSÍM! ZACHRAŇ MA!

Nápis, o ktorom je Kendall presvedčená, že tam donedávna ešte nebol. Slová, ktoré doliehajú do jej uší, akoby ich niekto skutočne vyslovoval... 

Je to skutočnosť, alebo sa jej to iba zdá? Aké temné tajomstvo skrýva toto ospalé mesto? 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu