Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Fico, Sulík, Mikloš aj Trnka. Radičová ostro a otvorene!

Iveta Radičová Zobraziť galériu (8)
Iveta Radičová (Zdroj: Ikar)

„Z tejto knihy nemusí mať nikto strach,“ povedala v jednom rozhovore expremiérka Iveta Radičová o novinke Krajina hrubých čiar. Niektorí sa však budú červenať a iným možno zdvihne kniha tlak. Fica označila za útočného sršňa, s Miklošom si vraj nikdy nesadli a Sulík sa ju snažil zostreliť, no netrafil presne. Určite nie do srdca. 170 strán o politike, politikoch a stave našej krajiny patrí už niekoľko týždňov k najpredávanejším knihám u nás. Pozrite si všetkých 7 tipov portálu Topky.sk.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)
Krajina hrubých čiar (Iveta Radičová/Ľuba Lesná)
Radičová priznala v knihe rozhovorov s novinárkou a spisovateľkou Ľubou Lesnou všeličo. Napríklad, že nemá rada machizmus, ako ho predvádza súčasný premiér Robert Fico na tlačovkách...alebo nemá v obľube ľudí, „ktorí sa vyjadrujú spôsobom, ako keď Trnka hovoril o trtošení a pregrciavaní.“ Je to zaujímavá knižka, nejde po kauzách, nechce šokovať za každú cenu, nie je bulvárna, ale určite si na nej zgustne každý, koho zaujíma stav Slovenska. 
Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Faktor merde (Stephen Clarke)
Francúzska byrokracia a snobi. Angličan žijúci v Paríži Stephen Clarke sa preslávil sériou Merde, v ktorej vyšla už piata kniha Faktor merde. Opäť veľmi vtipné rozprávanie o Francúzsku a Francúzoch z pohľadu Angličana, ktorému nechýba povestný britský humor. Dokonca v najvyššej verzii 3.6. Uťahuje si z nich, je ironický, nešetrí sarkazmom a nám sa to dobre číta. Dokonca aj Francúzom, takže nečudo, že z jeho kníh sa stali svetové bestsellery. Stephen Clarke sa včera večer zastavil v Bratislave, aby podiskutoval so svojimi fanúšikmi.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Chyť ma (Lisa Gardnerová)
Gardnerová nie je žiadny nováčik a dokazuje to od prvých strán. Už v Prológu nás vtiahne do mrazivej atmosféry prenasledovania. Je noc, matka zobudí malé dievčatko, lebo opäť musia utekať pred nimi. „Prichádzajú. Poď.“ povie len a snažia sa uniknúť do noci...
Výborný triler o žene, ktorej niekto zabil dve najlepšie kamarátky vždy 21.januára rok po sebe. A teraz je na rade ona. „Mám dvadsaťosem rokov. Nechcem zomrieť.“ O štyri dni ju majú zavraždiť, no najprv ju musia chytiť!

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Na sociálnej sieti (Eva Martinovičová)
„Celý život hľadám niekoho, ako si ty“, „Si múdra, máš krásnu dušu“, „Iba ty mi rozumieš“.
Poznáte podobné hlášky? Na sociálnych sieťach a internete je možné všetko. Nový príbeh z kabelky je o Anne, ktorá po nečakanom rozchode s partnerom prepadla četovaniu v nádeji, že nájde spriaznenú dušu. Na sociálnej sieti spoznala muža – vzdelaného, vzrušujúceho, ale so zatajenou identitou. Vďaka nemu sa Anna mení z racionálnej manažérky na trpezlivú, tolerantnú a vášnivú ženu.

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

František – pápež chudobných (Andrea Tornielli)
Život, myšlienky a slová pápeža, ktorý pravdepodobne zmení cirkev. Knihu napísal uznávaný vatikanista Andrea Tornielli, novinár denníka La Stampa a redaktor webovej stránky Vatican Insider. Pápež František si od prvých minút pontifikátu získal sympatie množstva ľudí, pričom jeho striedmosť a jednoduchosť nie je podľa autora knihy naštudovaná, ani to nie je stratégia. „Tento jeho príklad môže viesť k istej reforme, ktorá sa začína od seba,“ píše Tornielli. „Kardináli a biskupi by mohli začať nasledovať jeho príklad... Niektorých to znepokojuje, zdá sa, akoby im bolo ľúto, že cirkev a jej posolstvo priťahuje toľko ľudí, vzbudzuje záujem, ľudské sympatie a obdiv.“

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Prečo lienky nosia podkolienky (Ivona Ďuričová)
Takýchto knižiek pre deti treba oveľa viac. Nádherne ilustrované básničkové minipríbehy pre najmenších potešia každé detské srdiečko. Na vyše 60 stranách rozkvitá doslova poetická lúka a deti sa dozvedia, čo tancujú dážďovky, kedy majú hudobne naladené svrčky turné, ako ľúbi bocian, prečo je sovin svet ružový, ale predovšetkým – prečo lienky nosia podkolienky. Čo báseň, to malá detská hra. 

Knižné novinky
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Aj vy ste jasnovidec (D.L.Katzová)

Vraj každý človek sa narodí ako jasnovidec a liečiteľ, len to treba v sebe prebudiť. Tréningom, cvičením a vierou. Táto kniha o umení veštiť a liečiť predkladá metódy overené časom, príbehy z jasnovideckého veštenia a techniky najlepších jasnovideckých škôl. Autorka Katzová je profesionálna jasnovidka, liečiteľka a moderovala aj obľúbenú televíznu šou v Arizone The Psychic Explorer.

 

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu