Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kradla knihy, aby prežila...

Liesel Zobraziť galériu (8)
Liesel (Zdroj: Ikar)

9-ročná Liesel sa práve spamätáva zo smrti svojho mladšieho brata, keď ju pošlú do pestúnskej rodiny. Snaží sa zapadnúť doma aj v škole, kde sa jej spolužiaci posmievajú, pretože nevie čítať. Liesel to chce zmeniť, je odhodlaná naučiť sa čítať a s pomocou nového ocka sa snaží preštudovať svoju prvú knihu, Hrobárovu príručku, ktorú si tajne odniesla z pohrebu svojho brata. Tento impulzívny zlodejský čin však bude mať pre Liesel ďalekosiahle následky... Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk a vyberte si knihu pre svoj relax.

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zlodejka kníh (Markus Zusak)
V kinách je práve filmová verzia knižného bestselleru, ale verte, že prečítať si Zlodejku kníh je neskutočný zážitok.  Austrálčan Markus Zusak nemá ešte ani 40 rokov a o takom úspechu mohol iba snívať -  z jeho knihy sa už predalo vyše 8 miliónov kusov. Príbeh 9-ročnej Liesel, ktorá prichádza k adoptívnym rodičom, zvyká si na nich, nachádza priateľov a kradne knihy, si podmanil aj desaťtisíce slovenských čitateľov. Nádherná  kniha, ktorá prebúdza veľké emócie, rozplače, ale naplní vás aj úžasnou energiou. Zusak je skvelý rozprávač a hoci píše o krutých časoch, smrti, zabíjaní, nie je to kniha skľučujúca, či depresívna. Naopak. Aj Smrť môže mať srdce...

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Šesť rokov (Harlan Coben)
Pravda môže zabíjať aj po rokoch. Presvedčí sa o tom hrdina trileru Harlana Cobena, ktorý vie ako vás priklincovať k stoličke, vtiahnuť do deja a prinútiť, aby ste vypli telefón a prestali vnímať okolie. triler Šesť rokov rozpráva o Jakeovi, ktorý si našiel lásku života, ale zakrátko ju nepochopiteľne stráca – jeho Natalie sa vydá za akéhosi Todda. Zúfalý Jake šesť rokov skrýval svoje zlomené srdce, venoval sa kariére, snažil sa na ňu nemyslieť. Keď si jedného dňa náhodou prečíta Toddov nekrológ a vyberie sa na jeho pohreb (pravdaže, aby videl Natalie a pokúsil sa ju utešiť), čaká ho šok. Podarí sa mu zazrieť smútiacu vdovu, ale nie je to Natalie!
 

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Jediná noc (Tracy Anne Warrenová)
Preneste sa na začiatok 19.storočia do Anglicka. V tamojšej londýnskej spoločnosti sa už dávno vie, že bratia Byronovci sú divokí, skazení a nebezpeční, ale zároveň neuveriteľne fascinujúci muži, ktorých zvodom neodolá žiadna žena. Nikto však nečakal, že aj mladá dáma z tejto rodiny sa vie postarať o poriadny škandál...
Práve o tom je Jediná noc, na ktorej si pochutí každá fanúšička historických romancí. Mallory Byronová prišla o snúbenca a ani po roku sa z tej straty nespamätala. Útechu hľadá u dlhoročného priateľa Adama, no keď ich prichytia v háklivej situácii, neostane jej nič iné, iba sa zaňho vydať. A hoci v jeho náručí zažíva vášeň, o akej sa jej nikdy ani nesnívalo, svojimi citmi k nemu si vôbec nie je istá...

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kríza ako šanca (Kurt Tepperwein)
Niektorí problémom podliehajú, iných posilnia. Niekoho kríza položí na kolená, zničí ho...ale mnohí ju vedia využiť vo svoj prospech. Práve tam smeruje novinka svetoznámeho Kurta Tepperweina Kríza ako šanca. Áno, každou krízou dospievame a to lepšie ešte len príde. Problémy nášho života nie sú žiadne náhody. Sú to skôr vhodne zmerané lekcie, z ktorých sa máme poučiť. Ako teda riešiť krízy a ako sa im v budúcnosti vyvarovať? Pýta sa Tepperwein. Krízy vo vzťahoch, v práci. Krízy pri riešení rôznych problémov, povinností, na úradoch... Je ich okolo nás veľa, majú v sebe niečo znepokojujúce a často nás odvádzajú preč od bežného zabehnutého kolobehu života. Kurt Tepperwein preto radí a ukazuje, ako využiť krízy vo svoj prospech?

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Hrana pokušenia (Eve Berlinová)
Eve Berlinová je jednou z najúspešnejších súčasných autoriek erotických romancí a svoju popularitu dokázala aj v záverečnej časti bestsellerovej trilógie Hrana pokušenia. Hrdinka príbehu Mischa Kennonová je perfekcionistka vo všetkom, aj pri organizovaní vlastného života. Hoci je pekná a muži o ňu prejavujú záujem, má dosť dôvodov udržiavať si od nich odstup. Využíva ich len ako hračky na rozptýlenie. Keď však na zásnubnom večierku svojej kamarátky stretne zelenookého Íra a dominanta Connora, s hrôzou zistí, že mu nedokáže odolať, a podriaďuje sa jeho zvráteným chúťkam. Ešte horšie však je, že sa jej to zapáči a nechce sa toho vzdať... Je dobré, že hoci Eve Berlinová píše o BDSM, nechýba v jej príbehoch láska a romantika. 

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Bez dcéry neodídem (Betty Mahmoodyová)
Betty sa narodila v roku 1945 a celý svet ju pozná vďaka jej nevšednému životnému príbehu, ktorý prerozprávala v knihe Bez dcéry neodídem. Tá zožala spolu s filmovým spracovaním obrovský úspech a stala sa výstrahou pre tisícky žien s podobným osudom. Teraz vychádza tento bestseller už v treťom vydaní a tak opäť môžete prežívať dobrodružnú cestu Betty z iránskeho zajatia. Povinne zahalená do čádoru, v ukrutných podmienkach vojny s Irakom, prenasledovaná nepochopením našla oporu vo svojej dcérke, bez ktorej by nedokázala žiť... Už koncom januára vyjde novinka Otcovi som odpustila – príbeh dievčatka z hitu Bez dcéry neodídem. 

Knižné noviny na tento
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Mám tvoje číslo (Sophie Kinsellová)
Stačí jeden telefonát, aby sa zrodila nová láska? „Stratila som ho. Jedinú vec na svete, na ktorú som mala dať pozor. Svoj zásnubný prsteň...“ povzdychne si Poppy. Stačilo niekoľko pohárov šampanského s kamarátkami a jej život sa otočil hore nohami. V Magnusovej rodine ho dedí už tretia generácia. A stratila ho práve v deň, keď sa jeho rodičia vracajú zo Spojených štátov. To však nie je všetko, v panike stratila aj mobil. Keď v odpadkovom koši zbadala opustený telefón, zdalo sa jej to ako zásah osudu... Čo našla, patrí predsa jej! No majiteľ mobilu, obchodník Sam Roxton, má iný názor. Chce, aby mu Poppy mobil vrátila a nie je nadšený, že mu číta správy a vŕta sa mu v súkromí. Môže to byť ešte komplikovanejšie?

Milan Buno, knižný publicista

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu