Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Viete, čo znamenajú vaše sny?

Čerešňa na šľahačku (Lena Riečanská) Zobraziť galériu (8)
Čerešňa na šľahačku (Lena Riečanská) (Zdroj: Ikar)

Snívalo sa vám, že letíte? Alebo sa topíte a nemôžete sa nadýchnuť? Videli ste v sne poštára, hada alebo neznámu osobu? V každom sne je ukryté vysvetlenie a ako kedysi povedal nemecko-americký psychoanalytik Erich Fromm, „sen je mikroskop, cez ktorý sa pozeráme na skryté významy v našej duši.“ Pred pár dňami vyšla kniha Reč snov, nový pohľad na výklad snov.

Pozrite si aj ďalšie knižné novinky portálu Topky.sk.

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Reč snov ( Michael Lennox)
Vyše 300 symbolov, ktoré sa najčastejšie objavujú v našich snoch. Doteraz najucelenejší sprievodca svetom snov, ktorý vás trojkrokovou metódou naučí interpretovať svoje sny. Kto by nechcel vedieť, prečo sa mu stále sníva o jedle...čo naozaj znamenajú sny o peniazoch...alebo ako si vysvetliť sexuálne sny. Michael Lennox je psychológ a známy odborník na sny s dvadsaťročnou praxou. Zrozumiteľne učí, ako si pamätať sny a ako ich objektívne vyhodnocovať.

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Istanbulský pasažier (Joseph Kanon)
Prvotriedny špionážny román, ktorý vyžaruje neuveriteľnú atmosféru a je remeselne skvele podaný. Zavedie vás do Istanbulu na hranici Európy a Ázie, kde sa po druhej svetovej vojne uzatvárali tajné spojenectvá, sprisahania a kde číhalo skryté zlo. Je po vojne, špióni sa začnú baliť a mesto sa chystá na pochmúrne povojnové časy. Leon, ktorý pracoval pre americkú tajnú službu, však dostane ešte poslednú rutinnú úlohu. No rutina sa rýchlo zmení na šialenstvo: prenasledujú ho dve veľmoci, na každom rohu číhajú nepriatelia a on bojuje o vlastný život. Splní svoju tajnú úlohu?

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Tajomstvo Turínskeho plátna (Sam Christer)
Sam Christer už prvou knihou Odkaz kameňov Stonehenge dokázal, že je zručný spisovateľ. Novinka Tajomstvo Turínskeho plátna poteší milovníkov kníh à la Da Vinciho kód. Je napínavá, premyslená, nechýbajú rébusy a legendárne Turínske plátno, s ktorým možno súvisí vyčíňanie sériového vraha. Ten svojím obetiam pripravuje ukrutnú a bizarnú smrť. Dvaja americkí policajti sa púšťajú do pátrania, prejdú od Kalifornie až do Vatikánu, kladú si otázku či je Turínske plátno zázrak alebo len jeden z najlepších falzifikátov na svete...a ako im pomôže dolapiť brutálneho vraha.

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Čerešňa na šľahačku (Lena Riečanská)
Predstavte si, že vám zazvoní telefón a ozve sa ON. Už je to dlho, zabudli ste...či snažili sa zabudnúť. „Už nepoznáš môj hlas? Ja som na tvoj nikdy nezabudol,“ ozve sa z druhej strany telefónu.
Ester je mladá, krásna, aj úspešná a zaľúbená. Ale práve v takýchto chvíľach s čerešničkou na šľahačke sa objavia komplikácie. U Ester hneď tri: chlap, s ktorým je zasnúbená; ďalší, ktorého záujem o ňu ju prekvapuje; a napokon  TEN, po ktorom neuveriteľne túži. Dokáže si správne vybrať? A je to naoko správne riešenie naozaj tým najlepším, ktoré dokáže plniť sny?

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nixonove najtemnejšie tajomstvá (Don Fulsom)
Don Fulsom pracoval ako spravodajca z Bieleho domu počas piatich prezidentských funkčných období, takže prezidentov má prečítaných ako Bibliu. Zvlášť Richarda Nixona. O afére Watergate prednáša na Americkej univerzite vo Washingtone, písal pre najprestížnejšie denníky a jeho kniha Nixonove najtemnejšie tajomstvá ponúka pútavý a nečakaný obraz jediného amerického prezidenta, ktorý musel odstúpiť pod ťarchou megaškandálu. Je to príbeh o mužovi, ktorý sa nezastavil pred ničím – na získanie a udržanie moci neváhal použiť klamstvá, korupciu, nátlak, či dokonca likvidáciu politických nepriateľov. 

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Najkrajšie autotrasy
25 najkrajších autotrás, na ktorých vám nebude ľúto ani kvapky benzínu...a už vôbec nie LPG:) Všetky regióny Slovenska, najkrajšie horské cesty (zjazdné pre autá), najkrajšie panoramatické úseky s nádhernými výhľadmi. 230 farebných fotiek, tipy a zaujímavosti, základné údaje ako vzdialenosti a mapové výrezy. Každá trasa vedie k najzaujímavejším miestam daného  regiónu a nezabúda na žiadnu významnú kultúrnu či prírodnú pamiatku. Súčasťou trás sú aj ďalšie možnosti, ako si trasu upraviť, skrátiť či predĺžiť alebo doplniť o odbočky podľa predstáv každého mototuristu. Z takéhoto šoférovania budete mať naozaj radosť!

Ikar novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Pasca (Marko Leino)
Malý Vesa nechce mať s drogovými kšeftami svojho otca nič spoločné. Ale keď otec oklame obchodného partnera ruskej mafie, obaja skončia v pasci. Násilník donúti Vesu priložiť otcovi revolver k spánku. Po jeho smrti sa môžu ľahšie zahrávať so synom...
Drsný krimiromán o honbe za veľkými peniazmi z obchodu s drogami.  Milovníkov vzrušenia chytí tajná operácia prevozu heroínu z Ruska cez Fínsko do Švédska, kde sa má ďalej spracovať. Akosi sa všetko pokašle a mŕtvoly pribúdajú na najvyšších stupňoch drogovej mafie. 

 

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu