Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Klamstvá, lobizmus a zákulisie politiky

Knižné tipy práve pre Vás Zobraziť galériu (8)
Knižné tipy práve pre Vás (Zdroj: Ikar)

Kto určuje smerovanie sveta? Chamtivosť a nenažranosť? Prepojenie lobistických záujmových skupín s firmami a politikmi? Svetoznámy Dan Brown to dobre pomenoval a rozobral v trileri nabitom akciou Bod klamu, ktorý vychádza v novej úprave. Román je akoby napísaný pre akčný adrenalínový film. Dan Brown má našťastie dostatok tvorivej invencie a tak už v septembri vyjde v slovenčine jeho najnovšie Inferno. Zatiaľ sa inšpirujte siedmimi knižnými tipmi.

Cudzinec, ktorého hľadáš (A.K.Williamsová)

Neuveriteľná horúčava, sparno a vlhko. A na scéne sa objavuje sériový vrah, ktorý terorizuje celé mesto. Poľuje na nič netušiace obete, píše posmešné listy vyšetrovateľom i médiám a sľubuje ďalšie vraždy. Kto zastaví sadistického Lámača väzov, skôr ako zabije ďalšiu obeť?
Dobre rozohraný triler...a našťastie autorka ho zvládla až do konca. Nadchla čitateľov aj médiá, na Amazone dokonca napísali: „Toto je kniha, ktorej prečítanie si musíte naplánovať. Len čo sa totiž pustíte do prvých strán, nedokážete sa od nej odlepiť.“ Tak príjemné čítanie.

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Hriechy mocných (Eva Ava Šranková)
Šteklivá obálka a pútavý názov. Táto kniha zaujme a ak máte radi historické romance, máte o pár večerov postarané:) Zatvorte oči a preneste sa do obdobia storočnej vojny, ktorá v 14. a 15. storočí priviedla Francúzsko na pokraj nešťastia. Začítajte sa do príbehu mladej ženy, ktorá svoj život zasvätila láske v časoch, ktoré nepriali ženám. Pretože pre mnohé z nich bol práve muž tým najväčším nepriateľom. Eva Ava Šranková je Slovenka od Nitry, no knihy píše ako pravá Francúzska. Históriu má naštudovanú, autentickosť príbehu podčiarkuje dobovými reáliami a myslí aj na správanie postáv: to všetko vytvára z Hriechov mocných pohodové čítanie.

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Rázcestia (William Paul Young)

Chatrč z neho urobila svetoznámeho autora – predalo sa z nej 18 miliónov kusov a jeho nový pohľad na kresťanstvo zaujal čitateľov i médiá. Novinka Rázcestia poukazuje na dnešnú rozpoltenosť -  šikovný a bohatý podnikateľ Tony už zruinoval toľko priateľských a rodinných vzťahov, až sám začína trpieť paranojou. Je honba za mastnými ziskami naozaj to najdôležitejšie? Potrebujeme skutočne tvrdý úder, osobnú tragédiu, aby sme si uvedomili, za čím sa v živote oplatí kráčať? A dokážeme sa vôbec vcítiť do života iných ľudí, chápať ich radosti, starosti a láskavú pomoc? Nazrite do svojej duše.

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Potom ťa zvediem (Mary Baloghová)

Mary Baloghová je mimoriadne obľúbená a úspešná autorka – vraj je sama vášnivou čitateľkou, ktorá prečíta všetko, čo jej príde pod ruku...ak to teda udrží jej pozornosť prvých 50 strán. Verte, historické romance tejto autorky vás udržia až do konca. V najnovšom príbehu sa opäť stretávame s výnimočnou rodinou Huxtablovcov a tentoraz sa všetko točí okolo najmladšej zo sestier Katherine. Londýnska spoločnosť ju považuje za najočarujúcejšiu zo všetkých mladých dám súcich na vydaj, ale ona sama je presvedčená, že nie je stvorená pre lásku a vášeň. Až do chvíle, keď sa o ňu začne uchádzať príťažlivý barón Montford...

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Bod klamu (Dan Brown)

Strhujúci príbeh o vedeckom objave, ktorý zásadne mení pohľad na život na Zemi aj vo vesmíre. A Dan Brown vie takéto príbehy rozprávať – Bod klamu v novej úprave nadchne všetkých fanúšikov napínavých kníh. Jedna dramatická udalosť strieda druhú, príbeh má spád, nečakané zvraty a Brown umne vyberá informácie zo sveta vedy a najmodernejšej techniky. Vyslovuje sa aj k nečakane vážnym otázkam ohľadom súkromného podnikania či morálky politikov, vedcov aj novinárov. No Bod klamu je najmä vynikajúci príbeh o tom, kam až možno zájsť v záujme bezpečnosti štátu a či účel skutočne svätí prostriedky?!

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Doba jedová 2 (Strunecká – Patočka)

Séria pokračuje a opäť sa dozvedáme o tom, čo nás oberá o zdravie. Strunecká s Patočkom sú medzinárodne uznávaní odborníci a do druhej knihy o Dobe jedovej vtesnali ďalšie užitočné informácie o škodlivých látkach v potravinách, nápojoch, kozmetike i liekoch. Zdravé i škodlivé sladkosti, intoxikované domácnosti a pracoviská, praktické rady o očkovaní a predovšetkým dôležitá otázka: prečo jeme jedovaté jedlá? Ak máte deti a záleží vám na ich zdraví, či na tom svojom, toto je vynikajúci pomocník, ktorý otvára oči a núti premýšľať. Názov knihy už asi ani nemohol byť výstižnejší...

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

 

Ako skrotiť dámu (Kasey Michaelsová)
O rodine Daughtryovcov sme už mohli čítať v románe Ako zviesť vojvodu a teraz budeme krotiť dámu. Konkrétne lady Nicole, ktorá si predsavzala, že nikdy nedovolí, aby ju nejaký muž zranil. Napriek tomu, že sa o jej ruku uchádza veľa nápadníkov, dobre vie, akú bolesť dokáže láska spôsobiť, a preto o ňu nemá záujem. No jedného dňa príde markíz z Basingstoku. Je zahalený tajomstvom, riskuje svoj život a Nicole nezostane ľahostajná... Dovolí markíz svojmu srdcu, aby podľahlo krásnej Nicole, keďže má svoje špeciálne plány? A čo Nicole? Opäť jej láska prinesie len trápenie, alebo...

Knižné tipy práve pre
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu