Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obchod so šťastím – poviedky, ktoré pohladia vašu dušu

Sotva sa kniha objavila na internete, bez pričinenia autorky sa začala po svete šíriť rýchlosťou blesku Zobraziť galériu (2)
Sotva sa kniha objavila na internete, bez pričinenia autorky sa začala po svete šíriť rýchlosťou blesku (Zdroj: Fragment)

BRATISLAVA – Vydavateľstvo Fragment uvádza na knižné pulty čarovné poviedky ruskej autorky Iriny Seminy, ktoré pohladia nielen dušu každého čitateľa, ale prinášajú aj mnohé podnetné myšlienky a rady ako nájsť v živote skutočné šťastie. Kniha Obchod so šťastím vyjde 11. 2. 2013.

 

Autorka nazýva svoje príbehy „rozprávkami“. Ako uvádza v knižke,  vždy túžila vydať svoje príbehy v krajine, ktorú si zamilovala – v bývalom Československu. Tento detský sen sa jej splnil.

Sotva sa kniha objavila na internete, bez pričinenia autorky sa začala po svete šíriť rýchlosťou blesku. Príbehy môžete nájsť na mnohých internetových stránkach a blogoch. Okrem slovenčiny bola preložená do češtiny a bulharčiny a uverejnili ju v mnohých časopisoch.

Úspech tejto knihy podnietil ruské vydavateľstvo Reč  ku knižnému vydaniu poviedky Kľúč k šťastiu, ktorá vyjde spoločne s knihou Obchod so šťastím aj na Slovensku. Nájdete v nej veľa čarovných vecí z obchodu so šťastím a dozviete sa, ako ich používať. Obsahuje mnohé perly múdrosti a profesionálne rady.

Toto sú len niektoré  z početných myšlienok, ktoré sa v knihe ukrývajú.

„Niekedy sa stačí obklopiť príjemnými vecami, aby sa život stal rovnako príjemným. “

„Život sa skladá z maličkostí. Aj šťastie sa skladá z maličkostí. “

„Každý deň je naplnený rôznymi udalosťami, niektoré sa nám páčia, iné nie. Hoci to znie čudne, pamätáme si skôr tie zlé ako tie dobré. Je to preto, lebo tie dobré vnímame ako samozrejmé, myslíme si, že to tak má byť. A naše šťastie je v konečnom dôsledku zatienené.“

„Nesmieš lipnúť na zlých veciach, mysli na niečo pekné. Život predsa nepozná nijaké hodnotenia. V živote je každá udalosť prirodzená. Hodnotíš ich ty sama. A takisto ich sama maľuješ rozličnými farbami. Takže už nič nemaľuj načierno!“

Anotácia:

Vstúpte do kúzelného obchodu, v ktorom nájdete všetko od metly na negatívne pocity až po mlynček na problémy. Ako sa vyrovnať so vzťahmi, nešťastnou láskou, finančnými problémami, ako nájsť zmysel života? Vydajte sa na cestu k spokojnejšiemu a šťastnejšiemu životu! Zamerajte sa na to, čo vám naozaj robí radosť.

Formát 128 x 196 mm, viaz., 128 strán, 7, 99 €

 

Ukážka z knihy:

POZVÁNKA NA ŠŤASTIE

Chcem vás pozvať do veľmi zvláštneho obchodu. Čo sa v ňom predáva? Predsa šťastie!

Namietate, že šťastie sa nedá kúpiť? Že ho nemožno chytiť, držať ani sa ho dotknúť?

Samozrejme, že nie. Veď šťastie je stav duše, ktorý nám dáva krídla. V jednej chvíli sme absolútne šťastní a za okamih už nie tak celkom, a dokonca bývajú obdobia, keď nám vôbec nie je do spevu.

Predstavte si, že ste sa naučili každú sekundu svojho života napĺňať šťastím. Napríklad teraz, práve v tomto okamihu, ste šťastní. A o chvíľočku ste znova šťastní. Uplynie celý deň a vás šťastie neopúšťa. Aj zajtra a pozajtra, nech sa deje čokoľvek, ste stále šťastní.

Predstavte si, aký by bol váš život.

Všetky pohromy a trápenia by zmätene ustúpili – majú totiž radi ufňukancov a smoliarov, šťastní ľudia ich nezaujímajú.

Vravíte, že sú to rozprávky? Áno, sú. Čo iné by vám však mal ponúknuť rozprávkoterapeut? Váš život sa môže stať rozprávkou, ak to, pravdaže, budete chcieť.

Každý človek si totiž môže vytvoriť svoj šťastný priestor sám, svojimi vlastnými rukami. Každý okamih svojho života môžete urobiť šťastným. To všetko je možné. Ako? To vám, samozrejme, poviem. Podelím sa s vami o všetko, čo viem a dokážem, o všetko, čo som sa naučila na svojej ceste životom. Mám rada, keď je na svete veľa šťastných ľudí! A verte, že ak sa to podarilo mne, mojim priateľom a čitateľom, podarí sa to aj vám!

 

Kľúč k šťastiu

Anotácia

Myslíte si, že cesta k šťastiu je zdĺhavá a výsledok neistý? Presvedčíme vás, že byť šťastná je ľahké! Rady, mottá a citáty vám ukážu správny spôsob, ako prežiť dni naplno. Naučte sa dívať na svet okolo seba inak a nájdete svoj kľúč k šťastiu!

Fragment
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Fragment)

Formát 128 x 196 mm, viaz., 72 strán, 5, 99 €

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu