Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ARCHÍVNA FOTOREPORTÁŽ: Koniec školského roka a rozdávanie vysvedčení v Bratislave

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Na koniec školského roka sa určite najviac tešia samotní žiaci, ale aj pre rodičov je to signál, že je načase zvoľniť pracovné tempo a dopriať si s deťmi trochu dovolenkového oddychu. Predtým však treba ešte absolvovať onen slávnostný deň preberania vysvedčenia, kedy sa patrí učiteľom poďakovať za celoročnú námahu pekným kvetom. Aspoň tak to bývalo v minulosti, o čom svedčia aj tieto archívne snímky.

Letné prázdniny sú pre školopovinné deti tým najvytúženejším obdobím. Posledný školský deň má preto špeciálnu príchuť, hoci závisí aj od známok na vysvedčení, akú má kto z neho radosť. Dnešní žiaci sú však odbremenení aspoň od toho, aby si museli obliekať biele košele a pionierske šatky.

18. júna 1955, koniec školského roka v jednej z tried osemročnej strednej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislave.
Zobraziť galériu (6)
18. júna 1955, koniec školského roka v jednej z tried osemročnej strednej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislave.  (Zdroj: TASR)

18. júna 1955.
Zobraziť galériu (6)
18. júna 1955.  (Zdroj: TASR)

18. júna 1955, koniec školského roka v areáli osemročnej strednej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislave. Mládež s vysvedčením v rukách opustila brány škôl.
Zobraziť galériu (6)
18. júna 1955, koniec školského roka v areáli osemročnej strednej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislave. Mládež s vysvedčením v rukách opustila brány škôl.  (Zdroj: TASR)

Pamätáte sa ešte aj vy, ako vám rodičia prikázali slušne sa obliecť a zaniesť pani učiteľke kvety?

30. júna 1965, koniec školského roka. Na snímke pohľad na stovky žiakov zo Základnej deväťročnej školy na Sibírskej ulici v Bratislave, ktorí odchádzajú na prázdniny.
Zobraziť galériu (6)
30. júna 1965, koniec školského roka. Na snímke pohľad na stovky žiakov zo Základnej deväťročnej školy na Sibírskej ulici v Bratislave, ktorí odchádzajú na prázdniny.  (Zdroj: TASR)

30. júna 1965, koniec školského roka v areáli Základnej deväťročnej školy na Sibírskej ulici v Bratislave.
Zobraziť galériu (6)
30. júna 1965, koniec školského roka v areáli Základnej deväťročnej školy na Sibírskej ulici v Bratislave.  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Školský rokKoniec školského roka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu