Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Henning Mankell má rakovinu: Pokúsim sa o tom písať

Henning Mankell
Henning Mankell (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Jeden z najpredávanejších súčasných svetových autorov detektívok Švéd Henning Mankell oznámil, že trpí rakovinou. Švédsky spisovateľ, ktorý začiatkom februára oslávi 66. narodeniny, na svojich internetových stránkach uviedol, že pri kontrole v nemocnici lekári odhalili nádor na krku a v pľúcach.

"Mal som jeden nádor na zadnej časti krku a jeden v pľúcach. Navyše existuje podozrenie, že sa rakovina rozšírila do ďalších častí môjho tela," napísal Henning Mankell. "Teraz podstupujem záverečné vyšetrenia, po ktorých sa rozhodne, aký druh liečby podstúpim," povedal ďalej Mankell.

V písaní chce ale Švéd napriek vážnej diagnóze pokračovať. "Veľmi skoro som sa rozhodol, že sa pokúsim o tom písať, pretože touto bolesťou trpí mnoho ľudí. Rozhodol som sa písať o tej ťažkej bitke. Budem ale písať z perspektívy života, nie smrti," citovala ho agentúra AP .

Henning Mankell sa preslávil predovšetkým detektívnymi príbehmi spojenými postavou inšpektora Kurta Wallandera, podľa ktorých bol tiež natočený úspešný televízny seriál Wallander s Kennethom Branaghom v hlavnej úlohe. Mankellove diela boli preložené do desiatok svetových jazykov, vrátane češtiny. Celosvetový predaj jeho kníh presiahol 40 miliónov výtlačkov. Henning Mankel a jeho knihy sú v ponuke internetového kníhkupectva iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu