Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Z tohto starčeka padnete na zadok!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ikar)

BRATISLAVA - Raz za čas sa objaví kniha, z ktorej idú čitatelia i kritici do kolien, a okamžite sa na ňu vrhajú filmári. Predať v Nemecku vyše 2 milióny kusov, vo Francúzsku ďalší milión a stať sa dva razy po sebe knihou roka v rodnej krajine – to sa nepodarí komukoľvek. Takmer 40 krajín kúpilo práva na švédsky hit s krkolomným názvom Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Konečne vyšla už aj v slovenčine, takže ideálny tip na tieto usmoklené prvé júnové dni.

Pozrite si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Storočný starček, ktorý vyliezol
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (Jonas Jonasson)
Storočný Allan má už plné zuby domova dôchodcov, aj otravnej sestry Alice a tak v deň svojich narodenín vylezie cez okno a s pár drobnými nastúpi na prvý autobus. „Náhodou“ ukradne zločineckému gangu kufor s 50 miliónmi, uniká pred políciou a spomína si na svoj pestrý život. Ako do nepríčetnosti naštval Stalina, viezol sa s Churchillom, skamarátil sa s americkým prezidentom Trumanom, prešiel Himaláje a Sovietom i Američanom pomohol zostrojiť atómovú bombu. Úžasná kniha, ktorá vám vylepší náladu!

Tajné preteky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Tajné preteky (Tyler Hamilton)

Toto nie je len kniha, ktorá zásadne mení pohľad na Armstrongov mýtus. Je to príbeh o dopingu, podplácaní, kšeftoch a intrigách v cyklistike. Šokujúca spoveď cyklistu, ktorý bol jedným z najbližších Armstrongových priateľov, spolujazdcom a spoľahlivým domestikom. Podľa neho majú ľudia právo poznať pravdu. „Ľudia musia vedieť, ako to bolo skutočne, a potom nech si o tom všetkom urobia vlastný úsudok.“ Takže kto je v skutočnosti Lance Armstrong? Je to pravý šampión hodný obdivu...alebo iba obyčajný podvodník?

Zvrhlosť ti pristane
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zvrhlosť ti pristane (Meredith Duranová)

Zmyselná a pútavá romanca, v ktorej nechýbajú prepychové sídla, nezabudnuteľní hrdinovia, cestovanie do Londýna, Paríža či Monte Carla, a najmä krásna a dobrosrdečná Gwen. Už dva razy sa pri mužoch popálila, ženích jej utiekol spred oltára a tak vymyslí plán. Naoko nezmyselný, no diabolsky premyslený: musí si zničiť povesť, aby si našla poriadneho chlapa. A k tomu jej pomôže zhýralý svetobežník, čierna ovca rodiny a chlapík s nespočetnými škandálmi Alex Ramsey.

Zore
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Zore (Alexandra Adornettová)

Neuveríte, ale autorka má sotva 21 rokov, no jej trilógia Záblesk-Záhrobie-Zore nadchol milióny čitateľov na celom  svete. Najmä tých mladých, ktorým je určená – možno aj preto, že dobre pozná dušu dospievajúceho čitateľa. Na scénu prichádza opäť anjel Bethany a jej priateľ, smrteľník Xavier, ktorí si už vybojovali súboj za svoju lásku. Teraz ich však čaká finále – plánujú porušiť zákony neba a zosobášiť sa. Trest v takýchto prípadoch nenechá na seba dlho čakať...
Až kým nás smrť nerozdelí...

Dokonalé Rande
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dokonalé rande (Alexandra Potterová)

Letná pohodovka ako vyšitá. Potterová to dokázala už pri prvých dvoch knihách a Dokonalé rande poteší každú jej fanúšičku. Emily sa po niekoľkých nevydarených vzťahoch rozhodla načas si oddýchnuť od dnešných mužov, ktorí nosia obleky, sú neverní a závislí na porne z internetu. Kde je tá niekdajšia galantnosť a úcta? Presne ako bol pán Darcy v knihe Jane Austenovej Pýcha a predsudok. Čoskoro však Emily naozaj stretne pána Božského...no vzápätí sa presvedčí, že sny by občas mali zostať snami.

Brieždenie v Dženíne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Brieždenie v Dženíne (Susan Abulhawová)

Nádherná sága o trpkom osude štyroch generácií palestínskej rodiny Abulhidžovcov počas viac ako šesť desaťročí trvajúceho izraelsko-palestínskeho konfliktu. Od pokojného života v malebnej dedinke, keď ich živili olivové háje...cez stratu domova a pôdy po vzniku štátu Izrael...až po utečenecký tábor v Dženíne, kde jednoducho musia prežiť. Dojímavé rozprávanie o obyčajných ľuďoch, ktorým vytrhli korene a nečakalo ich nič príjemné. Rozprávanie o tom, aké krehké je šťastie, pokoj, ale aj láska a pocit bezpečia.

Ako hovoriť, aby nás
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali (Adele Faber)

Ak ste čítali knihu Ako hovoriť, aby nás deti počúvali – nemusíte čítať ďalej. Toto si určite aj tak kúpite. Pre tých, čo nepoznajú: ide opäť o názorný a zrozumiteľný návod, ako vychádzať s tínedžermi. Množstvo modelových situácií, ukážkových dialógov a riešení, ako komunikovať s pubertiakmi. Žiadne zbytočné teórie a mentorovanie, ale reálne rozhovory zo života, ktoré nás naučia vyhýbať sa zbytočným chybám a zakopnutiam na planéte zvanej Tínedžer

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu