Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Top diéta – zdravá, aj chutná

Knižné novinky Zobraziť galériu (8)
Knižné novinky (Zdroj: Ikar)

Koľkokrát ste už dnes jedli? A hýbete sa? Raňajkovali ste? Odborníci tvrdia, že ak jeme jedno či dve jedlá denne, alebo znížime počet kalórií na minimum, výrazne sa spomalý náš metabolizmus. To v istom momente spôsobí, že budeme ľahšie priberať, ale čoraz ťažšie chudnúť. Organizmus sa bráni a nielenže šetrí energiou, ale ju aj ukladá vo forme tuku pre prípad ďalšieho výpadku. Takže základná rada – jedzte dostatočne a pravidelne. Samozrejme podľa istých pravidiel, ktoré nájdete aj v novinke Top diéta. Pozrite si všetkých sedem knižných tipov portálu Topky.sk.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dvanástka (Justin Cronin)
Fanúšikovia Justina Cronina, ktorému zložil poklonu aj samotný Stephen King, sa dočkali. Vyšlo pokračovanie postapokalyptického Priechodu. A hoci je dvanástka rozhodne krajšie číslo ako trinástka, nie v tomto prípade. Svet sa rúca, nepriateľ sa vyvinul do novej podoby a nová temná sila chystá svetu niečo oveľa desivejšie, ako len vykynoženie všetkého živého. Cronin je ešte akčnejší, nechýba čierny humor, ale predovšetkým silný príbeh, ktorý vás pohltí. Má dar slova a chvíľami jeho príbeh doslova hltáte plnými dúškami.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Plamene hriechu (Marek Zákopčan)
Mladý autor má za sebou už 4 knihy vrátane dvoch dielov Mesto tieňov, známeho aj z televízie. Tentoraz stavil na historickú dobrodružnú romancu a opäť presvedčil, že písať vie. Rozvíja napohľad nesúvisiace osudy troch žien: Zairy, ktorú vychoval pútnik a hrozí, že bude platiť za cudzie hriechy... Sofia, ktorá pátra po tajomstvách minulosti...a hradná pani Mariela, ktorá sa neštíti použiť žiadnu zbraň, aby udržala tajomstvá pochované. Zákopčan umne preplietol všetky osudy a vystaval pútavý romantický príbeh, ktorý poteší nejedno ženské srdce.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dubajské tajomstvá (Emíre Khidayer)
Emíre sa narodila Slovenke a Iračanovi, takže bolo akosi predurčené, že bude mať cestovateľské topánky. Okrem diplomacie ju svet biznisu zaviedol na dva roky aj do Dubaja, kde bola konateľkou IT firmy. A práve odtiaľ čerpá príbeh ambicióznej Emmy, ktorá ide do Dubaja presadiť slovensko-českú IT firmu. Spoznáva tamojšiu kultúru, zvyky a podnikanie v mekke arabského biznisu.  Nazrite cez zaujímavý príbeh do biznisu, lásky a vzťahov v najkozmopolitnejšom meste Blízkeho východu. 

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Top diéta (Wanda Jackowska)
Vločky, praženica, omelety, chlebíky, jedlá na večeru, polievky, mäsité jedlá, ale aj dezerty, palacinky a koláče. Vyše 120 receptov, ktoré pomôžu schudnúť a udržať si hmotnosť bez hladovania. Každý recept má do 400 kcal, takže s pomocou knihy si vytvoríte vytvoríte nízkokalorické a ľahko stráviteľné menu na celý rok, udržíte si peknú postavu a zmeníte stravovacie návyky k lepšiemu. A ešte si aj pochutíte – napríklad na takom čokoládovo-vanilkovom tvarohovníku na pare. Mňam:)

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

S diablom v posteli (Sabrina Jeffries)
Jeffriesová patrí medzi najobľúbenejšie autorky romancí na svete a k tomuto žánru vraj smerovala od detstva. Mala pestrý život, plno zážitkov (keď mala 7 rokov, odišla do Thajska s rodičmi, ktorí sa chceli stať misionármi) a formovala ju predovšetkým Cartlandová. S diablom v posteli je ďalšia kniha o súrodencoch Sharpovcoch, nespútaných šľachticoch zo Stonevillu. Lord Jarret súhlasí s návrhom starej mamy, aby viedol pivovar namiesto nej, a dokonca je ochotný vzdať sa hazardu, ak ona odvolá ultimátum, podľa ktorého sa mal do roka oženiť...

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Dvojčatá (Cooperová-Hymasová)
Dvojnásobné problémy, dvojnásobná radosť, zvykne sa vravieť. Starať sa a vychovávať dvojičky je rozhodne veľmi náročné, ale čo je dôležitejšie – je to aj dvojnásobný počet objatí, bozkov a zábavy. Táto praktická príručka poskytuje všetky potrebné  informácie na získanie sebadôvery pri pôrode a výchove dvojčiat. Nechýbajú vzrušujúce príbehy a množstvo overených praktických rád o kŕmení, vývoji dvojičiek i nakupovaní. 

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Na Sibiř (Per Petterson)
„Tak, je mi třiadvadcet a život pro mně končí. Teď mám před sebou už jen jeho zbytek.“
Posledná veta knihy Na Sibiř je taká veľavravná. Petterson, ktorého knihy vychádzajú v takmer 50 jazykoch, v nej podáva strhujúci portrét výnimočnej mladej ženy, ktorá vyrastala v tridsiatych rokoch minulého storočia na dánskom vidieku. Túžila dostať sa na Sibír, no nemecká invázia, tragická smrť a nástup puberty zmenila všetko okolo nej. Idylka sa na pár rokov skončila a ona sa neskôr snaží márne niekde zakotviť uzavretá do vlastnej samoty...

 

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu