Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vysokoškolský život. Párty 7/7

Knižné novinky Zobraziť galériu (8)
Knižné novinky (Zdroj: Ikar)

Zatuchnuté izby, rozhegané postele, rozpadávajúce sa skrine...ale tiež nikdy nekončiaca zábava, pitky, chodbovice, krúžkovice, sem-tam brigáda a špagety s morcadelou ako najobľúbenejšie študentské jedlo. Tí, čo prežili vysokoškolský život, si ešte dlhé roky pochvaľujú a nevedia zabudnúť. Niekedy to však nevypáli dobre a nočné pitky, neopatrnosť, či občasná naivita majú aj svoje následky. Ako u Terezy z novinky Úteky. Začítajte sa do príbehu z kabelky a pozrite si aj zvyšné knižné tipy portálu Topky.sk.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Divy Bratislavy (Ján Lacika)
Niektoré fotografie dokážu povedať viac ako stovky slov. A ak ide o Jána Laciku, ktorý sa už roky venuje krajinárskej fotografii, platí to dvojnásobne. K stovkám fotiek z Bratislavy a okolia pridal pútavé texty, fakty, povesti aj legendy. Cudzinci, ale aj neBratislavčania zistia, že naša metropola má naozaj čo ponúknuť a nielen na jeden, či dva dni. A Bratislavčania objavia zaujímavé zákutia, o ktorých možno doteraz ani netušili. Ako sme už u Laciku zvyknutí, citlivo namiešaný kokteil fotiek a textu, ktorý vám bude robiť príjemnú spoločnosť nejeden večer. 

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Načúvaj môjmu srdcu (Grace Burrowesová)
Gróf Gayle veru nemá v pláne oženiť sa. Miluje samotu, pokoj a ticho. Normálne nie je možné vyhýbať sa vydajachtivým slečinkám z vyššej spoločnosti, ale toto leto to bude inak. Rozhodne sa stráviť ho v rozpálenom a ľudoprázdnom Londýne. Do cesty mu však príde nová gazdiná, pôvabná a vzdelaná Anna, o ktorej chce zrazu zistiť všetko, čo sa dá. No Anna sa ocitá pred neľahkou voľbou: zverí sa mužovi, pre ktorého stratila hlavu? Alebo sa s ním navždy rozlúči?

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ukrytá. Škola noci 10 (P.C. a Kristin Castové)
Mimoriadne obľúbená upírska séria Škola noci pokračuje desiatou knihou. Zoey konečne dosiahla, čo chcela, no zároveň má pocit, že ju opúšťa zdravý rozum. Naozaj sa stane to, čo videla cez jasnovidecký kameň? Je možné, že sa jej Heath vráti v inej podobe? Možno počúvne svoje inštinkty a všetko sa vyrieši...a možno tým všetkých ohrozí? Môže vôbec jej prihoretý kŕdeľ zastaviť šírenie zla? Nevšedná spolupráca matky a dcéry prináša svoje ovocie – popularita upírskeho mláďaťa Zoey  Redbirdovej neklesá a fanúšikovia sú hladní po každom novom pokračovaní.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Úteky (Zuzana Šedá)

Príbehy z kabelky majú nový prírastok, ktorý čitateľky tentoraz zavedie na vysokoškolskú pôdu. Hneď na prvých stranách sa zoznamujeme s vysokoškoláčkou Terezou, ktorá sa zobúdza po nočnej pitke. Chce pôsobiť bohémsky bezstarostne a oklamať tak nielen svoje okolie ale aj seba. Miluje spolužiaka Šimona, ten si zasa všíma iné a keď to Tereza zistí, už je neskoro. Ako to už býva, ani bezstarostné správanie nezostáva bez následkov a Tereza je postavená pred vážne rozhodnutie. Navyše Tereza sa snaží ujsť pred desivým tajomstvom svojej minulosti... Dokáže prijať vlastný život taký, aký je, a prestane pred ním utekať?

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dlhá cesta k oltáru (Jane Featherová)

Strýkovia vedia byť niekedy prefíkaní. A tento si vymyslel na svojich synovcov, troch bratov Sullivanovcov, peknú habaďúru: spísal závet, podľa ktorého bratia zdedia obrovský majetok, no musia zachrániť padlú ženu. A to tak, že sa s ňou oženia. Nevšedné hľadanie neviest začne Jasper, ktorý sa topí v dlhoch a súrne potrebuje peniaze. Do oka mu padne pôvabná mladá prostitútka, ktorú vzápätí požiada o ruku. Clarissa však nie je pobehlica, v nevestinci sa ocitla nechtiac, ale keďže aj ona má svoj plán, ponuku na sobáš sa rozhodne prijať...

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Kráska a netvor (Dominik Dán)

Možno aj vám anotácia knihy pripomenie brutálnu vraždu mladej študentky v Bratislave spred pár rokov... Fikcia, či skutočný prípad? Ako vraví Dominik Dán, „žijem realitu a nemám vo zvyku odstupovať od života.“ Opäť sa tak stretávame s partiou vraždárov, ktorí sa vrátili z dovoleniek. A pred nimi stojí nový prípad nahého zmasakrovaného tela mladej dievčiny, ktorú našli maďarskí kolegovia v poli kúsok od štátnej hranice. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil... A ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nočný bozk (Sherrilyn Kenyonová)

Kenyonovej séria o temných lovcoch vzbudila medzinárodný záujem, v takmer tridsiatke krajín sa predalo 15 miliónov výtlačkov. Nočný bozk je ďalší príbeh o nesmrteľných upíroch, ktorí chránia ľudstvo pred dajmonmi živiacimi sa ľudskými dušami. Pritom všetko sa začalo nevinne. Raz v noci temný lovec Wulf zachránil ženu, ktorá sa dostala do ťažkostí. Vzápätí sa otvorila brána pekla a vystúpili z nej nebezpeční upíri, dajmoni. Dokáže pravá láska vykúpiť dušu temného lovca? A čo ak tá žena nie je skutočný človek?

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu