Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slávna Nigella opäť v kuchyni!

Slávna Nigella opäť v kuchyni! Zobraziť galériu (8)
Slávna Nigella opäť v kuchyni! (Zdroj: Ikar)

„Skutočný šéfkuchár by v mojej kuchyni pravdepodobne dostal mŕtvicu,“ prezrádza známa kuchárka Nigella Lawsonová vo svojej novej knihe. Na pracovnej doske má veci od výmyslu sveta a počas dňa len pribúdajú. „Moja kuchyňa by možno neprešla ani testom na kontrolu zdravia a bezpečnosti,“ priznáva s úsmevom. Napriek tomu z nej priam kričí, ako miluje varenie a aj preto je taká obľúbená po celom svete. Dokazuje to aj nová kniha, ktorú vraj túžila napísať už celé roky. Prečítajte si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Otrasná matka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Otrasná matka
Deti chcú všetko, čo máte, a chcú to hneď. Poznáte to, však? A je im jedno, že ste sa práve vrátili z práce uťahaný na smrť, že máte super zlý deň alebo že nad vami visí Damoklov meč s upomienkou na zaplatenie hypotekárnej splátky. Niekedy nás deti proste privádzajú do šialenstva a potom už je to len na krok k statusu „otrasná matka, či otec“. Začítajte sa do tejto zábavnej knihy plnej rád pre všetky zúfalé mamičky, ktoré sa v úlohe rodiča cítia byť stratené. Základné pravidlo znie - neberte výchovu až tak vážne, uberte plyn a nestaňte sa otrokom svojho dieťaťa! Ono prežije aj bez vás a možno práve takto bude životaschopnejšie. 

Kuchyňa - Srdce domova
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kuchyňa - Srdce domova (Nigella Lawsonová)
Už len pri listovaní tejto knihy sa mi zbiehali slinky. Takmer 500 strán, kvalitný papier a väzba, nádherné fotografie a konečne bežnejšie suroviny. 190 receptov vrátane asi 60 jedál, ktoré dokážete uvariť do polhodinky. Šarmantná Nigella ponúka obľúbené rodinné recepty na potešenie z jedla, zažehnanie hladu aj proti stresu. Jej sladké pokušenia ako čokoládovo limetkový zákusok, tiramisu Frangelico; v kapitole Vysypané z rukáva varí zo surovín, ktoré sú momentálne v špajze a mrazničke. Nechýbajú recepty pre skutočných mäsožravcov, či staré recepty v modernom varení. 

Stratené mesto Z (David
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Stratené mesto Z (David Grann)
Dobrodružná výprava do ďalekej Amazónie po stopách mimoriadneho bádateľa, ktorým sa inšpiroval sir Conan Doyle, ale aj tvorcovia slávneho Indiana Jonesa. Percy Fawcett  takmer pred sto rokmi vyhlásil, že urobí jeden z najväčších  archeologických objavov v dejinách. Vypátra stratené mesto Z. V tom čase našu zemeguľu pokrývali ešte mnohé biele miesta, najmä na póloch a v Amazónii, takže to bol odvážny kúsok! Autor David Grann sa osobne vydal do Amazónie, aby rozlúskol túto najväčšiu bádateľskú záhadu – čo sa stalo s Percym Fawcettom. Vznikol z toho napínavý príbeh, po ktorom už siahli aj filmári. 

Biblia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Biblia
Pred 1150. rokmi prišli na naše územie vierozvestovia, solúnski bratia Cyril a Metod. Celý tento rok si pripomíname toto výročie a vydavateľstvo Ikar vydalo pri tejto príležitosti nádhernú Bibliu, ktorú dotvorilo 11 významných slovenských a českých autorov. 110 farebných ilustrácií, inšpirovaných biblickými príbehmi, vytvorili špeciálne pre toto vydanie – úžasný Igor Piačka, Peter Uchnár, či Jana Kiselová-Siteková. Kniha obsahuje kompletný preklad Starého a Nového zákona a spolu s ilustráciami je nielen útechou pre dušu, srdce, ale aj poteším pre naše oči. 

Odvaha skočiť (Pema Chödrönová)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Odvaha skočiť (Pema Chödrönová)
Ako sa oslobodiť od starých zvykov a obáv? Knihy P. Chödrönovej už pomohli mnohým ľuďom, ktorí sa snažili ukotviť v tomto chaotickom a hektickom svete. V tejto novinke radí, ako sa zbaviť deštruktívnych modelov správania, ako zažiť skutočnú slobodu a šťastie. Ako sa odpútať, tešiť sa z vecí, aké sú a zbaviť sa zvyku unikať? To je len pár kapitol z tejto útlej knižky, ktorá je však nabitá pozitívnou energiou a schopnosťou vykročiť tým správnym smerom. Vyskúšajte okamžité kroky a metódy, ktoré vo vás prebudia prirodzenú srdečnosť, inteligenciu a otvorenosť. 

Dáma (František Švantner)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dáma (František Švantner)
Tlieskam vydavateľstvu za edíciu Zlatým písmom, v ktorej chce prinášať kvalitné diela slovenskej literatúry v nových vydaniach. Po Margite Figuli a Dobroslavovi Chrobákovi vyšiel František Švantner a jeho päť noviel. Jeho prózy rozhodne patria  k tomu najlepšiemu, čo slovenská literatúra ponúka. Dáma, Ľudská hra, Kňaz, Sedliak a List. Päť poviedok z poslednej fázy tvorby, v ktorých Švantner nastoľuje existenciálne situácie moderného človeka. Kniha je vybavená komplexným a zasväteným doslovom dôverného znalca Švantnerovho diela – monografistu Jána Števčeka. 

Zlatá reťaz – 3.
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zlatá reťaz – 3. a 4.časť
A na záver niečo pre najmenších. V sérii malých knižiek Zlatá reťaz vyšli ďalšie dve – Orie Janík, orie a Slnko, poď na naše líčko. Knižočky obsahujú hry, zvyky, príslovia, hádanky, riekanky, pesničky, povesti a rozprávky pre najmenších. Ideálne pre deti od 3 rokov doplnené ilustráciami Kataríny Ilkovičovej. V žltej slnečnej knižke nájdete riekanky k Veľkej noci, vtáčie veršovanky, hru na káčera aj minirozprávku Pavúk a mravec. V modrom Janíkovi si deti môžu zaspievať Aničku dušičku, či pesničku Pásla Zuzka. Prečítajú si o koze rohatej a ježkovi, Jánošíkovi a vílach a zahrajú si hru Žabky a bocian. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milan Buno, knižný publicista

-reklamná správa-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu