Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Murphyho zákony v materstve: Spoveď šialenej matky – 1.úryvok

Spoveď šialenej matky
Spoveď šialenej matky (Zdroj: Ikar)

Jill Smoklerová je vo svete žien a matiek niečo ako celebrita. Za svoj blog o rodičovstve a trampotách matky získala mnohé ocenenia, stala sa odporúčanou osobnosťou sociálnej siete Twitter a jej stránku navštívi každý mesiac 750.000 ľudí.

Vo vydavateľstve Noxi práve vychádza hit Spoveď šialenej matky, z ktorého vám Topky.sk prinášajú exkluzívne ukážky.

„Murphyho zákony fungujú v materstve dokonale,“ píše Jill Smoklerová v knihe, ktoré mnohé ženy vnímajú ako mamičkovskú bibliu. „Vôbec vás neprekvapí, ak v deň, keď ste prezliekli posteľnú bielizeň, sa dieťa v noci pociká. Napriek tomu, že vaše dieťa má k dispozícii milióny hračiek, bude sa radšej hrať v kuchyni s hrncami a panvicami ako s drahými výchovnými hračkami. A neprekvapí vás ani to, že v čase, keď si zaplatíte opatrovateľku, ktorá ho má veselo zabávať, bude radšej spať. Nie je to fér, je to nespravodlivé a vôbec vás to neteší, ale bohužiaľ je to tak. Za najväčšiu iróniu však považujem to, že napriek tomu, že ako matka nikdy nie ste sama (kedy ste boli naposledy sama na záchode?) máte niekedy pocit absolútnej spoločenskej a osobnej izolácie...“

Spovede matiek:

Predkloním sa a obzerám si svoje tehotné brucho. Mám sa cítiť jedinečná a krásna, ale jediné čo cítim je, že som tučná a škaredá.

Je to normálne, aby som v tehotenstve bola taka nadržaná? Prisahám, som schopná skočiť na nášho obézneho 57-ročného inštalatéra. Čo sa to dočerta deje?

Ten tri sekundy trvajúci orgazmus nebol hodný tohto 9-mesačného pekla!

Cvrknem si vždy, keď zakašlem a prdím, keď kýcham. Som si skoro stopercentne istá, že sa na pôrodnom stole  poseriem.

Môj muž má utkvelú predstavu, že pri sexe udrie naše dieťa do hlavy. Miláčik, videla som tvoje náradie a neexistuje, aby  dosiahlo tak ďaleko. Ani náhodou.

Moje tehotenstvo bolo bezproblémové, ale predstierala som vyčerpanosť, aby som mohla byť sama. Inak by som asi zabila svojho manžela.

Počas celého tehotenstva som spala tri hodiny denne. Mohla by som byť tehotná stále a bola by som šťastná.

Počas tehotenstva som zjedla celú nutellu za mesiac. Dobre, dobre, za týždeň. Ok, za deň. Celú nutellu denne, toto som si nikdy predtým nedovolila.

Moje prsia boli v tehotenstve obrovské ako prsia pornohviezdy. Som ochotná byť aj náhradnou matkou, len aby som si tie prsia udržala.

Každý deň mi je hrozne zle. Naše dieťa sa ešte ani nenarodilo a ja sa naňho už teraz hnevám. Som hrozná matka.

Bojím sa, že toto dieťa nebudem mať tak rada ako moju dcéru. Ten strach ma požiera.

Ak je tehotenstvo odrazom toho, aká budem matka, môžem dieťa rovno odovzdať na adopciu.

Jem za troch. Problémom je, že pod srdcom nosím len jedno dieťa a aj to je vo veľkosti hrášku.

Do tretej ráno si depilujem nohy, bikiny, robím si manikúru, pedikúru, píling. Nechystám sa na slnečný deň von, mám kontrolu u lekára.  A verte mi, je to to jediné vzrušenie, ktoré zažijem za celý mesiac.

Nuž, dni možno trvajú večnosť, ale roky preletia ako voda. Tajomstvo prežitia je zhlboka sa nadýchnuť a užívať si život. Veľa šťastia!

Prečítajte si ďalšie spovede z knihy Spoveď šialenej matky.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu