Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Vynaliezavé sexuálne praktiky

Pozrite si 7 knižných tipov v pravidelnom seriáli portálu Topky.sk Zobraziť galériu (8)
Pozrite si 7 knižných tipov v pravidelnom seriáli portálu Topky.sk (Zdroj: Ikar)

Nová zmluva, nové podmienky a nové Fifty Shades. Práve vychádza Päťdesiat odtieňov temnoty, ktoré nás vedú ešte hlbšie do intríg, fantázií a vynaliezavých sexuálnych praktík Christiana Greya. Ak máte chuť na zimomriavky, nový Jo Nesbo je zásah do čierneho – Pancierové srdce vás nenechá vydýchnuť. Možno inak ako Fifty Shades, ale rozhodne to stojí za to.

 

 

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Pancierové srdce (Jo Nesbo)
Nekonvenčný detektív Harry Hole + fanatická naháňačka za sériovým vrahom, ktorý vraždí podľa istého kľúča a nikdy neviete, kedy udrie opäť. A kto bude obeťou. Správne namiešaný kokteil à la Hitchcock. Nórska hviezda Jo Nesbo je späť v tej najlepšej forme – nečakané zvraty, šokujúce prekvapenia, adrenalín, ale hlavne vynikajúce čítanie. Tam, kde sa skončil Snehuliak, pokračuje rovnako napínavé Pancierové srdce!

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Päťdesiat odtieňov temnoty (EL James)
Ešte temnejšie, zmyselnejšie a neodolateľne návykové. Píše sa na obálke dvojky erotického hitu Fifty Shades. Podľa mnohých recenzií ešte lepšie ako prvý diel. Ten sa skončil rozchodom Christiana a Anastasie, ktorý však trval sotva päť dní. Anastasia sa cíti opustená, Christianovi chýba hračka po ruke a tak zdvihne telefón...a Päťdesiat odtieňov temnoty sa môže začať.

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ukradnutá (Louise Monaghanová)
Tento skutočný príbeh vám prenikne hlboko do srdca. Je o odvahe a nezlomnosti obyčajnej ženy, ktorej exmanžel unesie dcérku do rodnej Sýrie. Louise sa bez mihnutia oka vyberie do krajiny zmietanej občianskou vojnou, naoko sa podvolí exmanželovi (ktorý ju neváha biť a odopiera jej dokonca aj jedlo a vodu), aby si trpezlivo počkala na tú správnu chvíľu a utiekla spolu s dcérkou. Mimoriadny príbeh, ktorý sa číta ako vzrušujúci triler.

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Poklady slovenskej kuchyne 3 (Silvia Pilková)
História každej krajiny sa prejavuje aj v jej kulinárstve. Úžasne to mapuje edícia Poklady slovenskej kuchyne, v ktorej práve vyšiel 3.diel Ponitrie. 150 chutných receptov, dávno zabudnuté gastro-poklady v tomto regióne od predjedál, cez polievky, rôzne omáčky a prívarky, hlavné jedlá až po koláče a drobnosti do špajze. Mňam, Slovensko na tanieri!

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Najprv sa vezmeme (Mary Baloghová)
Kráľovná historickej romance vie, na ktorú strunu zabrnkať, aby si čitateľky omotala okolo prsta. V prvej časti cyklu Sestry Huxtablové sa vracia tá skvelá Baloghová, na akú sme boli zvyknutí – výborne vykreslené postavy, dynamické dialógy, spletité vzťahy a regentské Anglicko, ktoré dodáva príbehom potrebnú dávku romantiky a tajomna.

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

NYLONOVÝ SVET (Matej Rudinský)
Je  chlap schopný napísať knihu o ženách? Odpoveďou je táto knižočka mladého chalana, ktorý krátkymi poviedkami vytvoril nádherný obraz ženy. Žiadna dračica s päťkami prsiami, ktorá je znudená a rozhoduje sa medzi nechutne bohatým magnátom a hollywoodskym producentom. Rudinský zobrazuje ženu z rôznych pohľadov a je až neuveriteľné, ako dokáže vystihnúť drobné nuansy, emotívnosť a pomáha nám nazrieť do jej vnútra. 

Ikar
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Profesionáli (Owen Laukkanen)
Štyria čerství absolventi univerzity sa ocitajú na pracovnom trhu bez príležitostí a tak si zažartujú – lepšie by bolo prepadať banky. Alebo unášať boháčov. Žart sa po krátkej diskusii zmení na skutočnosť a s premyslenou taktikou začnú unášať bohatých za výkupné...
Všetko im dva roky vychádza, až raz unesú nesprávneho človeka, ktorý im navyše umrie. A začína sa napínavý triler, ktorý budete hltať stránku po stránke. 

 

Milan Buno, knižný publicista

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu