Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

52 tipov, ako zlepšiť svoje schopnosti

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Chcete naštartovať svoj mozog a byť ešte výkonnejší? Skúste napríklad techniku 3x10 od doktora Douglasa Fieldsa. Ten odhalil, že náš mozog vytvára silnejšie spojenie, ak k jeho stimulácii dochádza trikrát s desaťminútovým odpočinkom medzi stimulmi. Preložené do normálnej reči: aby ste sa niečo naučili čo najefektívnejšie, precvičte to trikrát a medzi jednotlivými opakovaniami si vždy dajte desať minút pauzu.

Ďalšie tipy ako zlepšiť svoje schopnosti nájdete v novinke Predajte svoj talent...a tu je všetkých 7 tipov na letné čítanie portálu Topky.sk.

 

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prízraky (Jo Nesbo)

Existujú, len ak im to dovolíš sám. Výstižný slogan na obálke novej nesbovky, ktorej sa už fanúšikovia severskej detektívky nevedeli dočkať (mimochodom, na www.severskekrimi.sk nájdete všetko z tohto žánru). Tentoraz sa inšpektor Harry Hole vracia po troch rokoch strávených v Hong Kongu do Nórska, aby vyšetril takmer uzavretý prípad. Ide o 18-ročného syna jeho životnej lásky Rachel a celý prípad sa rozrastie do rozmerov, o ktorých sa mu ani nesnívalo. Väčšina stôp totiž vedie do vyšších kruhov, a inšpektor sa takisto stáva nepohodlnou osobou, ktorú treba bezpodmienečne odstrániť.
Opäť majstrovsky napísaný krimi triler, ktorý vám nedá vydýchnuť. Klobúk dolu, Mr. Nesbo.

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Hry o lásku (Nata Sabová)

Možno sa niečo podobné stalo aj vám: stretli ste niekoho, kto vám sadol a dokonca to medzi vami zaiskrilo. Bol stelesnením vašich predstáv o ideálnom partnerovi. Cítili ste motýle v bruchu...ale ani nestihli poriadne zamávať krídlami a tá osoba sa stratila. Nepoznali ste jej číslo, meno, adresu, nič.
A po rokoch zrazu na tú osobu opäť narazíte. Náhody vedia byť úžasné, štedré a niekedy sa oplatí využiť ich. Neprepásť ďalšiu príležitosť a získať to, po čom túžite. Rovnako je na tom aj románový Dade, no jeho na ceste za šťastím čaká ešte mnoho prekvapení a zápasov.

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nekonečný príbeh (Michael Ende)

Spomínate si na úžasný film Nekonečný príbeh, psa Falka, Bastiana, udatného Atreja a krajinu Fantázia, ktorej hrozí zánik? Na filme v roku 1984 vyrastali mnohé generácie a jej predlohou bola práve táto Endeho knižka. Dodnes ju preložili do viac ako 35 jazykov a predalo sa osem miliónov výtlačkov. Ak sa vám páčil film, určite si zamilujete aj knižný príbeh o nešikovnom Bastiánovi, ktorý je v triede terčom posmechu, no práve jemu sa podarí odvrátiť zánik Fantázie a zachrániť jej obdivuhodných obyvateľov.

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prodejte svůj talent (Daniel Coyle)

Poznáte 52 tipov, ako zlepšiť svoje schopnosti? Napríklad lepšie naštartovať motiváciu, zrýchliť mozog a zlepšiť celkovú výkonnosť. Túto knižočku by si mali povinne prečítať manažéri, ale aj čerství rodičia či absolventi školy, aby sa zdokonalili v tom, v čom sú dobrí. Autor hneď v úvode radí – pozorujte, vykrádajte a nebojte sa byť za hlupákov. Striedaním úspechov a neúspechov náš mozog rastie a dochádza v ňom k vytváraniu nových spojení. Coyle tiež ponúka päť spôsobov, ako si vybrať vysoko kvalitného učiteľa alebo trénera; radí vybudovať každý deň jeden dokonalý „kus“ a namiesto drilu hrajte drobné návykové hry.

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Keď slzy liečia (Eva Dedinská)

Nie je nič nové, ak si matka nerozumie s dospievajúcou dcérou. Dievčatá sú vtedy proste komplikovanejšie. Niekedy sa však udeje čosi, čo sa už nedá vrátiť a my to ľutujeme do konca života.
Hlavnými hrdinkami nového príbehu z kabelky sú mama Pavla (má šťastné manželstvo, otvorila si kníhkupectvo a celkom sa jej darí) a dcéra Darina (v puberte, ťažšie zvládnuteľná, hašterivá). Akosi si nevedia k sebe nájsť cestu, navzájom sa obviňujú, až dôjde k tragédii: Darina zomiera a Pavle sa kedysi dokonalá rodina rozpadá.

52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Alternatíva (Marcela Gaľová)

Dobrodružný svet špionážneho trileru, akcia a ťažké životné rozhodnutia. Napínavý triler à la James Bond vás prekvapí prepracovanosťou, uveriteľným príbehom, zaujímavými postavami a využitím moderných technológií. Napísala ho mladá žena, čo by ste možno nečakali, ale paradoxne ide o talentovanú autorku (veď jej rukopis pochádza z portálu na podporu talentov www.mamtalent.sk). Tak sa začítajte do príbehu o Royovi, ktorý sa ocitol v cele smrti a len pár minút pred popravou sa všetko zmení: dostáva druhú šancu. Nová alternatíva ho stavia do pozície, v ktorej nesupeli ani najlepšie tajné služby sveta.
52 tipov, ako zlepšiť
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Bozk pre Annabel (Eloisa Jamesová)

Jamesová patrí medzi najpredávanejšie americké autorky historických romancí. Druhou časťou voľnej série o sestrách Essexových dokazuje svoj status. Rozpráva o Annabel, ktorá má pri výbere manžela vysoké nároky – musí byť najmä bohatý, lebo ona sama už má po krk chudoby a obnosených šiat. Annabel má šťastie a dá sa dokopy s pekným, láskavým, a múdrym chlapom, ktorý je ale chudobný. Jeho bozky sú však neuveriteľne vzrušujúce a tak si zahrajú hru na otázky, v ktorej víťaz získa bozk. A prečo nie?:)

 

Milan Buno, knižný publicista

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu