Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tajná zbraň vlády

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

Najskôr bol z neho obyčajný mafián, zodpovedal za dovoz kokaínu a preto ho prezývali kokaínový kovboj. Neskôr riadil všetky nočné kluby, stal sa jedným z najvýkonnejších pašerákov a na zozname jeho priateľov boli slávne mená ako Jimi Hendrix, O. J. Simpson, či Manuel Noriega. Napokon ho zlákala tajná služba, aby z neho spravila tajnú zbraň vlády...Pozrite si 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kokaínový kovboj (Evan Wright)

Ten mafián sa volal Jon Roberts a v období rozkvetu medellínskeho kartelu zodpovedal za dovoz kokaínu do USA. Už v siedmich rokoch sa prvý raz stal svedkom vraždy a to ho nepochybne ovplyvnilo do budúcnosti. Moc kokaínového kovboja neunikla pozornosti vedenia Republikánskej strany, ktorá ho poverila tajnými operáciami.
Kniha plná neuveriteľných príbehov vás šokuje. Šialená cesta od mafiánskeho pešiaka po tajnú zbraň vlády, ktorú využívala CIA. Rozprávanie o zločincovi, ktorý zmenil americké dejiny. Autor Evan Wright patrí k najlepším autorom faktografických kníh v USA, získal mnohé ocenenia, na konte má ďalší bestseller a Kokaínového kovboja písal celé tri roky.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Na ostrove (T.G.Gravesová)
Ocitnúť sa na nádhernom ostrove kdesi v Indickom oceáne, piesková pláž, teplá voda, palmy, kokosové orechy...to je túžba mnohých v tomto dovolenkovom období:) Nie však, ak tam stroskotáte ako šarmantná tridsiatnička, učiteľka Anne a jej žiak, tínedžer TíDžej. Pôvodne ho mala doučovať angličtinu, no po páde lietadla bojujú na opustenom ostrove o prežitie. TíDžej navyše prekonal rakovinu, ktorá sa mu teraz môže vrátiť...a aby toho nebolo málo, pubertiak dospieva po mesiacoch na sympatického muža, ktorý učiteľke už nie je ľahostajný... Veľký hit v zahraničí, bestseller New York Times.
Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Paríž môj druhý domov (M.Dopjerová Danthine)

V cestovateľských tipoch pokračujeme – tentoraz cez zaujímavé postrehy Slovenky žijúcej 14 rokov vo francúzskej metropole. V meste, kde na každom kroku cítite históriu a velikánov ako V.Hugo, H.de Balzac, kde vám prechádzka po Versailles vyráža dych a pri pohľade z vrcholu Eiffelovky sa vám zakrúti hlava. Dopjerová píše o priateľstve na francúzsky spôsob, ako vyzerá ranná káva v Paríži, aké je to byť slovenskou mamou vo Francúzsku a ako sa dostať na kobylku francúzštine. Rozhodne jej riadky dýchajú atmosférou pravého Paríža a cítiť z nich chrumkavú bagetu, lahodné víno a chutný camembert.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zoznam zákazov (Koethi Zanová)

Typ knihy, pri ktorej vás bude mraziť a zabudnete na okolitý svet. Vysokoškoláčky Sarah a Jennifer sa držia svojho Zoznamu zákazov, aby sa vyhli nebezpečenstvu. Raz však napriek svojim zásadám nasadnú do nesprávneho taxíka a to má pre ich život tragické následky. Tri roky ich s ďalšími dvoma dievčatami väzní v pivnici šialenec so sadistickými sklonmi. Viac prezrádzať nebudem, ale tešte sa na čistý psychotriler, pátranie Sarah na vlastnú päsť, zvrátené listy a riziko, že sa únosca dostane na slobodu... Autorka K.Zanová pracuje ako právnička v MTV, knihou si splnila celoživotný sen a na knižnom veľtrhu vo Frankfurte doslova zažiarila. Vyskúšajte.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prelet sťahovavých vtákov (Jozef Heriban)

Životné dielo obľúbeného spisovateľa a scenáristu, ktoré spája tri príbehy a putovanie od túžby k múdrosti. Najskôr stretávame citlivého Michala, potom rozumného pragmatika Gregoryho a napokon rozhľadeného spisovateľa Ezra, aby sme si užili rozprávanie o mužovi, ktorý po vpáde ruských vojsk začal študovať na bratislavskom konzervatóriu, potom pracoval niekoľko rokov v médiách, aby sa nakoniec stal profesionálnym spisovateľom. Príbeh nabitý emóciami, láskou k ženám, zmyselnou erotikou. Dojímavý, pravdivý a sexi mužský román, ktorý ženám prezradí oveľa viac, ako vlastný partner.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Čo bude na obed? (Fay Ripleyová)

„Skvelé jedlá, úžasné vône a dobré nápady,“ povedal o tejto knižke svetoznámy Jamie Oliver. Jednoduché recepty a chutné jedlá na každý deň vám spestria jedálniček – autorka ich rozdelila po dňoch, začína napríklad perfektnou hráškovo-slaninkovou polievkou, pokračuje pstruhom v balíčku z lístkového cesta, rýchlymi kuracími závitkami, jednoduchým citrónovo-malinovým koláčom... No proste recepty, po ktorých si oblížete všetky prsty. Vždy na jednej strane recept, na druhej veľká fotografia, ktorá prebudí vaše chuťové bunky. Na záver knihy kapitola Z obchodu na rohu a Prílohy. Dobrú chuť.

Tajná zbraň vlády
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ako chutí voda (Adriana Krištofíková)

Ďalší ženský román? Ani náhodou – po prečítaní príbehu zistíte, že autorka doň vložila viac ako len nejaký vzťahový problém, romantiku a happy end. Krištofíková má cit pre vykreslenie postáv, ktoré sú plastické a naozaj žijú. Vystihla ich psychologizáciu, jej knihe nechýba správna dávka dramatizácie, ktorá však nie je samoúčelná a triviálna, ako to občas pri tomto type literatúry vidíme. Je to rozprávanie o dvoch ženách – Marianne, ktorá má štyri deti, veľký dom a úspešného manžela...ten ju však podvádza, na čo príde dosť netradične. A potom je tu psychologička Renáta, ku ktorej Marianna príde so svojím trápením, no paradoxne sa ich úlohy trochu obrátia a Marianna ukáže Renáte správny smer...

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu