Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meditácia smiechu. Zbavte sa stresu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Ikar)

Vynikajúci spôsob ako sa zbaviť nahromadeného stresu a všetkého napätia je meditácia smiechu. Túto účinnú metódu používal už známy Majster Osho a spočíva v tom, že sa všetci začnú smiať ako blázni. Len tak bez príčiny. Sprvu sa cítite čudne...naozaj ako blázon...ale rýchlo tomu prepadnete, až vám z očí tečú slzy a bolia vás svaly na bruchu, akoby ste urobili dvesto zhybov. Nasleduje tichá meditácia v sede a ľahu. Stačí 20 minút a cítite sa príjemne oddýchnutí, v hlave máte akýsi zvláštny pokoj.

Toto zažila v Indii aj Slovenka Alana, ktorej vyšla kniha Posolstvo rieky o jej neobyčajnej ceste za zmyslom života. Prečítajte si o všetkých siedmich knižných tipoch portálu Topky.sk.

Posolstvo rieky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Posolstvo rieky (Alana Dev Priya)

Niektorým sa neotvoria oči ani za dva životy. Iní potrebujú silný impulz a presne taký našla Alana v ďalekej Indii, kde od Majstra prijala duchovné meno Dev Priya. V autobiografii sa delí o svoje skúsenosti i zážitky. Opisuje ako jej joga zmenila pohľad na svet; ukázala jej cestu, kadiaľ sa v živote uberať, aby našla zdravie, šťastie a pokoj v duši. Je to mystický príbeh, ktorý približuje Indiu (čosi pre cestovateľov), rôzne typy jogy, očistné techniky a fascinujúce spôsoby meditácie (pre ezoterikov) a je plná odkazov a posolstiev, ako lepšie žiť (pre nás všetkých).
 

Nebíčko v papuľke 2
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nebíčko v papuľke 2 (Jaroslav Žídek)

Prvé Nebíčko sa stretlo s nečakaným záujmom a tak sa šéfkuchár Žídek vrhol aj na pokračovanie. Opäť ponúka gastro sprievodcu po Slovensku, jeho zaujímavostiach, raritách, ale najmä kulinárske lahôdky. Pozriete sa do Smoleníc, Pukanca i Kolárova. Uvaríte skvelé jedla zo špargle, jahôd, čerešní a marhúľ, pozriete sa do Rozprávkova, pri Senných rybníkoch si zachytáte a okúsite Chute priateľstva. Tradičné recepty od slovenských mamičiek, babičiek, ale aj od šikovných gazdov. K tomu autentické fotografie, ku každej kapitole Jardov extra recept, a ako bonus tipy a rady šéfkuchára.

Tigria plavba
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Tigria plavba (Colleen Houcková)

Na tretiu knihu Tigrej ságy čakali mnohí nedočkavo – koniec dvojky totiž nenechal na pochybách, že trojka bude jednou z najočakávanejších v tomto žánri. A úžasná plavba plná výziev, osudových okamihov, lásky a vášne to dokazuje. Opäť sa stretávame s Kelsey, u ktorej sa všetko začalo obyčajným zháňaním brigády – našla si ju v cirkuse a to je zmenilo tínedžerský svet. Tentoraz sa v spoločnosti očarujúcich tigrích bratov vyberie na dobrodružnú cestu, aby svojim milovaným spoločníkom pomohla zbaviť sa kliatby. Aj s múdrym pánom Kadamom, ktorý im bude vo všetkom nápomocný, bude plavba za ďalšími výzvami náročná. Podarí sa výprave nájsť všetkých bájnych drakov a získať Durgin Náhrdelník?
Američania v Hitlerlande
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Američania v Hitlerlande (Andrew Nagorski)

Veľavravná obálka a výstižný podtitul: Výpovede očitých svedkov o ceste nacistov k moci a vojne. Nagorski je skúsený novinár (dlhé roky robil v Newsweeku) a šikovne pospájal depeše, denníky, korešpondenciu a rozhovory amerických novinárov, diplomatov do pútavého rozprávania. „Fascinujúca správa o jednom osudovom období,“ sklonil mu poklonu Henry Kissinger. Na vyše 400 stranách ukazuje Hitlerov vzostup k moci a cestu Nemecka do priepasti. Situačná správa  o skutočnom charaktere nacistického Nemecka, ktoré likvidovalo, ovládalo a vraždilo.

Cvičíme na minitrampolíne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Cvičíme na minitrampolíne

Kto by si pomyslel, že cvičenie na minitrampolíne naozaj pomáha.:) Považoval som to skôr za zábavku, no tzv. Balance SwingTM.  je komplexná koncepcia fitnesu pre zdravie, úspech, telesnú kondíciu a zdravie. Korene to má – ako inak - v tradičnej čínskej medicíne. Pohojdávanie a balansovanie na trampolíne totiž aktivuje každú bunku tela. Je šetrné ku kĺbom a posilňuje všetky svaly. Takéto cvičenie navyše spevní svaly, väzy, šľachy a vyformuje si postavu. Ale najmä, budete sa po tom cítiť naozaj skvele!

Ako si získať priateľov...v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ako si získať priateľov...v digitálnom veku (Dale Carnegie)

A tiež ako pôsobiť na ľudí vo svete moderných technológií. Rady a tipy Dalea Carnegieho odolali času a dokázali pomôcť miliónom ľudí na celom svete. Jeho spolupracovníci dokázali, že zásady a rady Carnegieho zostávajú dôležité a výstižné, takže kniha ponúka inteligentné a ľahké čítanie pre všetkých nás, ktorý sa čoraz viac dorozumievame prostredníctvom mobilov, počítača a ďalších vymožeností techniky. Kniha je napísaná v modernom štýle s aktuálnymi príkladmi, ako komunikovať jasne, stručne a efektívnejšie. Nechýbajú blogy, Twitter či Facebook a ďalšie sociálne médiá. 

Paleo dieta
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Paleo dieta (Loren Cordain a kol.)

Paleo diéta vlastne ani nie je diéta, ale skôr životný štýl. Neobmedzuje vás, čo máte jesť a kedy v akých množstvách. Niektorí tvrdia, že paleo je tak trochu návrat do jaskynných čias...ale môžeme potvrdiť: účinný návrat. Na príklade 150 receptov sa naučíte variť a jesť zdravšiu stravu, pretože paleo diéta je nastavená tak, aby ste dodržiavali biologické nastavenie svojho tela. Čiže ako jaskynný človek:) Dozviete sa, ako je to s konzumáciou obilnín, nakoľko proteíny podporujú spaľovanie tukov alebo ktoré potraviny sú nutnou súčasťou paleo diéty. 

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu