Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Našli dokonalého vraha...

Chlapec Nikto Zobraziť galériu (8)
Chlapec Nikto (Zdroj: Ikar)

BRATISLAVA - Je to tínedžer a stal sa z neho dokonalý vojak. Spoľahlivý a dôsledný. Vzal pero, šťukol a vysunul sa hrot. Vtlačil mu ho do predlaktia. Tlakom sa vnútri otvoril malý piest. Keď sa mu do krvi dostane jed, pery sa mu skrútia do známeho pr... Možno sa usiluje spýtať prečo. Možno chce zvolať preboha!

Nový adrenalínový triler vás priklincuje k stoličke...podobne ako ďalšie naše knižné tipy.

Dan Brown v novom
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dan Brown v novom šate

Už nejaký čas sa nedali zohnať najväčšie hity Dana Browna v našich kníhkupectvách – jeden z najpredávanejších spisovateľov prešiel od Slovartu pod krídla Ikaru, ktorý vydal staršie bestsellery s novými obálkami a už usilovne prekladá najnovšie Inferno (vyjde v septembri). V prvých dvoch „langdonovkách“ rieši obľúbený profesor vraždu v parížskom múzeu Louvre, kde sa pri mŕtvole kurátora múzea našla záhadná šifra (Da Vinciho kód) a tiež mu nedá spať, čo znamená symbol vypálený do hrude zavraždeného fyzika-kňaza Leonarda Vetra, ktorý spolu s adoptívnou dcérou pracoval na tajnom výskumnom projekte (Anjeli a démoni).  Symboly, šifry, záhady, tajné organizácie a vynikajúce čítanie.

Chlapec nikto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Chlapec Nikto (Allen Zadoff)

Potrebovali perfektného vraha. A on bol ideálny adept. On bol vlastne nič, misia bola všetko. Tínedžer bez identity a minulosti, ktorý v každej situácii koná bez strachu, súcitu alebo hnevu. Využívajú ho, je spoľahlivý až do chvíle, keď sa má postarať o starostu New Yorku. Ten mu totiž pripomína vlastného otca a zrazu sa v ňom prebúdzajú spomienky na detstvo, túžba po normálnych tínedžerských veciach, po rodičoch...

Akciou nabitý triler. Provokatívny a originálny. A predovšetkým nezabudnuteľný antihrdina.

Živé striebro
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Živé striebro (Juraj Jakubisko)

33 rokov života slávneho filmára, ktorého filmy milujeme mnohí: Perinbaba, Tisícročná včela, Nevera po slovensky, či Bathory. Koncom apríla oslávil 75.narodeniny a to je vhodný moment na autobiografiu. V názve sa inšpiroval mamou, ktorá vravela o živom striebre, keď sa rozbil teplomer a rozkotúľali sa guľôčky ortuti. A tak sa aj on odkotúľal z prostej dedinky cez Bratislavu, Prahu až do sveta. V knihe sa dočítate o Jakubiskovom rodnom Kojšove, vojne, strednej umeleckej škole v Bratislave či štúdiu réžie na pražskej FAMU, ale aj o jeho kolegoch a láskach.

Jazero snov vo Friday
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Jazero snov vo Friday Harbore (Lisa Kleypasová)

Tretia časť príbehov, ktoré sa odohrávajú v prístavnom mestečku Friday Harbor. Lisa Kleypasová vie, na ktorú strunu brnknúť a tak sme opäť v očarujúcom mestečku, stretáme sa so zatrpknutým cynikom Alexom, jemnou romantičkou Zoe, či so Samom a Markom, ktorí sú ochotní za šťastie aj riskovať. Alex a Zoe sú ako deň a noc, no občas stačí záblesk svetla, aby zahnal tmu a láska potom dokáže aj hory prenášať.

Hovorí sa, že protiklady sa priťahujú. Ale čo ak sa stretnú dvaja, z ktorých jedného hlboko ranila zrada a druhému stvrdlo srdce na kameň...

Vraždy podľa abecedy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Vraždy podľa abecedy (Agatha Christie)

Jedna z najslávnejších a asi aj najlepších detektívok A.Christie. Hercule Poirot v nej ukázal svoju genialitu a dôvtip dovtedy nevídaným spôsobom. Prvotriedna hádanka z toho najlepšieho, čo ponúka kráľovná anglickej detektívky. Rozprávačom je Poirotov priateľ Hastings – v prímorských letoviskách na juhu Anglicka vyčíňa sériový vrah, ktorý sa inšpiroval vlakovým cestovným poriadkom a vraždí podľa abecedy. Navyše posiela anonymné listy, vopred upozorňujúce na miesto najbližšej vraždy...

Prvotriedny krimi-zážitok.

Zlatý kľúčik
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zlatý kľúčik (Gordana Maletic)

„Kde bolo, tam bolo, v malom meste na stredomorskom pobreží žil stolár Guiseppe, známy aj ako Modronos. Jedného dňa sa mu do rúk dostalo obyčajné staré poleno...“

Spoznávate? Podľa Tolstého rozprávky vznikla nádherná knižka s milými ilustráciami Any Grigorjevovej o chudobnom starom verklikárovi, ktorý si zo živého polienka vystrúha chlapčeka a nazve ho Buratino. Carlo chce pre svojho synčeka len to najlepšie, ale Buratino je nesmierne zvedavý, tvrdohlavý a neposlušný. Musí zažiť veľa dobrodružných a nebezpečných príhod, aby pochopil, že dobré skutky a rodičovská láska sú v živote najdôležitejšie.

Huby do vrecka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Huby do vrecka (Bruno Tessaro)

Všetko, čo potrebujete na zber húb. Prehľadná a spoľahlivá príručka, ktorá sa pohodlne zmestí do každého vrecka, aj keď má takmer 400 strán. Na jednej dvojstrane jedna huba, jej výskyt, konzumácia, fotka a podrobný popis, ako ju správne identifikovať. Nechýbajú rady, ako postupovať pri zbere, ako predísť otrave a súčasťou balenia je aj praktický skladací nožík s kefkou, ktorý vám poslúži pri zbere húb a ich čistení. Autorom je dlhoročný mykológ, ktorý organizuje výstavy húb, píše pre odborné časopisy a vedie kurzy mykológie.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu