Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Je to len dohodnuté manželstvo!

Prečítajte si o knižných tipoch portálu Topky.sk Zobraziť galériu (8)
Prečítajte si o knižných tipoch portálu Topky.sk (Zdroj: Ikar)

Predstavte si, že si musíte vziať za manžela človeka, ktorého poznáte od detstva, ale nemáte na to príliš príjemné spomienky. Ten chlap vás totiž ponižoval a zlomil vám srdce. Okolnosti vás však prinútia povedať ÁNO, no dáte si jasné pravidlá. Nezapliesť sa, nezamilovať, ale ani nepodvádzať a jeden rok predstierať, že ste šťastný pár. Je to len obchod. A ten predsa nemôže byť ťažké dodržať, no nie? Omyl. Prečítajte si o Dohodnutom manželstve, aj o ďalších knižných tipoch portálu Topky.sk.

Päťdesiat odtieňov slobody
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Päťdesiat odtieňov slobody (E L James)
„Pani Greyová, vy ste nenásytná - a taká nemravná. Čo som to stvoril za monštrum?“ Táto veta úspešného podnikateľa Christiana Greya vystihuje veľa. Odkedy stretol mladučkú Anastasiu Steelovú, jej život sa zmenil o stoosemdesiat stupňov. Od začiatku sa musela prispôsobovať jeho životnému štýlu, ktorý jej však nebol blízky. On sa zasa musel vyrovnávať so svojimi vnútornými démonmi. Teraz sú konečne spolu a spočiatku to vyzerá, že im nič nechýba...no osud vie pripraviť veľké prekvapenia. Pred Anou ožívajú tie najhoršie nočné mory. Odhaľte 50 odtieňov Christianovej duše. 

Kód 1
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kód 1 (Jozef Banáš)
Bezpochyby hit tejto jesene. Banáš si nedáva pred ústa servítky a už Kódom 9 podráždil cirkev. Teraz opäť provokuje a otvorene vyhlasuje - "dnes treba jasne povedať, že máme dve kresťanstvá - jedno Kristovo a druhé vatikánske." Cez pútavý príbeh manželov poukazuje na niekdajší status cirkvi a čo je z nej dnes najmä vďaka niektorým jej nezodpovedným predstaviteľom. Podľa Banáša nás cirkev zámerne straší a posilňuje v nás pocit hriešnosti a utrpenia, možno aby sme boli manipulovateľnejší. Cesta k Bohu však môže viesť len cez vieru v samého seba, oslobodený od náboženských dogiem.

 

Dohodnuté manželstvo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dohodnuté manželstvo (Jennifer Probstová)
Majiteľka kníhkupectva Alexa musí zachrániť rodinný dom, o ktorý môžu jej rodičia prísť. V tejto chvíli pomôže len zázrak, alebo nejaká nečakaná ponuka... Miliardár Nicholas sa zasa môže dostať k veľkej firme a peniazom od strýka, ktorý dostal infarkt a odkázal mu to v testamente pod jednou podmienkou: Nick sa musí čo najskôr oženiť a manželstvo musí trvať aspoň rok. Nick neverí na manželstvo, ale dostane nápad...

Už asi tušíte, že ponúkne Alexe manželskú zmluvu, aby obaja profitovali s pevnými pravidlami. Osud však dokáže zamotať aj tie najpremyslenejšie plány...

Štúdio 6
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Štúdio 6 (Liza Marklundová)
Marklundová už prvou knihou v slovenčine Atentátnik dokázala, že je rovnocennou partiou svetovým menám severskej krimi ako Larsson, Nesbo či Mankell. Vytvorila skvelú postavu kriminálnej reportérky Anniky Bengtzonovej a samotné vyšetrovanie ukazuje z pohľadu médií a novinárov. O to je cennejší a pútavejší pre bežného čitateľa. V novinke Štúdio 6 začala Annika pracovať ako mladá elévka v novinách Kvällspressen. A je tu jej prvý prípad – vražda mladej ženy približne v jej veku. Brutálny zločin sa stáva mediálnou senzáciou v čase uhorkovej sezóny, tým skôr ak je hlavným podozrivým minister vlády!

Viac mrazivých príbehov hľadajte na www.severskekrimi.sk

Neskrotená
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Neskrotená (Sylvia Day)
Dan Brown oblečený do erotického románu, napísal The Bookseller o sérii Crossfire (mimochodom, predalo sa z nej už vyše 7 miliónov kusov). A The Sun výstižne dodáva – veľa sexu a napínavý príbeh. Eva a Gideon sa naozaj našli. Okamžite mu podľahla a nedokázala sa ho vzdať. Potrebovala ho tak, ako potrebujeme tlkot vlastného srdca. Temnota a zúfalstvo z ich minulosti im však chcú zničiť život. Sú navždy spojení spoločnými tajomstvami a pokúšajú sa zvíťaziť nad osudom. Vytvorili si vlastné pravidlá a úplne sa poddali sile vášne.

Súrodenci bez rivality
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

 

Súrodenci bez rivality (Faber, Mazlish)
Ruku na srdce – robíte niečo pre to, aby sa zlepšili vzťahy medzi vašimi deťmi? Okrikovanie a príkazy sa nerátajú. Ani občasné „prehovorenie do duše“. A chcete pomôcť svojim deťom, aby spolu dobre vychádzali? Potom siahnite po tejto knihe, ktorá je plná rád pre rodičov detí od narodenia do 18 rokov. Dozviete sa, čo robiť, keď deti spolu bojujú, keď sa nezdravo porovnávajú, keď sa nevedia vystáť. Množstvo konkrétnych tipov, príbehov, ktoré vás minimálne inšpirujú a ukážu možnú cestu. 

Pirôžky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Pirôžky (Petr Jachnin)
Najskôr si urobíte základné lístkové cesto, ktoré nie je zložité a potom sa vrhnete na pirôžky: provensalské, svieže jarné pirôžky, dijonské s bravčovým mäsom alebo pirôžky s kuracinou, marhuľami a sezamom. Cítite tú vôňu? A keby ste ich ochutnaliJ Ak patríte medzi pirôžkárov, táto knižka nesmie chýbať vo vašej poličke...najlepšie blízko kuchyne. Autorom je bývalý kráľ second-handov, podnikateľ Petr Jachnin, ktorý sa vrhol na gastronómiu. S projektom 365 taštičiek na každý deň si vyslúžil prezývku Casanova českej gastronómie a svoju originalitu dokazuje aj v knihe plnej lahodných pirôžkov. 

Milan Buno, knižný publicista

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu