Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

E.M.Tatkin: Tatkinov nočník

Tatkinov nočník
Tatkinov nočník (Zdroj: Ikar)

A je to tu. Novinka E. M. Tatkina! Že kto to preboha je? Je to po Voltairovi, Travenovi, Matkinovi, Marylin Monroe ďalší z plejády velikánov pôsobiaci pod záhadným pseudonymom?

Faktom zostáva nová kniha Tatkinov nočník, ktorá je zmesou esejí, poviedok, komiksu, výstrižkov, fotografii, spomienok; teda kombinácie, ktorá v dejinách našej literatúry nemá obdobu. Tatkin sa na bežné i čudné veci okolo nás díva s nadhľadom, s potmehúdskym úsmevom, ale najmä optimizmom.

Topky.sk vám spolu s internetovým kníhkupectvom BUX.sk prinesú úryvky z novinky Tatkinov nočník – dnes Afrodiziakum.

Afrodiazikum

Ľudstvo (najmä tá mužská polovica) celé storočia venovalo pozornosť látkam, potravinám či rastlinným extraktom, ktoré zlepšujú kvalitu sexuálneho života. Názov prostriedkov zvyšujúcich pohlavnú silu a túžbu je odvodený od mena starogréckej bohyne zmyselnej lásky – Afrodity. Afrodiziaká používali už v starom Egypte. Z tých historických afrodiazík vyberám:

  • Sušený krokodílí penis

Patrí medzi najstaršie zachované afrodiziakum. Je pomerne obťažné mierumilovného krokodíla presvedčiť o tom, že ten jeho „naj“ kúsok potrebujete, aby fungoval ten váš. Obyčajne sa tomu bráni.

  • Prášok z rohu nosorožca

Známy bol hlavne v stredoveku, jeho popularita však trvá dodnes. Ochrancovia prírody tvrdia, že impotenti sa zaslúžili, že tento druh zvierat takmer vyhynul.

  • Korenie

Známe je v Čechách, kde sa rozšírilo najmä po bitke na Bielej hore. Traduje sa výrok Karla IV.: „Dej si hochu, dej si pepře, ať se ti jen hezky vzepře".

  • Čokoláda

Z histórie je známy často uvádzaný príklad vládcu aztéckej ríše Montezuma, ktorý mal malý problém. V háreme ho každým dňom i nocou očakávalo osadenstvo v počte tristoštyridsať  žien. Jeho dvorní lekári mu poradili piť veľa čokolády. Tak sa Montezuma nechal prehovoriť, zjedol denne päťdesiat až šesťdesiat čokolád Figaro a okrem toho, že bol zapečený, sa už  nijako nesťažoval.

  • Muira Puama

Je krovitý strom s jemne ružovou kôrou, dorastajúci do výšky päť metrov. Vnútorná časť kôry a jemne nastrúhané drevo sa používali na zvýšenie  potencie.  Nastrúhané drevo sa obyčajne priväzovalo obyčajným motúzom. Drevo obsahuje rôzne estery, silice, horčiny a dodnes presne neurčené alkaloidy.

To, čo formovalo mužskú povahu tisícročia, nezmenia ani súčasné najhumánnejšie civilizačné procesy, či nejaké deklarácie ľudských práv. Aj dnešní muži stále hľadajú ,,sexuálny kameň mudrcov", afrodiziakum, ktoré dodá mužovi silu. Sú aj tie modernejšie.

  • Viagra

Má nežiaduce vedľajšie  účinky. Možno, že po takomto styku sa narodí dieťa, ktoré bude mať modré očká a bude stále len niekde postávať.

  • Alkohol

Alkohol vám rozprúdi krv v žilách a je vedecky dokázané, že menšie množstvo robí so ženami zázraky. Z domácich putiek sa zrazu stávajú hriešne milenky, dožadujúce sa poriadneho sexu. Ako hovorí ľudová múdrosťkoňak rozťahuje cievy, burčiak zadok a šampanské nohy.

  • Banány

Ceny banánov idú stále hore. Príčina je jasná, pričom nejde len o ich tvar... V banánoch sa nachádza látka bufotenín, ktorá zvyšuje sexuálnu energiu. Aby ste ho z plodov vyťažili čo najviac, upečte ich v rúre tak, aby dobre stvrdli. V takomto prípade sa dajú použiť ako náhrada.

  • Jahody

Obsahujú mangán, ktorý účinkuje ako afrodiziakum. Môžem potvrdiť, že okrem alergie majú aj takéto účinky. Takisto urýchľujú látkovú výmenu a dodávajú vitamíny E a C, ktoré viažu voľné radikály.

  • Yohimbín

Ide o alkaloid z kôry stromu, ktorého účinky objavili obyvatelia západnej Afriky. Žuvali ju na zvýšenie sexuálneho výkonu a potencie. Pôsobí na nervový systém, čo spôsobuje rozšírenie ciev v oblasti brucha a genitálií. Nevýhodu je, že pri pravidelnom používaní vzniká takzvané pivné brucho.

  • Telefonický hovor

Telekom upozorňuje, že telefonát manželky nepôsobí ako afrodiziakum. Toto pravidlo neplatí v mojom prípade. Táto veta nie je myslená ako alibi, lebo moja manželka toto ešte nečítala.

  • Nápoj lásky

Mincu noste pri sebe (najlepšie euro), až kým nepríde spln. Vtedy ju zoberte do dlane, nechajte, aby na ňu dopadal mesačný svit a myslite na objekt svojich sexuálnych túžob. Ak chcete, aby sa v noci prejavilo toto kúzlo, vložte mincu nabitú energiou pod pazuchy. Po týždennom nosení na tomto mieste dajte mincu nabitú energiou do čaše a nalejte do nej likér, nápoj nechajte trištvrte hodiny minút postáť. Takto sa mesačná energia dostane do nápoja lásky. A bude stáť aj ten váš.

  • Návšteva Panenských  ostrovov

Odporúča sa len v prípadoch, ak objektom vašich túžob je panna. Miestne podnebie pôsobí na panny v tom zmysle, že sa z nich stávajú dračice, ktorých jediným cieľom je prísť o svoje panenstvo vašou zásluhou. Pri návšteve týchto ostrovov s pannou nad štyridsať rokov sa odporúča pribaliť kvalitnú príklepovú vŕtačku (najlepšie  Black & Decker).

  • Mužský lubrikant  Medové Palito

Odporúča sa najmä novomanželom. Názov „medové týždne“ pochádza z názvu tohto obľúbeného afrodiazika, ktoré sa používa lokálne.
Recept:
250 ml vody, červené chilli mleté,
maďarská paprika csipós (štipľavá),
bulharské rohy zomleté, štipka medu.

  • Ľadový vietor

Odporúča sa len otužilým jedincom (Babjak a spol.). Pred pobytom v chladnom prostredí sa odporúča stáť nahý v studenom vetre minimálne desať minút, pričom je vhodné určité časti tela predtým chvíľu máčať v studenej vode. Efekt zmrazenia takto pôsobí len lokálne.

Dôležité upozornenie: Tieto rady majú len informatívny charakter. Za prípadne nevydarené pokusy neberiem zodpovednosť. Žiadne z afrodiazík som v praxi nevyskúšal. Aj keď snaha bola. Bohužiaľ, ženy v rámci pudu sebazáchovy odmietli moje ponuky. Stále mám pocit, že najväčším afrodiziakom pre muža by mala byť stále len žena. Pekne okúpaná a voňavá, najlepšie v sexy bielizni. Pretože chuť na sex vzniká hlavne v mozgu, mala by ho vedieť zviesť, očariť a byť pre neho stále príťažlivá. Zvodná žena bola najlepším afrodiazikom v minulosti aj dnes. Platí to aj pre paroháčov.

Prečítajte si ďalší úryvok o peniazoch, živote či Superstar.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu